POSTED IN Norsk politikk

Vi blir ranet!

Kraftidiotene styrer strøm-markedet!

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

Før ACER betale alle Norge fra nord til sør rundt 32 øre kilowattimen. Det dekket produksjonsprisen per kWh, rundt 11 øre, pluss vedlikehold, oppgraderinger og drift av kraftstasjoner og el-nettet. Etter ACER betaler industri, næringsliv, landbruk og husholdningene markedspris på en kraftbørs i utlandet, satt etter hvor til enhver tid prisen er på den dyreste kraften på børen, uten noe øvre pristak, enda strømmen i stikkontaktene kommer fra nøyaktig samme kraftverk og el-nett.

Dette er ikke annet enn ran på høylys dag av den globale storkapitalens politikere, som har overgitt råderetten og selvbestemmelsesretten over vannkraften til storkapitalen, det sentral i det norske folks arvesølv, bygget og betalt av våre oldeforeldre og besteforeldre.

Med god hjelp av storkapitalens hovedstrømpresse og media, som hjalp til å ufarliggjøre ACER for det norske folk:
«Strømmen blir bare et par øre dyrere». Hadde pressen drevet journalistikk, hadde de kunne advart mot prisen satt på strøm på en børs, er spekulativ og satt til det høyeste markedet vil betale til enhver tid.

«Norge blir grønt batteri til Europa». Politikerne/pressen ga inntrykk av at «energirike Norge» måtte hjelpe «energifattige Europa», uten å si at norsk vannkraft produserer bare 155 TWh, det norske forbruket er 135-140 TWh, og det gir bare en 15-20 TWh i overskudd fra år til år, og det er ikke for mye å ha i margin i forhold til forbruket. Selv 30 TWh fra Norge til Europa er ikke mer enn en prosent av hva Europa selv produserer av elektrisk strøm. Europa trenger ikke norsk strøm, en 15-20 TWh kan hvilket som helst av de store landene i EU spare på enøk-tiltak og energigjenvinning.

«MDG beskylder partier for strømnasjonalisme». «MDG-nestleder Arild Hermstad sier til VG at å være i mot norsk strømeksport vil være usolidarisk mot et Europa i krise». Se kapittelet ovenfor.

«ACER vil gi energisikkerhet til Norge». Det norske vannkraftnettet produserer bare en 15-20 TWh mer enn det som forbrukes i Norge. Energisikkerhet for det norske folk er å ikke ha kabler til utlandet.

«Strømmen kan bli gratis noen dager». Husholdningene, spesielt de med lav inntekt, trenger ikke gratis strøm en dag eller for noen dager, de trenger forutsigelige lave priser på strøm hver dag hele året, som de hadde før storkapitalens politikere ga råderetten over vannkraften til kapitalkreftene de tjener.

Det er som om noen stjeler bilen din, men du kan få bruke den hvis du leier den for en pris som er mye høyere enn kostnadene du hadde i daglig bruk. Og du må betale for reparasjoner, vedlikehold og forsikring selv.

Det parlamentariske systemet er helt korrumpert, og det representative demokratiet er bare et spill. Det er det samme hvordan partiene på Stortinget, stortingspartiet som det heller skulle vært kalt, settes sammen til en regjering, de politiske beslutningene over tid kommer alltid den globale storkapitalen de tjener til gode, ikke folk og land. Stortinget virker som ett stort parti, bare med ytterfløyer.

Sist vi hadde regjeringer som representerte det norske folk og land interesser, var før globalisten Brundtland og hennes folk tok over Arbeiderpartiet. Da ble motmakten til de borgerlige partiene borte, og Høyre og AP har siden virket sammen som søsterpartier. Høyre vil privatisere vannforsyningen på samme måte som strømmen, og «selge seg ned i Equinor, tidligere Statoil, til 50 prosent.

Det er helt stille i hovedstrømpressen som NRK er en del av, om funnene av enorme mineralrikdommer, som politikere har solgt mange utvinningslisenser for til utenlandske selskaper, uten at det har gjennomgått en demokratisk prosess. Det norske folk ranes, og holdt uvitende om det fra politikere og hovedstrømpressen, som styrer Norge sammen på oppdrag av Wall Street kapitalen som eier dem.


Artikkelen er hentet fra kommentarfeltet til artikkelen
Skal politikere styre Norge? Nå styrer markedet Norges kraftpolitikk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  29 september 2023 7:12

  Slik går det når høyrepolitikken blir rådende politikk. Og arbeiderpartiet er jo blitt et høyreparti. Målsettingen med alt som skjer i samfunnet er å gi profitt til investeringsselskap som inngår irreversible avtaler som gir dem all makt i himmel og på jord. Det skjer ved handelsavtaler, leieavtaler, prisavtaler, avståelse av suverenitet, privatisering av offentlig virksomhet, oppkjøp av infrastruktur, monopolsituasjoner, annen markedskontroll osv. osv. osv.

  Det «frie markedet» blir en knusende diktatorisk makt når det samles på noen få hender. Og det er mer penger der ute, mye mer penger, som store investeringsselskaper gjerne vil bruke til å kjøpe opp mer land, få kontroll over flere ressurser, mer offentlig virksomhet, mer infrastruktur, for å tjene enda mer penger på alt det som du og jeg bruker hver dag. Dagens fjortiser vil ikke se denne faren før det er for seint, og de bryr seg knapt der de sitter og surfer og gamer og hekker på fingeren mens de planlegger russefesten.

  Det er liten tvil om at det er «kraftkrisen» som har tatt ned Arbeiderpartiet. Noen sier dette skyldes manglende kontroll, manglende styring, manglende visjoner. Men problemet er trolig enda verre: Det som har skjedd er en bevisst og villet handling i TRÅD MED den strategi våre politikere har hatt i mange år, en politikk som inkluderer å avvikle folkestyret og demokratiet og den suverene nasjonen Norge.

  Utenrikspolitikken bestemmes av våpenindustrien i USA, lovverket bestemmes av EU, og den fjerde statsmakten er avviklet og erstattet av et sannhetsministerium som skal diktere, ikke debattere.

  Svar
  • Vel, når så mange på venstresiden også støtter internasjonale handelsforbindelser i ‘solidaritetens navn’, blir det feil å bare peke på the internasjonale høyre. Å la strømmen fra vassdragene våre tilhøre bare nordmenn har slike kraftige nasjonalistiske undertoner at ingen politiker tør å stå ordentlig for det.

   Svar
   • Vi har sett Agenda2030-symbolet på globalister fra «høyre» til «venstre» i det norske ettpartisystem, så selvfølgelig vil de ikke ha noe snakk om nasjonal arv eller etniske nordmenn; sånne begreper må bort i Den Nye Verdensorden disse streber mot. Alle disse med button på kragen er svineriet som må bort, de er utro tjenere i ondskapens tjeneste og jobber ikke for nordmenn mer enn bare for syns skyld iblant.

 • Det desidert mest skremmende patologiske aspektet vedrørende det norske s.k. ‘parlamentariske’ politiske skuespillet, illustreres best ved Trondheim’s tidligere kommunalråd, Børge Brende.
  Han greide [via sine ‘gut feelings’] det kunststykket å karre seg vei til det ‘privilegiet’ (det antagelig må være), å få sitte side ved side med det som etterhvert skulle bli hans store politiske idol – der führer Schwab, og hvor han for sine anstrengelser ble belønnet med stillingen »President for Verdens økonomiske forum» (‘an organization »Not for profit!» – men for »Stakeholders»). Bedre kan det neppe gjøres! . . .

  PS: For den/de som ikke har sett dette (2 år gamle) intervjuet, anbefales det å lytte til spesielt hva som sies @19:45 – https://www.youtube.com/watch?v=A3_NO6JnrS0&t=1185s

  (DS: Jeg registrerer [med interesse] at min tidligere Y.T.-kommentar til dette intervjuet har forsvunnet, uvisst av hvilken grunn…)

  Svar
 • Og hvis vannkraftenergien hadde blitt solgt til innbyggere og eksisterende næringsliv for produksjonspris pluss vanlig avanse ( dvs. 15 øre), uten et økt ‘støtte’- byråkrati og alles kamp mot alle, ville det ikke blitt noen ‘inflasjon’ i Norge.
  ( -som ikke var/er annet enn økte priser på alt, grunnet børs-spekulasjon med vannkraften og politikerne sine galemathias- avgifter på samme.)

  Denne prisøkningen gav dermed politikerne og deres papegøye-økonomer påskudd til å øke rentene slik de internasjonale bankartellene/Fed gav ordre om.
  ( Som visstnok skulle ‘senke prisene’, stoppe ‘inflasjonen’. ;-) )

  Et ‘regelrett’ bevisst tyveri fra innbyggerne . ( Fra de som lager reglene.)
  – Som igjen vil stoppe nødvendig boligbygging, og ta nattesøvnen fra de som allerede eier bolig.

  Og vi skal være redd for en okkupant (Russland !) som vil ødelegge Norge? ;-)
  Vi ER allerde okkupert. Av trojanske hester innenfor våre grenser ,
  – og pengesystem- idioti.

  Reagerer innbyggerne i Norge?
  Nei. Ap/Sp og Høyre fikk deretter nesten 50% av stemmene!
  -Er innbyggerne så frustrerte & redde etter all krisemaksimeringen fra klima og Covid at de ikke klarer å se at de er/blir robbet?
  Eller har alle så respekt for et penge-økonomisk system det er meningen vi ikke skal skjønne, – så de som styrer hokupokuset kan herje som de vil?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  29 september 2023 20:55

  Krigsidiotane styrer Noreg. NRK og Stoltenberg er no samde om at krigstrøyttleik er farlegare enn krig (NRK Nyhende kl 1230 med Ingun Solheim).

  Få heller med deg oppbyggjelege takter frå Den russiske føderasjonen:

  https://www.rt.com/russia/583789-putin-strong-latin-america/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Trudeau kalte alle Truckerne mot korona for nazister.

Han inviterte en nazist til å tale i parlamentet fordi han hadde kjempet mot russere.

Forrige innlegg

I 2020 kastet mange leger all faglighet på båten.

De foreskrev «det dødelige stikket» og ikke naturlig immunitet som er det som virker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.