POSTED IN NATO, Norge, Ukraina

US-Oberst Douglas MacGregour: Krigen i Ukraina har snudd alt på hodet:

Nå er det Natos rolle i Europa som er i fare.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke ofte vi opplever en så direkte tale som den oberst Douglas MacGregor serverte i dette intervjuet på Fox News og som vi har lagt frem her på derimot.no under overskriften: «Game over i Ukraina».

Douglas Macgregor August 2020.jpg
Douglas MacGregor

I et nytt intervju på Fox News, denne gangen med stjernejournalisten Tucker Carlson, utdyper han det han sa i det første og gir noe nye betraktninger om hvordan han vurderer situasjonen.

Han sier at Russland har rykket svært forsiktig frem i Øst-Ukraina de første 5 dagene av krigen hvor en har prøvet å unngå å ødelegge, infrastrukturen (bygninger, veier, broer etc.) men også overfor befolkningen. Grunnen til det er at en ønsker å overta denne delen av landet og da er det lite hensiktsmessig å drepe folk og ødelegge området.

Nå begynner slutten av krigen. Den ukrainske hæren er omringet i øst og har i prinsippet to muligheter. Enten å overgi seg eller å bli nedkjempet og utslettet.

Det store spørsmålet som ennå ikke er kommet opp er spørsmålet om Natos fremtid. For når en ikke klarer utfordre Russland i en slik situasjon melder også spørsmålet seg om hensikten med organisasjonen.

Intervjuet er meget interessant og han snakker også denne gangen rett fra leveren. Igjen må jeg si at det er en opplevelse å høre på en så direkte tale. Og det bekrefter for meg at det sitter folk med store kunnskaper og pedagogiske egenskaper i USA som langt overgår tungetalen og bommull-snakket til en rekke politikere både der og i Europa.

Jeg må få føye til at han her indirekte sier at de historiene våre store medier serverer ikke står i noe rimelig forhold til den faktiske virkeligheten på slagmarken i Ukraina og det som egentlig foregår der.

Knut Lindtner
Redaktør

Intervjuet begynner etter 3 min. 40 sekunder.

https://youtu.be/NS8_mta3BUk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  5 mars 2022 9:54

  Nyttig motinformasjon i dag òg. Det same er Steigan-oppslaget om US-senatorar som har fyrt opp og lurt ukrainarar med å lova dei alt dei treng mot Russland. Ukrainske krigarar har grunn til å føla seg svikne av USA. No sit dei i gjørma i ein krig som kunne ha vore unngått.

  Noreg si rolle må vera litt forvirrande for verdssamfunnet. Vanlegvis støttar me angriparen.

  Svar
 • Hovedårsaken til at Russland har mistet så mange stridsvogner og personell er syriske leiesoldater og jihadister som har brukt amerikanske TOW antitank våpen. De har blitt godt trent i Syria med Javelin antitank våpen og blir kalt » Assad temmere». Som svar har Putin satt inn Ramzan Kadyrovs tsjetsjenske styrker som er jihadistene sin ideologiske hovedfinde. Kadyrov er for dem quislingen som ødela for en islams stat. Russland tapte en krig mot islamsk stat i Dagestan og Tetsjenia for ca 26 år siden og vant en krig for ca 20 år siden. Taper Russland nå kan det hende at de taper 2 stater til.

  Svar
 • Det er Natoland som Tyrkia som har trent jihadistene til å krige mot Assad. Den krigen hadde vært vunnet for lenge siden hadde det ikke vært for Russland. Krigen mot Ukraina er allerede tapt for Putin.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalistenes drøm.

Det nærmer seg en verdensregjering.

Forrige innlegg

Sanksjonene rammer oss mer enn Russland.

I 1997 mente USAs utenriksminister at en halv million døde barn var «verdt prisen».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.