POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Derimot.no i krigssonen i Donbas.

Ukrainske styrker med terrorbeskytning av Donetsk by.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi republiserer dette innlegget. Jeg besøkte storbyen Donetsk i sommer for å intervjue folk på gaten om hva de mente og den aktuelle situasjonen. Vi har her på derimot.no publisert en rekke av dise intervjuene i fjor sommer. Men noe av det som møtte oss etter kort tid var den ukrainske terrorbeskytingen rett inn i storbyen Donetsk. Den hadde pågått i 9 år etter inngåelsen av Minsk-avtalen som Ukraina altså ikke overholdt.

Det som er mer enn påfallende er at våre store medier med NRK i spissen ikke klarer å fortelle dette til det norske publikumet. Derfor er den nylige russiske seieren over de ukrainske styrkene i den sterkt befestete byen Avdijika av stor humanitær betydning for befolkningen i Donetsk. De er nå utafor rekkevidden til daglige granatbeskytningen fra ukrainsk side. Bare av den grunn er det som har skjedd en svært gledelig begivenhet for millionbefolkningen i Donetsk hvor 400 000 akkurat nå er flyktninger. Dette intervjuet forteller litt om det terroren som sivile har måtte utholde i mange år.

Knut Lindtner
Redaktør

Derimot.no har vært i krigssonen for å se med egne øyne det som faktisk foregår i de russisk kontrollerte områdene. Og det vi fikk se var noe som våre medier overhode ikke nevner. At dette ikke omtales er faktisk ganske utrolig.

De sier at krigen som pågår var uprovosert, noe som er en grov løgn. Krigen hadde pågått i 9 år slik vi viser i videoen under. Men den siden av krigen skal ikke det norske publikum få vite noe om. Og denne terrorkrigen mot innbyggerne, særlig i Donetsk by, har ført til mer enn 10 000 døde i de årene den har pågått siden MINSK-avtalene ble inngått i 2014 og 2015. Avtaler som bevisst ble brutt av Kiev-regjeringen med støtte fra Tyskland og Frankrike som også underskrev avtalene.

Den tidligere tyske kansleren Merkel og Frankrikes x-president Hollande har begge innrømmet at de underskrev avtalene – ikke for at de skulle overholdes – men for å gi Kiev-regjeringen tid og rom for ny opprustning.

Og hvis det er slik regjeringen i Kiev hevder at dette området er deres, hvorfor dreper de da sivile med sine granat- og missil angrep? Disse angrepene skaper bare hat mot Kiev-myndighetene som altså hevder at dette er deres land.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Derimot.no

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «Og det vi fikk se var noe som våre medier overhode ikke nevner. At dette ikke omtales er faktisk ganske utrolig.»

  Joda, det nevnes.
  – Men at det er russiske styrker som bomber områder, som nå er under russisk kontroll. – For å skape motstand fra innbyggerne i Donbas mot Russland. ( ?)
  – som de sprengte sin egen gassrørledning. 😉

  Svar
 • takk for at du/dere reiser ned dit og dokumenterer selv.. det står det respekt av. kudos

  Svar
 • Arne Andreas Rønning Best Regnskap as
  9 august 2023 12:23

  Hva da med den russiske rakett beskytningen av diverse Ukrainske byer, nesten hver dag? Beskytning og ødeleggelse av kritisk infrastruktur ? Hva med ødeleggelse av kornlager, blodbanker, kirker som er en del av verdensarven?

  Ja krig er et helvete, men ikke se på det som ensidig terror fra ukrainsk side. Terroren er mange ganger større fra russisk side.

  Svar
  • Du er en enkel sjel og ikke rent lite hjernevasket av løgnpropagandaen.

   Svar
  • A.A.R:

   Hva da med den russiske rakett beskytningen av diverse Ukrainske byer, nesten hver dag?

   Ja,
   Og verre er det at Ukraina , og Nato ikke ville ta imot fredsdrøftinger før angrepet.
   ( som Nato heller ikke ville ta imot fredsdrøftinger før de angrep Libya. )
   Dobbelt så ille er det jo at Ukraina/USA beskjøt egne innbyggere i Donbas i 8 år.
   Trippel så ille er det jo at verden /vesten/Norge ikke reagerte på dette, men NÅ går høyt ut og fordømmer, i sin dobbeltmoralske kultur, denne bombingen.

   Svar
  • Trofimova Natalia
   11 august 2023 22:52

   Vesten protesterte ikke mot starten på fiendtligheter i sørøst i Ukraina mot ukrainere som anser seg som russere.
   Da ukrainske militære og nasjonale bataljoner begynte å skyte mot sivile i Donetsk, Mariupol, Luhansk, da ukrainske kampfly begynte å bombe ukrainske byer, var vestlige politikere tause. De falske ropene fra voldtektsmenn i dag om vilkårlighet fra Russlands side er rett og slett latterlige.
   Bare Russland motsatte seg bruken av væpnede styrker av Ukraina mot sine egne russisktalende borgere.
   Begynnelsen på antiterroroperasjonen fra Ukraina mot sine egne borgere, misfornøyd med styrten av den legitime presidenten, i sørøst i landet ble ikke fordømt av Vesten.
   I åtte år la ikke Vesten merke til dødsfallene til sivile i Donetsk- og Lugansk-regionene, men på de fleste spørsmål vendte det seg mot det nasjonalistiske regimet i Kiev.
   Så krigen i Kiev med sitt eget folk og Vestens manglende vilje til å høre Russland forårsaket en spesiell operasjon i Ukraina.
   Vesten anklager tradisjonelt Russland for terrorisme, og legger ikke merke til terrorangrepene i Kiev.
   Den russiske hæren beskyter og retter seg kun mot militære infrastrukturanlegg i sammenheng med et av hovedmålene for operasjonen, som er demilitariseringen av Ukraina.
   I motsetning til russisk side, bryter det ukrainske militæret krigens lover ved å plassere militært utstyr og våpen i skoler, sykehus og boligområder, og dermed sette sivile i fare.
   Det russiske militæret begynte å angripe kritisk ukrainsk infrastruktur – dette var et svar på terrorhandlingene til Kiev-regimet, spesielt på Krim-broen.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  9 august 2023 22:02

  Knut Lindtner, Bjørn Nistad og Hendrik Weber greier med stort mot og små midlar det NRK med sine milliardar ikkje greier.

  De er heltar! Takk!

  Svar
 • Per Lothar Lindtner
  10 august 2023 3:30

  Det er ensidig propaganda over lang, lang tid, blandet med hemmelighold, som kan føre oss ut i 3. verdenskrig. Våkn opp!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En ny krig i Europa.

EU mot bøndene.

Forrige innlegg

Diskusjon om Klassekampen som venstresidens avis.

Fra politisk sprengstoff til papirtiger?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.