POSTED IN Krig-fred, Tyskland

Ingen ting lært i 1945?

Tyskland skal rustes opp for ny krig mot Russland.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hemmelig dokument: Tyskland Bundeswehr forbereder seg på å føre krig mot Russland.

General advarer om mulig russisk angrep på Tyskland

Av prof Michel Chossudovsky og news.de

Introduksjon

Mens det er splittelser i NATO, bekreftet Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock   – som iherdig studerte utenrikspolitikk i Klaus Schwabs WEF Forum of Young Global Leaders (YGL) –  i Europarådets parlamentariske forsamling (PACE) (25. januar 2023) , at Tyskland og dets allierte [NATO] er i krig med Russland: 

«Baerbocks kommentarer kommer i hælene på nesten et år med direkte russofobisk fortelling, inkludert åpent erklærte planer for krig med Russland .

I midten av november 2022 publiserte Der Spiegel et lekket dokument fra det tyske forsvarsdepartementet  [68 sider], som avslørte at Bundeswehr forbereder seg på krig med Russland [Se nedenfor]

Det hemmelige dokumentet med tittelen «Operasjonelle retningslinjer for de væpnede styrker» ble utarbeidet av Tysklands stabssjef, general Eberhard Zorn. 

«Han understreket behovet for en «mega-reform» av det tyske militæret og identifiserte klart Russland som en «umiddelbar trussel». Infobrics

(Skjermbilde fra Der Spiegel, 14. november 2022)

Oversettelse av ovenstående (fra tysk av Global Research)

Fryktet konfrontasjon med Russland   

Forberedelse til «tvangskrig» – Bundeswehr må bli betydelig kraftigere»

I et konfidensielt strategidokument sverger generalstabssjef Zorn at Bundeswehr vil møte tøffe år fremover. En konflikt med Russland blir mer sannsynlig. Troppene må konsentrere seg fullt ut om forsvar [ Abwehr ] mot et angrep.

Det denne dristige uttalelsen antyder er at Tyskland og dets allierte bør «forsvare seg» (flertall) mot et russisk angrep.

Se også den motstridende uttalelsen fra Tysklands utenriksminister:

«Det viktigste er at vi gjør det sammen, vi kjemper mot Russland» 

Si nei til artikkel V i Washington-traktaten

Vi står ved et farlig veiskille.

Disse forvirrede «gjør det sammen»-utsagnene gjelder stilltiende artikkel fem i Washington-traktaten og NATOs doktrine om kollektivt forsvar, nemlig det udokumenterte «påstanden om et angrep» mot ett medlem av Atlanterhavsalliansen (alias Tyskland) kan presenteres som et angrep mot ALLE medlemmer av Atlanterhavsalliansen, og ledet menneskeheten inn i et «scenario for tredje verdenskrig».

Er artikkel V i Washington-traktaten (med hensyn til Russland) en snakkis i korridorene til USA, utenriksdepartementet og Det hvite hus?

For øyeblikket. Det «offisielle» svaret er nei. Ifølge USAs utenriksminister Anthony Blinken:

«President Bidens vilje er å unngå direkte militær konflikt med Russland. … 

«Biden har alltid vært ettertrykkelig på at et av kravene hans i Ukraina er at det ikke skal være noen tredje verdenskrig,» sa Blinken. (WP)

Ettersom Ukraina har tapt denne krigen før den startet (ingen marine og ingen luftvåpen), er direkte eller indirekte USA-NATO-konfrontasjoner mot Russland vanskelig å unngå med mindre det er meningsfulle fredsforhandlinger.

Det tyske forsvarsdepartementets dokument av general Zorn åpner en Pandoras eske.

Uttalelsene hans er på mange måter merkelige, på grensen til det absurde uten bevis, men samtidig medvirkende til å utløse politisk forvirring og splittelse. Det er uklart om Washington sto bak dette initiativet..Uttalelsen hans har også en «uforglemmelig» historisk konnotasjon: Mens krigen mellom Russland og det prøyssiske riket brøt ut i 1914 (første verdenskrig), og Nazi-Tyskland invaderte Sovjetunionen i 1941 (operasjon Barbarossa), som førte til 26 millioner dødsfall,   

General Eberhard Zorn hevder nå at Russland truer med å:.

«tørke Tyskland av kartet når som helst».  

 .

Nedenfor er en sammendragsartikkel av General Zorns 68 siders dokument publisert av News.de (oversatt til engelsk av GR).***

bla ned for den originale tyske versjonen

Vi håper etter hvert å kunne få tilgang til det komplette dokumentet på 68 sider.


Russisk invasjon stadig mer sannsynlig: General advarer om mulig russisk angrep på Tyskland

av News.de

Oversatt og redigert av GR, utheving

Russisk invasjon stadig mer sannsynlig: General advarer om mulig russisk angrep på Tyskland

av News.de

Oversatt og redigert av GR, utheving

I en sjokkerende rapport sverget sjefen for de felles stabssjefene general Eberhard Zorn at Bundeswehr er inne i vanskelige tider.

En konflikt med Russland blir mer sannsynlig, advarte generalen. Bundeswehr må forberede seg på et mulig angrep, sa han.

En sjokkerende [konfidensiell rapport på 68 sider] advarer om at en russisk invasjon av Europa er «mer sannsynlig enn noen gang».

Men dette er langt fra den eneste sjokkprognosen som kommer frem av de eksplosive dokumentene.

Ifølge rapporten kan Tyskland bli slettet av kartet «når som helst».

Konfidensielt papiravslørt: Konflikt med Russland blir stadig mer sannsynlig

Som hevdet av The Sun , skal tjenestemenn i Tyskland allerede ha oppfordret landet til å forberede seg på en truende krig med Russland.

De konfidensielle dokumentene, lekket til Der Spiegel [68 sider utført av general Zorn], avslører at en av landets øverste generaler , Eberhard Zorn, har beordret landets hær til å sette seg selv i krigsberedskap i møte med «eksistensielle» trusler.

General Eberhard Zorn advarer mot et mulig russisk angrep i Tyskland

Det 68 lange strategidokumentet er utviklet i slutten av september, har tittelen » Operative retningslinjer for Forsvaret.» I den ber general Zorn om at det tyske militæret skal bygges fullstendig opp igjen og forberedes for krig.

«Angrep på Tyskland kan potensielt skje uten forvarsel og med stor, muligens til og med eksistensiell, skade,» advarte han i avisen, ifølge rapporten.

Frykten for russisk invasjon av Europa vokser: Bundeswehr klarer knapt å forsvare seg i nødstilfeller

Selv om den moderne tyske hæren har vært involvert i utenlandske konflikter som Afghanistan, ber Zorn at Bundeswehr forbereder seg «på en tvungen krig» hjemme.

Data fra februar 2022 viser at Bundeswehr har 183 638 aktive soldater og 949 000 reservister . Til tross for en milliardpakke er imidlertid Bundeswehr knapt forsvarlig, advarte hærens generalinspektør Alfons Mais nylig.

Tyskland må skape «mer robuste» væpnede styrker

Likevel vokser frykten for en mulig krig. General Zorn sa at krig i et østeuropeisk NATO-medlemsland hadde «bli mer sannsynlig igjen» og oppfordret Tyskland til å spille en ledende rolle i å forsvare kontinentet og skape «mer robuste» styrker.

Han ba om store enheter klare til å kjempe for NATO med et øyeblikks varsel. «Alliansens forsvar, inkludert evnen til å gi synlig og troverdig avskrekking, vil dominere Tysklands militære handlinger,» sa Zorn.

Rapport: Bundeswehr forbereder seg på krig på NATOs østflanke

Avisen fortsetter med å si i tilfelle et russisk angrep på NATOs østlige grense, ville Tyskland måtte stille med «reaktive og kampstyrker» og ikke kunne vente på amerikansk støtte.

Zorn advarte om at verken EU eller NATO hadde råd til «å begynne å planlegge og utplassere styrker først etter angrepet». I en advarsel erklærte han: «Hvis vi ikke handler raskt, vil ingen bevege seg i Europa.»

Tysklands militærsjefer frustrert over sakte tempo i Bundeswehr-utviklingen

Lekkasjen av rapporten kan imidlertid også være et tegn på at Tysklands militærsjefer er frustrerte over det de ser på som regjeringens langsomme reaksjon på tidligere løfter om penger, ifølge for eksempel britiske Daily Express En forsvarsleder sa til Reuters: «Det raser en krig i Ukraina, men her kjører prosedyrene fortsatt i fredsmodus mens inflasjonen spiser opp pengene.»

Innlegget er maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen.

Hentet fra Global Research

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  27 mai 2023 7:04

  Det ukrainske militæret skulle løysa problem i Donbass og på Krim. 14 ooo drepne.
  Russland skulle løysa militært problem i Ukraina. 140 000 drepne (minst)
  Nato vil løysa militært problem med Russland: 140 millionar drepne?

  Militæret løyser ikkje problem. Det skapar elende.
  Ikkje ei krone til det norske militærstellet! Set offiserane våre til sivilt arbeid. Bruk pengane til noko nyttig.

  Svar
 • Jan Davidsen
  27 mai 2023 7:16

  Det drives en massiv skremselspropaganda for å få folket til å frykte Russland så mye at de vil støtte en krig mot landet.
  Russland vil ikke ha krig. Det er en sannhet. De vil ha fred og trygghet for sine grenser slik at de kan leve sitt liv i fred og ro. De ha land og ressurser nok og gode forbindelser østover så de trenger ikke vesten i det hele tatt.

  Jeg har vært mye i Russland og møtt folket både i byene og på landet og jeg føler virkelig med dem pga konstante trusselen de opplever fra vesten. Det er et flott folk som jeg anbefaler så mange som mulig å oppsøke og lær å kjenne.
  Det er et fredelig og gjestmildt folk som ønsker deg oppriktig velkommen.

  Svar
  • Roar Aksdal
   27 mai 2023 15:51

   Hei, godt å høre! Jeg er selv gift med en dame ifra Russland, vi lever i konstant frustrasjon over Vestens krigshisserinog det narrativet som blir spredt i våre medier.

   Mvh
   Roar

   Svar
   • wasan Totland
    27 mai 2023 22:03

    Støtter dere begge.
    Denne jentungen Baerbock har fått for mye makt. Det er vel også hensikten å sette inn i maktposisjoner slike som er dumme som brød.

 • Olav Sæther
  27 mai 2023 10:23

  Dette stemmer med det jeg har hørt for noen år siden. USA vil få i gang en stor krig i Europa, først når begge sider er tilstrekkelig svekket vil de trå til selv.

  Svar
 • Putin burde vise sitt nærvær langs USAs kyster, slik at det amerikanske folk kan få føle litt på hva deres eget militære steller i stand for oss Europere. På den måten kan kanskje politikerne der borte bli utsatt for et større press for å få slutt på denne krigen.

  Svar
 • Kjell Aasen
  27 mai 2023 16:32

  J D. Har samme erfaring, Fiende bildet er falskt. Det er kriminelt og hvordan det tyter ut ensartet i alle kanaler gjør det mer enn farlig.

  Svar
 • Jeg vokste opp med russiske musikere som kom på besøk via Norsk Soviet Russisk Samband. Flere av disse ble innkvartert hos oss. Jeg fikk en eleksir kultur inn så og si med morsmelken. En gave for livet! Siden dro jeg til Leningrad(het det dengang), Moskva. Opplevde Bolsjoy baletten. Var på Moskva stadion med 80 tusen russere. Røde Arme mot Spartak Moskva. Opplevet Metroen, hvor passasjerene leste bøker under reisen. Dro til Svartehavet. Oppvokst med respekt for Russland som kom oss til unnsetning og jaget Naziene på dør-for så og trekke seg tilbake. Den eneste grunnen til at det oppildnes til Russerhat er at eliten vil ha kontroll over Soviet’s enorme natur ressurser. Oppildne til og få støtte til krig. Jeg leste nett i dag at angrepet på Pearl Harbour var orkerstrert av USA selv. En falsk flagg operasjon. Wilson fikk en grunn til hevn og kunne få prøvd hvordan atombomben virket på sivile!
  Så lenge det finnes hjernevaskede soldater som er villig til å drepe sin «bror» og kjempe de rikes krig fortsetter faenskapet. Et historieløst uutdannet folk er lett å manipulere! Derfor er den fordummende indoktrineringsskolen innført! Jeg treffer uendelig mange som har minimal skolegang! Det har slått meg at du verden de kan tenke selv. Akademikerne er det værre med. De virker som de er lettest og lure med propaganda. De tenderer til en nesgrus autoritetstro. De er ofte voktere av vitenskapet! På det vis at ikke noe må slippes inn der, som knuser dogmene-og den oppleste «sannhet»! Nnysgjerrigheten og undringen er fraværende! Fordi de vet! De har studert! «Så hold kjeft du uskollerte idiot!»

  Svar
 • Nå har vi jo snart tømt oss for forsvarsmateriell. Alle land i Nato. Alt er sendt til Ukraina. Russland og Kina, derimot, har en forsvarsindustri som fungerer. Det vi gjør nå, er å blottlegge oss for eventuelle angrep fra alle som ikke er i Nato, som har tømt sine arsenaler.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Larry Johnson intervjues:

Nederlaget i Bakhmut er en Nato-gris som ikke kan forskjønnes med all verdens leppestift.

Forrige innlegg

Jan Hårstad:

Er Norgesdemokratenes redning noe tilsvarende Alternative für Deutschland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.