POSTED IN Norge

Eliten kan slappe av, arbeiderklassen må til fronten!

Zelenskys militærsjefer kjøper luksusbiler og overdådige eiendommer i Spania, mens soldatene dør i krigen.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Belle Carter

Ukrainas president Volodymyr Zelensky’s regionale hærsjefer har kjøpt luksusbiler og overdådige eiendommer, mens styrkene deres dør i frontlinjene i krigen mellom Russland og Ukraina. Denne informasjonen kom fra en tidligere rådgiver for det ukrainske parlamentet. I mellomtiden, ifølge rådgiveren for parlamentsmedlemmet Mykola Volkivskyi, har Zelensky allerede 11. august erklært en masseoppsigelse av Kievs regionale militære rekrutteringssjefer.

Påstandene ble bekreftet av en gjennomgang av rekrutteringssentrene, og avslørte myndighetsmisbruk inkludert ulovlig berikelse for å hjelpe stridsdyktige menn i militær alder i å flykte fra landet for å unngå militærtjeneste, og la folk unngå militærtjeneste av medisinske grunner. Mange ukrainske menn vil unnslippe krigen, men det er vanskelig for dem å reise, fordi menn i alderen 18 til 60 år har fått forbud mot å forlate landet, helt siden krigslovene ble innført i februar 2022. Unntak finnes av medisinske årsaker, ved å studere i utlandet, være alenefar, ha mer enn tre barn, eller ha omsorg for en funksjonshemmet.

Volkivskyi, som var rådgiver for formannen for det ukrainske parlamentets kommisjon mellom 2014 og 2021, sa til Daily Express US at dette var et grep som var «ventet». «Det mest opprørende var at visse militær-kommissærer begynte å berike seg og kjøpe eiendommer i utlandet, spesielt i Spania, og dyre luksusbiler, fra begynnelsen av krigen. Dette opprørte det ukrainske samfunnet,» sa han og la til at alt dette skjedde mens «ukrainske soldater døde ved fronten», og at det var «konstante korrupsjonsproblemer» med mange tjenestemenn.

Avisen rapporterte også at Zelensky, har uttrykt via sin toppgeneral Valery Zaluzhny, at de planlegger å implementere et system der sårede soldater som ikke lenger kan tjenestegjøre, i stedet kan styre de militære rekrutteringssentrene. Parlaments-rådgiveren til Volkivskyi sa også at ideen begynte å spre seg blant ukrainere om at det ville være bra å sende fysisk friske militære ansatte ved rekrutteringssentrene til frontlinjen, og at stillingene deres ble overtatt av sårede soldater som ikke kunne returnere til frontlinjene, men som kunne fortsatt utføre sine faglige oppgaver i som med rekruttering. Han la til at endringen skulle bidra til å «overvinne enhver risiko for korrupsjon».

I mellomtiden var Zelensky angivelig misfornøyd med den avslørte korrupsjonen og uttalte: «Dette systemet bør styres av folk som vet nøyaktig hva krig er, og hvorfor kynisme og bestikkelser under krigen er forræderi». Tidligere i år ble ni topptjenestemenn sparket etter at de ble anklaget for å ta bestikkelser og feriere i Spania og Frankrike under krigen.

EU berømmet Zelenskys reformer i landet. Men EU påpekte også at anti-korrupsjonstiltak ikke ble gjennomført raskt nok.

Zelensky insisterer på at ukrainere som ikke kjemper i frontlinjen også bør bidra til å vinne krigen i stedet for å kose seg i barer og klubber. Den ukrainske presidenten oppfordret også innbyggere som bor i områdene nær fronten til å gi hjelp til ukrainske soldater, ettersom alle styrkene i landet nå må være engasjert i kamper for statens overlevelses skyld.

«Krigere fra frontlinjen som kommer til byer nær fronten fortjener å se og føle at dette er deres byer. At folk som bor der, husker at at våre krigere her i Donbas og andre steder kjemper for Ukraina, og gir deres liv for Ukraina. Frihet og uavhengighet oppnås ikke av noen bare ved fronten,» hevdet Zelensky.» Alle er i krig og Ukraina er i krig. Og de som ikke kjemper i frontlinjen, må hjelpe til. Ikke i barer, ikke i klubber, ikke ved gate-billøp eller med prangende forbruk, men ved å hjelpe soldatene», oppfordret han folket sitt. «For Ukrainas skyld, er nøkkelprinsippet. For nå er det krig».

Kommentar fra oversetteren:

Zelensky selv har luksuriøse eiendommer i utlandet, blant annet London og Florida, og en villa i Toscana i Italia, som han leide ut til for 50.000 € i måneden til velstående russere. «Husk at i de første dagene av den russiske invasjonen av Ukraina, oppfordret Zelensky Italia til å stoppe russiske oligarker fra å bruke landet som en trygg havn. Zelensky: Nesten alle av dem bruker Italia som et sted for ferie. Så ikke vær et feriested for mordere,» sa den ukrainske presidenten i mars».

Kilde: Steigan.no sin artikkel: Sterke reaksjoner i italienske medier på at Zelensky leide ut sin villa i Toscana til rike russere for en formue


Fra Natural News, publisert 16. august 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Zelensky’s military chiefs buy luxury cars, opulent properties in Spain while soldiers die in war with Russia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det gleder meg å se hvor stygg og slitt Zelensky er blitt. Han dør snart og går til hælvete hvor han hører hjemme.

  Svar
 • Det virker som om alle har «glemt» at Ukraina før krigen var regnet som Europas mest gjennomkorrupte land.
  Hva skjer i et korrupt land når milliarder på milliarder av dollar pumpes inn uten noen videre form for kontroll eller styring?
  Jo, de korrupte blir om mulig enda mer korrupte og graver til seg det de klarer.
  Hva skal de gjøre med pengene? Det har vært prøvd å sy dem inn i puter eller lignende for å skjule dem, men det virket ikke så godt.
  Banken? Nei, da risikerer de avsløring eller inndragelse..
  Hva gjør man da? Jo, man sender kona ut av landet en tur til Spania eller hvorsomhelst, og så kjøper man seg herregårder og luksuseiendommer, biler, båter osv for pengene. Gjerne rett ved siden av de russiske «fiendenes» herregårder. Ingen problemer med det. «Eliten» bryr seg ikke med annet enn seg selv, og der råder pragmatismen. Idealismen overlater man til kveget som skal kjempe og dø for dem.

  Svar
  • .Jan Zörlie
   21 august 2023 3:29

   Korrupsjonen i Ukraina med zelensky i spissen er er godt kjent,mer ukjent er det at mesteparten av pengene ,stjålet fra skattebetalere i respektive hjemland blir sluset tilbake til diverse politikere og deres medarbeidere,våpenprodusenter,lobbyister mm.
   Givergleden i Sverige og da sikkert også i Norge koster hver enkelt skattebetaler 13 tusen kroner.
   Kanskje noe å tenke på når folk er bekymret for inflasjon,renteökninger og prisökninger.
   Man kan vel med sikkerhet hevde at våre egne politikere er verre enn Zelensky.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvor er norske politikere og medier?

Nå brukes klasebomber mot sivile i Donetsk by.

Forrige innlegg

Jan Hårstad:

Den palestinske korrupsjonen og dugløysa må få politiske konsekvenser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.