POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk, Ukraina

Norge forlenger en tapt krig.

Ny norsk militær hjelpepakke til Ukraina.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under forteller om en norsk regjering som går på autopilot og gjør det den har fått beskjed om. I stedet for å bruke pengene på utvikling og drift av vår eget land brukes de på å avvikle et annet land, Ukraina. Dette bidraget vil føre til forlengelsen av en krig som aldri skulle vært startet og som var tapt i utgangspunktet.

Men når en ikke tenker lenger enn det vår herre og mester i Washington tillater oss og når alle med kritisk tenke-evne er fjernet fra ledende stillinger, da drives den norske politikken på auto-pilot. Dessuten vil det være noen som tjener på dette, men ikke det ukrainske eller det norske folket.

Knut Lindtner
Redaktør

Norge skal levere nanodroner og luftvernkomponenter til Ukraina

Norge sa onsdag at de vil levere ultralette droner og komponenter for luftvernmissilsystemer til Ukraina, og spesifiserer detaljer for en militær hjelpepakke som ble kunngjort denne uken.

Tirsdag kunngjorde Norge at de øker størrelsen på militærhjelpen til Ukraina i år, og legger til ytterligere 2,5 milliarder kroner (240 millioner dollar).

Det betyr at Oslo vil bevilge 10 milliarder kroner til militær bistand og 7,5 milliarder til sivil støtte i år, i stedet for de 7,5 milliarder som opprinnelig var planlagt for begge pakkene.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram spesifiserte at bistanden vil bestå av 1000 Black Hornet nanodroner – bittesmå droner designet for å hjelpe soldater med å speide ut omgivelsene sine – og komponenter til NASAMS overflate-til-luft missilsystemer, for å komplementere systemene av den type som Litauen planlegger å levere til Ukraina.

I tillegg ville det skandinaviske landet donere titusenvis av matrasjoner. Alt utstyret som er lovet er produsert i Norge.

Etter å ha blitt Europas hovedleverandør av naturgass i fjor, har det skandinaviske landet samtidig hatt stor nytte av stigningen i olje- og gassprisene i kjølvannet av konflikten i Ukraina.

Forsidebilde: Taylor Peake

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  14 juli 2023 8:55

  Dewt er også viktig på inn og utpust å fortelle verden hvor dårlig samvittighet vi har slik at de kan få pengene våre.

  Svar
 • Og dette er du med og betaler for hver gang du er i matbutikken. Krigføring har ALLTID ført til inflasjon.
  Vi har gallopperende inflasjon her i landet nå, med ødelagt kroneverdi som en av følgene, fordi regjeringen helt uhemmet pøser ut nye norske kroner på norske våpenkontrakter og på ukrainere som kommer strømmende til vårt land. Dette øker mengden av norske kroner i samfunnet uten at vi har noen nytte av det som produseres eller kjøpes. Det er som å produsere møllesteinger for så å frakte dem til havs og dumpe dem på meget dypt vann. Det ville være et rent tap for landet, og pengeverdien vil synke som en møllestein…

  Svar
 • Når man tømmer norske våpenlagre for å sende disse til Ukraina, er man tydeligvis ikke så veldig redd for at Russland skal angripe Norge (selv om noen anvender en slik retorikk om mulig russisk angrep mot Norge).
  Men skulle det feks bli storkrig mellom USA/NATO og Kina/Russland/Iran++ kan litt av hvert komme til å skje både her og der av uhyggelige ting.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  15 juli 2023 10:57

  Tragisk. Denne krigen kunne vært avsluttet like etter den begynte dersom ikke Ukraina hadde trukket seg fra MINSK2. Og de trakk seg fordi USA/UK lovet dem et «bedre alternativ»: å ta russerne. Siden den gang er en halv million russere og ukrainere drept, kanskje like mange såret, og byer og landsbyer er bombet til grus. Nå skal de pøse på med klasevåpen og miner slik at Ukraina forblir en hengemyr i mange år fremover.

  For hva? Ukraina har ikke befolkningsgrunnlag eller ildkraft til å stå i mot Russland. Og hvis NATO setter inn styrker på bakken eller i luften, er det ingen grunn til å tro at russerne kommer til å si «Ooops, sorry, her har vi forsøkt å bite over mer enn vi kan greie, vi gir oss.» Tvert imot vil de eskalere tilsvarende på sin side og vi får en ny verdenskrig.

  Det er dette Norge støtter og bidrar til av to grunner: 1) fortjeneste til norsk våpenindustri og 2) Vi legger oss flate for USA som alltid. Puke.

  Svar
 • Nå har jo alle land i Europa gitt bort omtrent alt de har av militært materiell til Ukraina. Hva skal vi forsvare oss med når krigen er tapt. Russland kan bare rulle inn og inkorporere alle landene de «mistet» ved Sovjetunionens oppløsning. I tillegg til andre land som sto på utsiden da. Militært er vi utarmet. Hva har vår Forsvars minister og lederen for NATO tenkt på. Er det bare sagflis under håret på dem.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krenking og kravet om toleranse:

Skal det styre rammene for ytringsfriheten?

Forrige innlegg

Janne Haaland Matlary:
«Ingen militær framgang
for Ukraina»

«Jo lenger krigen varer,
desto verre for Ukraina
på alle måter»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.