POSTED IN Terrorisme, Ukraina

Hvor er norske politikere og medier?

Nå brukes klasebomber mot sivile i Donetsk by.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har etter en reise i Donbas (undertegnede og tre andre fra Norge) kunnet konstatere at det fra ukrainsk side skytes med granater og missiler inn i en sivil millionby (Donetsk). Skytingen er som regel ikke målrettet, men virker tilfeldig og treffer bolighus, hoteller etc. Dette er åpenbart terrorvirksomhet og har liten eller ingen militær hensikt.

Norske medier er overhode ikke interessert i dette men fortsetter med beskrivelsen av russisk målrettet missilvirksomhet mot beslutningssentra og militære mål som terror. Det er å snu virkeligheten på hodet. Terroren skjer i Donetsk hvor vi oppholdt oss og hvor vi kunne konstatere det med egne øyne.

Bortsett fra at krig er terror og har alltid vært det, må vi stille spørsmål ved våre medier og våre lederes objektivitet. Hvorfor reagerer de ikke på Ukrainas terrorisme? Er det slik at vi er fullstendig blinde på det ene øyet? Hvorfor reagerer dere ikke når våre «venner» begår krigsforbrytelser. Vi har dokumentert at dette foregår, men ingen reagerer. Det sier egentlig ganske mye om hvordan vi informeres i Norge.

Terrorbeskytningen fortsetter (artikkelen under) og fortsatt er våre medier tause. Tidligere var klasevåpen i Norge karakterisert som krigsforbrytelse, men nå er det åpenbart ikke det lenger når det er våre allierte (USA) som har forsynt våre venner (Ukraina) med slike våpen.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina beskyter Donetsk med klaseammunisjon igjen

Sivile ble drept og skadet av ammunisjon fra USA, sier myndighetene.


En sivilist ble drept og en annen såret onsdag da ukrainsk artilleri fornyet beskytningen av boligdistriktene i Donetsk by, ifølge lokale myndigheter. Minst ett av angrepene involverte klaseammunisjon levert til Kiev-regjeringen av Washington.

Artilleri ødela eller skadet flere boligbygg i Kirovsky-distriktet, og drepte en 70 år gammel mann, sa Joint Center for Control and Coordination (JCCC) i en rapport om bombingen.

Bilder lagt ut på Telegram viste ødeleggelsen av boliger i Leontovich-gaten, der 70-åringen døde. En hund ser ut til å ha dødd i rakettangrepet også.

Klaseebomber ble brukt senere på kvelden i et boligområde i Kievsky-distriktet. «DPICM-forbedret konvensjonell ammunisjon» (DPICM) for 155 mm haubitser ble sendt til Ukraina av USA forrige måned, på grunn av mangel på konvensjonell høyeksplosiv ammunisjon, som president Joe Biden innrømmet.
Russland har anklaget USA for medvirkning til ukrainske krigsforbrytelser på grunn av bruk av klaseammunisjon, som ble forbudt av store deler av verden – inkludert av de fleste av Washingtons NATO-allierte. Ifølge CNN sender regjeringen i Kiev rapporter om bruken av dem til Pentagon.

Fra Donbas etter krigen våren 2022. Foto: Knut Lindtner.

Ukrainas militære har regelmessig beskutt sivile i Donetsk siden 2014, da lokale innbyggere erklærte uavhengighet etter det USA-støttede kuppet i Kiev. I forrige uke ble fem mennesker drept og 13 skadet i to dager med artilleriangrep som også inneholdt bruk av klaseammunisjon.

Den tyngste beskytningen ble registrert 8. august, da tre mennesker ble drept og 11 skadet etter 95 salver på omtrent 350 runder. En dag senere ble en fire år gammel jente og en eldre beboer drept, og ytterligere to sivile ble skadet, da ukrainsk artilleri «utslettet» en boligbygning i Petrovsky-distriktet, ifølge Donetsk-ordfører Aleksey Kulemzin.

Russland anerkjente Donetsk- og Lugansk-folkerepublikkene som uavhengige stater i februar 2022. De har siden blitt deler av Russland, sammen med Zaporozhye- og Kherson-regionene, etter folkeavstemninger som ble holdt i september i fjor.

https://www.rt.com/russia/581372-donetsk-shelling-civilians-killed/

Forsidebilde: Foto: Anna Jevsejeva

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Å nå klimamålene er det det snakkes om. Who cares om alle ukrainske menn mellom 18 og 60 dør . Fredspris til Zelensky. hilsen Norge.

  Svar
  • Zelensky og Stoltenberg får IKKE noen fredspris, selv Nobel-komiteen klarer å se at dette er to krigsherrer som har gjort stor innsats for krig. Vel er fredsprisen blitt en politisk pris, men ikke SÅ politisk.

   Vedr. klasebomber (til overs i USA) bør Ukraina være forsiktig med hvor de bruker dem, for de risikerer å få klasebomber i retur i Kiev, og det vil de ikke.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

BRICS vokser voldsomt.

Vil forsterke prosessen mot dedollarisering.

Forrige innlegg

Eliten kan slappe av, arbeiderklassen må til fronten!

Zelenskys militærsjefer kjøper luksusbiler og overdådige eiendommer i Spania, mens soldatene dør i krigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.