POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Sluttreplikk fra Norgesdemokratene:

Våpenhvile og fredsforhandlinger i Ukraina umiddelbart.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Jan Hårstad har utfordret Øyvind Eikrem (nestleder i partiet Norgesdemokratene) på deres holdning til Nato. Eikrem har svart i eget innlegg og Hårstad har kommentert det. Dette er siste innlegg i denne debatten.
Redaksjonen

Sluttreplikk om Norgesdemokratene og NATO

Øyvind Eikrem
Politisk nestleder, Norgesdemokratene

Jan Hårstad har i et nytt innlegg uttrykt sin skuffelse over min klargjøring av Norgesdemokratenes standpunkt om NATO. Han karakteriser min kommentar som en «uhyre svak analyse med de sedvanlige sjablonger en finner overalt i norske Nato-media.»

Jeg synes at Hårstad bør lese nøyere hva som jeg faktisk skriver i mitt innlegg. Meget viktige distinksjoner synes å gå tapt i hans todeling av de som har rett og feil NATO-synspunkt. Et hovedpoeng i min klargjøring var nettopp at grunnlaget for Norgesdemokratenes standpunkt på militær- og sikkerhetsspørsmål følger av vårt syn på nasjonal suverenitet og anti-globalisme når dette holdes opp mot de reelle alternativer som finnes i verden i dag.

Det er riktig som Hårstad skriver at jeg ikke går inn på noen utførlig drøfting av de «maktpolitiske realiteter» og «den aktuelle geopolitiske situasjonen.» I stikkords form handler dette om fraværet av muligheten for en nordisk forsvarsallianse, nylig understreket ved at Sverige og Finland har søkt seg inn i NATO samt alvoret ved den pågående konflikten i Ukraina. Disse holdepunktene antar jeg er såpass kjente at enhver norsk avisleser har fått dem med seg. Jeg har allerede nevnt den begredelige tilstanden som den norske forsvarsevnen befinner seg i.

Videre er jeg krystallklar i innlegget på at Norge ikke skal bedrive logring ovenfor stormakter og involvere seg i eventyrpolitikk i land hvor vi har intet å bestille. Den som leser mitt innlegg, vil se det.

Jeg kan til slutt informere Hårstad om at Norgesdemokratene allerede har gode relasjoner til nettopp det tyske partiet som han nevner som et eksempel til etterfølgelse, Alternative für Deutschland. Akkurat som oss så har de også programfestet medlemskap i NATO, men vil ikke være med alle mulige krumspring på oppfordring fra USA. Jeg er helt enig i at våre tyske venner har hatt stor suksess i valg, og det gleder oss. I Norgesdemokratene vil vi nå ha en god diskusjon fram mot neste stortingsvalg om hvorvidt vi er tjente med å tillate USA å ha baser i Norge.

Fred med Russland har vi allerede klart uttrykt at alle parter bør innstille seg på. Våpenhvile og fredsforhandlinger bør starte så raskt som overhodet mulig. 

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Jan Hårstad
  28 mai 2023 12:19

  Om AfD: Det politiske etablissementet i Tyskland vil knekke AfD. Derfor har de mobilisert Forfatningspolitiet og etterretning til å overvåke partiet og knekke det. Når det nå pågår fredsdemonstrasjoner i Tyskland er det sympatisører og velgere fra AfD som går i spissen
  for disse.
  La oss anta at programmet hadde erklært utmeldelse fra Nato. Det kunne ha vært strået
  på kamelens rygg som hadde knekket den. Og partiet kunne ha blitt FORBUDT så ille er det.
  Jeg skrev et annet sted om AFDpolitiker Bent Lund som ble forsøkt drept i Flensburg 18 mai.
  Eikrem ser ut til henge seg mye opp i framtidige politiske valg. den 25 mai erklærte Biden
  at «extremist websites» og «hatespeach» skal forbys. Størrelsen McFarland melder at valget
  i USA 2024 kommer til å bli «rigged».
  Som jeg nå har meldt lenge: en bør forstå at vi nå går inn i et Weimar-modus i hele NatoVesten
  hvor den tradisjonelle borgerlige parlamentarismen kun fungerer som dårlig teater. Nå er det
  gigantkrigene mot Kina og Russland som styrer butikkene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ble sendt til Bakhmut.

Hadde aldri tatt i et gevær tidligere.

Forrige innlegg

Senket levestandard for store deler av befolkningen, men rekordhøyt aksjeutbytte.

Sådan er kapitalismen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.