POSTED IN Krig-fred, USA

Krig er lukrativt, for noen

60 % av USA’s bistand til Ukraina går til det amerikanske militær-industrielle komplekset

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av NewsVoice

Direkte bistand til Kiev utgjorde bare 20 % av de mer enn 100 milliarder dollar som er tildelt så langt. Mesteparten av pengene som kongressen har bevilget for å hjelpe regjeringen i Kiev, har faktisk gått til det amerikanske militærindustrielle komplekset, innrømmet lederen av utenrikskomiteen i Huset under en høring onsdag.

«Av de 113 milliarder dollar som er bevilget til fire tilleggsbevilgninger, går omtrent 60 prosent til amerikanske tropper, den amerikanske arbeidsstyrken og til modernisering av amerikanske våpenlagre,» sa kongressrepresentanten Michael McCaul, republikaner, fra Texas. «Faktisk går bare 20 prosent av finansieringen direkte til den ukrainske regjeringen, i form av direkte budsjettstøtte».

Kongressmann Michael McCaul

Michael McCaul er en varm tilhenger av å bevæpne Ukraina, og insisterte på at hans tilsyn med bistanden ikke er ment å «undergrave eller sette spørsmålstegn ved viktigheten av bistand» til Kiev, men å la den amerikanske skattebetaleren få vite hvordan pengene deres blir brukt.

Blant vitnene under onsdagens høring om «tilsyn, åpenhet og ansvarlighet angående bistand til Ukraina», var de fungerende og faste generalinspektørene ved Pentagon, utenriksdepartementet og United States Agency for International Development (USAID).

Trioen ble omtalt i en Wall Street Journal-rapport forrige måned, om amerikanske revisorer som dro til Ukraina for å sikre at våpen, utstyr og penger ikke blir «omdirigert» til utilsiktet bruk. De fortalte McCaul onsdag at det så langt ikke har vært noen «underbyggede» eksempler på, at amerikansk bistand har blitt omdirigert.

«Hver dollar teller,» sa McCaul, og hevdet at tilsynet ville fremme effektivitet og formålet i finansieringen av Ukraina, i samsvar med amerikanske interesser. Han bemerket også at det multinasjonale konsulentfirmaet Deloitte samarbeider med den ukrainske regjeringen, for å kontrollere hvordan de amerikanske pengene som sendes for å støtte Kievs statsbudsjett brukes.

«Jeg tror aldri USA har vært involvert i noe lignende,» sa McCaul senere i høringen, og refererte til strømmen av NATO-våpen på vei til Ukraina via Polen.

Moskva advarer

Moskva har gjentatte ganger advart Vesten om at levering av våpen og utstyr til Ukraina bare forlenger krigen, og øker risikoen for en direkte konfrontasjon mellom Russland og NATO. USA og dets allierte insisterer på at å sende våpen til en verdi av mer enn 100 milliarder dollar til Kiev ikke gjør dem til en part i konflikten, selv om mange av USAs offentlige tjenestemenn har beskrevet det som en stedfortrederkrig som Russland «må tape».


Kommentar av oversetteren:

Det er grunn til å tro at den privateide amerikanske krigsvåpenindustrien, og som har forsvarsministeren fra krigsvåpenindustrien, er svært fornøyd med den enorme strømmen av våpen til Ukraina. De har selv produsert de fleste av dem, og når vestlige våpenlagre tømmes, må det produseres nytt militærmateriell for å fylle dem igjen, noe som gir dobbel profitt til eierne og de finansielle eiene, som er BlackRock, StateStreet og Vanguard med flere. De er også eiere av vestlig presse og media, som har oppgaven med å få den vestlige befolkningen til å tro at de enorme pengesummene som tas fra statsbudsjettene er nødvendige utgifter.


Fra NewsVoice, publisert 30 mars 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker, kilder og video i originalartikkelen.
Originalartikkel: 60% av USA-stödet till Ukraina går till det amerikanska militärindustriella komplexet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • noter onaylı tercüme

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 april 2023 13:09

  Krig er lukrativt for Noreg òg. Både energi- og våpenseljarar i Noreg opplever gyldne tider.

  Den fleirnasjonale våpenseljaren Nammo har meir enn 2 700 tilsette i 12 land. Heimesida til Nammo kunne like gjerne vore heimesida til Grønt Returpunkt eller MdG: Overskrifta handlar mest om berekraft! Sjå meir av den statsstøtta galskapen på

  https://www.nammo.com/

  Svar
  • Ja, T.S.
   Våre politikere vet hordan de skal bygge penge-velstand i Norge 😉 :
   (Og bombe andre nasjoner sine realverdier.)

   ‘Krigsindustrien, den nye olja.
   Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
   …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
   dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA får ikke til hypersoniske missiler:

Ligger flere ti-år etter Russland.

Forrige innlegg

Et svensk Nato-medlemskap.

Et skritt mot avgrunnen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.