POSTED IN Russland, Ukraina

Ukraina og oppdateringer

NATO-Katastrofen ingen må vite om

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Fred Johs

Først må jeg få beklage den lange tiden uten oppdatering av min blogg. Jeg har vært syk i lengre tid og er det fortsatt. Vil allikevel forsøke å komme i gang igjen.

Min gode venn Knut Lindtner la ut en artikkel i sin nettavis; Derimot.no den 15. mars. En artikkel og episode som vestlige medier fortsatt holder seg helt tause om – naturlig nok. Jeg postet denne på min side i FB og i noen grupper på FB, da folk burde kjenne til dette. Artikkelen kan du lese i sin helhet her: Den nylige Nato-katastrofen som må holdes skjult.

Det var ikke så mye informasjon kommet ut når denne ble publisert, kun at det hadde skjedd et russisk angrep mot denne NATO bunkeren i Ukraina med hypersoniske missil-systemer som overgår alt NATO kan stille opp (den 12./13. mars) om jeg ikke tar feil – med mange drepte amerikanske offiserer og annet mannskap.

Jeg har mottatt mer informasjon fra Moskva som går mer i detaljer på denne episoden i tillegg til andre:

40 lik, og flere titalls lik forblir under ruinene – detaljer om det russiske «gjengjeldelses angrepet» på NATOs kommandosentral har dukket opp

En gruppe Nato-offiserer og rådgivere ble huset i en hemmelig underjordisk bunker bygget på 120 meters dybde.

Over 300 personer totalt.

Til dags dato har 40 lik blitt funnet fra ruinene i hovedkvarteret, men de fleste døde forblir under ruinene.

De fleste av dem er briter og polakker, men det var også amerikanere og representanter for private selskaper som støtter kommunikasjon og dataoverføring. I dagene fremover vil det bli sett i hvilken grad dette vil påvirke gjennomføringen av ukrainske og vestlige operasjoner og forsøk på å stoppe sluttfasen av den russiske offensiven på Bakhmut.

Tidligere, som svar på en ukrainsk provokasjon i Bryansk-regionen, startet de russiske luftfartsstyrkene et angrep med en Kinzhal hypersonisk missil mot et felles kontroll- og kommunikasjonssenter for ukrainsk-NATO.

Kan legge til at Bakhmut er nå omtrent «rensket» for ukrainske soldater av Wagner-gruppen, som også stod for evakueringen av de sivile i Bakhmut. Det er fortsatt noen «celler» igjen med de mest hardbarkede nazigrupperingene i Ukraina som Azov Batalion, Prava Sector, C-14, osv… En gruppe fra PEC Wagner gruppen omringet og tok til fange en hel gruppe nazister i går. (29. mars) De andre er omringet og har ingen rømningsvei. Det er kanskje så mange som 1500-2000 mann / nazister.

Flere oppdateringer:

* Det russiske forsvarsdepartementet rapporterer om fremdriften i den militære spesialoperasjonen (30. mars 2023)

* Russlands væpnede styrker fortsetter den spesielle militære operasjonen.

* I Kupyansk retning påførte Hærens Luftfart og artilleriild fra Zapad-styrker fiendtlig mannskap og utstyr i nærheten av Gryanikovka, Sinkovka (Kharkovregionen), og Novoselovskoje og Stelmakhovka (Folkerepublikken Lugansk).

* Over 50 ukrainske soldater og to motorbiler ble nøytralisert.

* I Krasny Liman retning, fly, artilleri og tunge flammekastersystemer i Tsentr-gruppen angrep enhetene til Ukrainas væpnede styrker (AFU) nær Nevskoye, Tsjervonaya Dibrova (Folkerepublikken Lugansk), og Yampolovka, Torskoye, Grigorovka (Folkerepublikken Donetsk).

* Fienden har lidd tap på opptil 130 ukrainske soldater, 2 pansrede kampkjøretøy, ett Grad MLRS-kjøretøy og en Akatsiya «self-propelled howitzer» i denne retningen det siste døgnet.

* I Donetsk-retningen eliminerte fly, artilleri og aksjoner fra ‘Yug’-gruppen over 340 ukrainske soldater og leiesoldater, to tanks, fire infanterikampkjøretøy, seks pansrede kampkjøretøy, ni motorkjøretøy, ett Uragan MLRS-kjøretøy, og D-20 og D-30 howitzer.

* I sør Donetsk og Zaporozhye retninger, Army Aviation, artilleri fra Vostok-styrker påførte AFU-enhetene tap nær Ugledar og Vladimorovka (Folkerepublikken Donetsk), og Malinovka og Shcherbaki (Zaporozhye-regionen).

* Fiendens totale tap i disse retningene har utgjort over 25 ukrainske soldater og to pansrede kampkjøretøy i løpet av dagen.

* I Kherson-området har brannskadene nøytralisert opptil 25 ukrainske soldater, 11 motorkjøretøy og tre D-30 howitzer i løpet av dagen.

* Operasjonell-taktisk og militærflyvning, Missiltropper og artilleri i Forsvaret i Den russiske føderasjon har nøytralisert 93 AFU-artillerienheter ved sine skyte posisjoner, fiendtlig mannskap og hardware i 107 områder.

* En selvgående utskytingsrampe av Buk-M1 SAM-systemet det ukrainske væpnede styrker ble utslettet ved Grebennikovka (Sumy-regionen).

* Et ammunisjonsdepot fra 126. Territorial Defence Brigade ble eliminert nær Olgovka (Kherson-regionen).

* Et drivstoffdepot fra 126. Territoriale forsvarsbrigade ble nøytralisert nær Zaliznichnoye (Zaporozhye-regionen).

* Russiske luftforsvarssystemer skjøt ned ett Mi-8 helikopter fra det ukrainske luftforsvaret nær Temirovka (Zaporozhye-regionen).

* Dessuten ble en Grom-2 kortdistansemissil, tre HIMARS-prosjektiler og to ukrainske ubemannede luftkjøretøy fanget opp nær Novoandreevka og Zeleny Gai (Folkerepublikken Donetsk).

Totalt har 404 fly og 227 helikoptre, 3 622 ubemannede luftkjøretøy, 415 luftvernmissilsystemer, 8472 stridsvogner og andre pansrede kampkjøretøy, 1 076 kampkjøretøy utstyrt med MLRS, 4462 feltartillerikanoner og bombekastere, samt 9199 enheter med spesielt militært utstyr blitt ødelagt under denne Spesial militære operasjonen.


Du kan nå følge Fred Johs også på Telegram: – Fred Johs Blogspot

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  2 april 2023 17:40

  Er Nettavisen/NTB talerøyr for britisk etterretning eller britisk propaganda/psykologiske operasjonar?

  «Britisk etterretning hevder russiske soldater dør av alkohol og kulde» (02.04.2023)

  Har britisk «etterretning» nokre tankar om kva ukrainske soldatar døyr av? Eller er dei udøyelege?

  Svar
 • Og hva har Zelensky nå tenkt å gjøre? Gjemme seg i en bunker, som sin forgjenger Adolf, bare for velfortjent å bli begravd levende. Eller forlate landet, paranoid og alltid på flukt, ufri innenfor sin egen mur? Sammen med sin vakre hustru i luksuriøs husarrest. Enten eller.

  Svar
  • Zelensky kunne ellers lide samme skjebne som Indira Ghandi og bli tatt av dage av sin egen livvakt.

   Svar
  • Trolig havner nazisten og dop-hodet Zelensky der han har sine «venner», i det korrupte demoraliserte riket som bærer navnet USA. Et land i total forfall og som også tidligere har omfavnet nazister på rømmen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA får ikke til hypersoniske missiler:

Ligger flere ti-år etter Russland.

Forrige innlegg

Et svensk Nato-medlemskap.

Et skritt mot avgrunnen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.