POSTED IN Norsk politikk, Olje-Energi

Skal politikere styre Norge?

Nå styrer markedet Norges kraftpolitikk.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kraftidiotien er fullkommen

26. sept. 2023 (Grafikk: nattens priser på Nordpool)

Natten etter Fredrik Solvang sitt debattprogram om kraft og ACER og avståelse av norsk suverenitet, viser at kraftprisene er kr. 4,50 per KwH i Kristiansand mens bergenserne mottar over 50 øre for hver KwH de bruker. Kristiansand betaler nå over 1 krone bare i moms. Figuren viser hvor ille det har blitt. Slik ulikhet kan ikke Norge leve med.

Innlegget er hentet fra Hva Mener Partiene

Dette varer selvfølgelig bare til Statnett har fått bygget flere overføringslinjer mellom Oslo og Kristiansand og Bergen og Kristiansand, – så vil hele SørNorge i løpet av 5 års tid få de prisene Kristiansand ser i dag. Politikere ønsker ikke å reversere noe her, de står samlet på et godt konservativt globalistisk grunnlag. Folket blir ikke spurt, som vanlig.

EU har stort sett atomkraft og kullkraft, og er ikke plaget med at fyllingsgraden svekkes når eksporten overdrives, og EU vil selvfølgelig ha fri flyt i importen fra Norge også når fyllingsgraden er lav – lav fyllingsgrad er Norge sitt problem.

Forsidebilde: Jana Shnipelson

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «…mens bergenserne mottar over 50 øre for hver KwH de bruker. »

  Både ‘gratis’ vannkraftenergi og priser mange hundre ganger produksjonsprisen i Norge er jo tullball.

  Forbruket av vannkraftenergi i Norge er ganske stabilt. (- Om enn noe fallende- fordi innbyggerne er gode på å begrense unødvendig forbruk uansett prising og LED har overtatt for glødepærer. )

  Og produsentene/kraftkommunene, som leier arealer av innbyggerne, er alltid sikker på en viss inntjening. Med 50% avanse til kraftkommunene/selskapene ville dette bety en kWh- pris på 15 øre pr. kWh til innbyggerne i Norge. ALLTID, sommer som vinter, i tørre som i våte år. Til glede & nytte i vinterlandet Norge.
  Dette burde gi forutsigbarhet både for tilbyder og forbruker. Og kraftdammene er ikke som sol eller vindkraft, men kan brukes som batteri til behovet er der.
  ( Strøm-batterier i hvert hus er derfor et tullete sløseri; akkurat som småskala sol-celle og millioner av private varmepumper.)

  15 øre pr. kWh. Alltid. I stoltehet og forutsigbarhet.
  Uten fordyrende parti-politikk , ‘strømstøtte’ og et kostbart/arbeidskraftsløsende byråkrati.

  Svar
  • «Både ‘gratis’ vannkraftenergi »

   For man trenger jo ikke selge energi ‘gratis’, eller med minus-priser. Dette er kun for å forvirre innbyggerne. Så de ikke ser/skjønner at vannkraftenerig burde priser riktig. Uansett.
   Kraftdammene våre er batterier . – Som kan tappes/lades & lades ut når det er behov (for innbyggerne og næringslivet .)
   Som en nødvendig oppgradering bør gjøres uten våre politikere/ myndigheters merkantilistiske system, som avgifts-stopper oppgraderingen. – Slik at vi skal innbilles at vi har for lite vannkraft til nasjonens behov.

   Svar
 • At norske politikeres korrupsjon blir mer og mer åpenbar og flau, det er flott, slik at folket mister tillit til sånne som Huitfeldt, Solberg, Støre, Barth-Eide, Borten Moe m.fl. , for ikke å snakke om den unevneliges høyre hånd Børge Brende. Stoltenbergene, hele FHI-staben. Alle disse og flere til bør granskes. Å IKKE dømme Huitfeldt og Solberg, hvor de åpenbart har hvisket mennene i øret på strategiske tidspunkt, det vil gjøre enda mer skade på folkets tillit. Hvis folket i det hele tatt følger med.

  Svar
 • Northern Light.
  28 september 2023 13:53

  Før ACER betale alle Norge fra nord til sør rundt 32 øre kilowattimen. Det dekket produksjonsprisen per kWh, rundt 11 øre, pluss vedlikehold, oppgraderinger og drift av kraftstasjoner og el-nettet. Etter ACER betaler industri, næringsliv, landbruk og husholdningene markedspris på en kraftbørs i utlandet, satt etter hvor til enhver tid prisen er på den dyreste kraften på børen, uten noe øvre pristak, enda strømmen i stikkontaktene kommer fra nøyaktig samme kraftverk og el-nett.

  Dette er ikke annet enn ran på høylys dag av den globale storkapitalens politikere, som har overgitt råderetten og selvbestemmelsesretten over vannkraften til storkapitalen , det sentral i det norske folks arvesølv, bygget og betalt av våre oldeforeldre og besteforeldre.

  Med god hjelp av storkapitalens hovedstrømpresse og media, som hjalp til å ufarliggjøre ACER for det norske folk:
  «Strømmen blir bare et par øre dyrere». Hadde pressen drevet journalistikk, hadde de kunne advart mot prisen satt på strøm på en børs, er spekulativ og satt til det høyeste markedet vil betale til enhver tid.

  «Norge blir grønt batteri til Europa». Politikerne/pressen ga inntrykk av at «energirike Norge» måtte hjelpe «energifattige Europa», uten å si at norsk vannkraft produserer bare 155 TWh, det norske forbruket er 135-140 TWh, og det gir bare en 15-20 TWh i overskudd fra år til år, og det er ikke for mye å ha i margin i forhold til forbruket. Selv 30 TWh fra Norge til Europa er ikke mer enn en prosent av hva Europa selv produserer av elektrisk strøm. Europa trenger ikke norsk strøm, en 15-20 TWh kan hvilket som helst av de store landene i EU spare på enøk-tiltak og energigjenvinning.

  «MDG beskylder partier for strømnasjonalisme». «MDG-nestleder Arild Hermstad sier til VG at å være i mot norsk strømeksport vil være usolidarisk mot et Europa i krise». Se kapittelet ovenfor.

  «ACER vil gi energisikkerhet til Norge». Det norske vannkraftnettet produserer bare en 15-20 TWh mer enn det som forbrukes i Norge. Energisikkerhet for det norske folk er å ikke ha kabler til utlandet.

  «Strømmen kan bli gratis noen dager». Husholdningene, spesielt de med lav inntekt, trenger ikke gratis strøm en dag eller for noen dager, de trenger forutsigelige lave priser på strøm hver dag hele året, som de hadde før storkapitalens politikere ga råderetten over vannkraften til kapitalkreftene de tjener.

  Det er som om noen stjeler bilen din, men du kan få bruke den hvis du leier den for en pris som er mye høyere enn kostnadene du hadde i daglig bruk. Og du må betale for reparasjoner, vedlikehold og forsikring selv.

  Det parlamentariske systemet er helt korrumpert, og det representative demokratiet er bare et spill. Det er det samme hvordan partiene på Stortinget, stortingspartiet som det heller skulle vært kalt, settes sammen til en regjering, de politiske beslutningene over tid kommer alltid den globale storkapitalen de tjener til gode, ikke folk og land. Stortinget virker som ett stort parti, bare med ytterfløyer.

  Sist vi hadde regjeringer som representerte det norske folk og land interesser, var før globalisten Brundtland og hennes folk tok over Arbeiderpartiet. Da ble motmakten til de borgerlige partiene borte, og Høyre og AP har siden virket sammen som søsterpartier. Høyre vil privatisere vannforsyningen på samme måte som strømmen, og «selge seg ned i Equinor, tidligere Statoil, til 50 prosent.

  Det er helt stille i hovedstrømpressen som NRK er en del av, om funnene av enorme mineralrikdommer, som politikere har solgt mange utvinningslisenser for til utenlandske selskaper, uten at det har gjennomgått en demokratisk prosess. Det norske folk ranes, og holdt uvitende om det fra politikere og hovedstrømpressen, som styrer Norge sammen på oppdrag av Wall Street kapitalen som eier dem.

  Svar
  • N.L.:

   » betale alle Norge fra nord til sør rundt 32 øre kilowattimen»

   Og når produksjonsprisen er 10 øre så tilsier dette en avanse høyere enn matvareprodusentene og matvaredistributerene får lov til å ta uten å bli demonisert.
   En pris til innbyggerne for vannkraftenergi burde være 15 øre pr. kWh. Alltid og forutsigbart. Uten byråkrati og politikk og ‘ støtte’. Og et fordyrende Enova.
   Da hadde vi ikke blitt lurt til å kaste bort gode nasjonale arbeidskrefter på småskala/villa- solceller. Eller montering eller vedlikehold og jevnlig utskifting av millioner av små varmepumper fordi vi er lei av myndighetenes uforutsigbarhet og mafia- prising av vår egen vannkraftenergi.

   Vi har ikke tid til dette politiske tullballet lengre. Vi skal bygge landet.

   Svar
 • Arne Thom Haukenæs
  14 oktober 2023 16:49

  Hei
  Det har vel sneket seg inn en kommafeil i ditt eksempel! Prisen i Kristiansand var 45 øre og Bergenserne mottok 5 øre. Uansett et marked helt ute av kontroll.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ytringfriheten under kapitalismen.

Du kan ytre deg men risikerer konkurs om du har upassende meninger.

Forrige innlegg

USAs FDA ville skjule de kliniske data fra Pfizer i 75 år.

Nå er de frigitt og det er ikke hyggelig lesning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.