POSTED IN Norsk politikk

Jan Hårstad:

Er Norgesdemokratenes redning noe tilsvarende Alternative für Deutschland.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jan Hårstad hadde et innlegg der han utfordret Norgesdemokratenes nestleder Øivind Eikrem etter hans landsmøtetale. Eikrem svarte på Hårstads utfordring her. Når gir Hårstad et tilsvar under.

Svar til Eikrem:

Av Jan Hårstad

Det er nesten med sorg jeg må bekjenne at dette syns jeg var uhyre svak analyse med de sedvanlige sjablonger en finner overalt i norske Nato-media.

«Vårt forsvar befinner seg i en sørgerlig tilstand etter å ha vært politisk vanskjøttet i årevis.» Dette er en setning du finner overalt nå, i Forsvarets Forum, i Aftenposten og på Document.no.

Den gang Fogh Rasmussen var Nato-leder erklærte han at «Nato goes global». Det denne setningen innevarslet var at det tradisjonelle atlantiske forsvarskonseptet ble oppgitt til fordel av en ny ide om Nato som den militære verdenshegemon globalt.

I 2014 startet «Pivot to Asia» som hadde som målsetting å innringe Kina og nå hersker det et asiatisk Nato nettopp for denne målsettingen. AKUS. Det sies hver dag på Nato forbundne tenketanker at Kina og Russland skal nedkjempes og alle Nato-stater har lagt om til krigsøkonomi for å finansiere storkrigene. Ingen hemmeligheter her.

Nato-brikken norway fikk i oppdrag å understøtte alle Natos globale krigsprosjekt. På Balkan med Telemarksbataljonen, i Irak, i Kurdistan med opptrening, i Baltikum med soldater under tysk ledelse. Og enorme dyre innsatser i Afghanistan.

Jeg har til gode å se noen lage regnskaper for hva alle disse utenlandsoppdragene under «den sørgelige tilstanden» har kostet de 5,5 millioner norske borgere. Det er heller ikke gitt at de astronomiske summene til Afghanistankrigen ble bokført under militæret i det hele tatt.

I den «sørgerlige tilstanden» ble det norske forsvaret globalisert etter direktiv fra oven.

Du skriver: «De maktpolitiske realiteter tillater oss ikke å bedrive ideologisk ønsketenkning». Du skriver ikke et ord om hva som er de «maktpolitiske realiteter», heller ikke om «den aktuelle geopolitiske situasjonen.»

Eikrem: dette er jo som å lese Aftenpostens utvalgte «eksperter» hver dag. Det hintes til ett eller annet uten konkretisering.

Hva er så situasjonen for Norge i realiteter og geopolitikk?

Dette ekstremt provinsielle og logrende landet med sine bittesmå 5,5 millioner har i sin visdom funnet ut at de i forhold til dette folketallet skal være en militær supermakt i Ukrainakrigen. Det er jo realiteten. 

Kongsberggruppen og Nammo trygler om statspenger for å kunne øke våpenproduksjonen til Ukrainakrigen. (Aftenposten 11.  mai 23)

Og ingen har innvendinger. «Venstresida» har som bekjent blitt Nato-krigere og avskaffet seg selv. Med en slik krigsinnsats som hersker mot Russland i Norge er det garantert at krig og konflikter kommer i nordområdene. Vi har faktisk bedt om det.

Den eneste redning for Norgesdemokratene var om de studerte den eksplosive veksten til Alternative für Deutschland som nå ligger på 17% oppslutning og som mange tyskere ser på som eneste redning. Ut med USAs baser, fred med Russland.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  27 mai 2023 9:48

  Ja, Norgesdemokratene bør gå for at vi skal slutte å være en lydig puddel for stormaktene og heller styrke vårt nasjonale forsvar.
  MIFF- folka er et problem i ND, for de er fanatiske, og har også klart å ekskludere folk som har sagt noe negativt om deres utvalgte og hellige folk.

  Svar
 • HELT fritt for «putinister»er ikke Norge; NRK melder at «Selma er kritisk til det amerikanske besøket»; hun ble angrepet av eldre menn da hun demonstrerte som mente hun støtter Putin og som oppførte seg truende mot 22 år gamle Selma Flo-Munch og hennes med-demonstranter. Fint at noen unge har sine meningers mot.
  Skremmende, men dog pppmuntrende artikkel fra NRK,
  påfulgt av et nedslående regimetro og krigsslystent kommentarfelt.
  Propagandaen har virket.

  Svar
 • Jan Hårstad
  27 mai 2023 13:37

  Tyske media skriver om mordforsøket på AfD-politiker Bent Lund i Flensburg 18 mai. Det var på håret at
  han overlevde med mange knivstikk fra tre personer i en kjent migrantclan. Sønnen på 16 år har også mottatt trusler men nå gått i dekning.
  Tyskerne har jo i all ettertid fått høre at de er noen forferdelige rasister og har inntil nylig funnet seg i
  multikult-ombyggingen av landet,men nå eksploderer tålmodigheten. 61% av befolkningen i Thüringen melder: «Det er på tide å gjøre motstand mot den nåværende politikken.» (Widerstand)
  Du har den fredelige byen PLAUEN med 65 000 innbyggere. Der vegrer folk seg å gå ut da messervold
  hersker på gatene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingen ting lært i 1945?

Tyskland skal rustes opp for ny krig mot Russland.

Forrige innlegg

Jødisk religiøs rasisme i Israel:

«Død over araberne!»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.