POSTED IN Norsk politikk, Sensur

Nettavisen fjerner artikkel etter kort tid. Den stilte spørsmål med vaksinepraksisen.

Det ble for drøy kost.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget (under) ble lagt ut på Nettavisen.no og lå der i kort tide før det ble fjernet. Etter den tid har redaktøren gitt en forklaring på sensuren.

Men kjernen i saken er slik at noen meninger ikke skal komme frem. De kan skape tvil om den rådende virkelighetsoppfatningen og føre til diskusjoner og ubehagelige spørsmål. Derfor fjernes den. Dette forstår stadig flere. Vi er utsatt for en omfattende sensur.

En kan faktisk få inntrykk at det er en ikke synlig sensurinstans som griper inn når noen medier går for langt.

I denne artikkelen under stilles det spørsmål med sider av den rådende koronapolitikken og det vises til FDAs (USAs organ for godkjenning av mat og medisiner) ekspertutvalg som gikk imot nye doser med 16 mot to stemmer.

Men vi skal ikke få vite at det er stor strid om hele vaksineprogrammet rundt i verden. Det kan få folk til å tvile og stimulere til kritiske samtaler og kanskje også til kritisk tenkning.

people meeting in room
Diskusjoner om koronapolitikken eller vaksinene skal vi ikke ha. Det er farlige greier. Folk kan begynne å tvile.

I Norge er det en borgerplikt å ta vaksinene og ikke stille spørsmål. Problemet er at det er meldt om uhorvelig mange bivirkninger etter vaksineringen, ikke bare i Norge med i EU og f.eks. i USA. Mange dør og blir uføre av vaksinene. Dette må for enhver pris dette ikke formidles til befolkningen for da vil de ikke vaksinere seg mer.

Diskusjoner er farlig for det stimulerer til tenkning. Da er det bedre med taushet, altså sensur. Det er der vi er i Norge i dag slik denne historien fra Nettavisen viser.

Her er en link til den opprinnelige artikkelen som ble fjernet:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Adka1ZR7iuooJ%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.nettavisen.no%2Fnorsk-debatt%2Fvi-ble-fortalt-at-vaksinen-var-sikker-men-dette-er-ikke-sa-enkelt-for-en-som-er-nysgjerrig-av-natur%2Fo%2F5-95-305856+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=no&fbclid=IwAR2VpUfIlaBkZiMy0agT0_sSXiyLSpgn6mD9A2QVxT9-Cw5xxtvl2mIdaO4

Her er link til den artikkelen som forklarte hvorfor den første ble fjernet: https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/na-ma-vaksinemotstanderne-ta-seg-en-bolle/o/5-95-306988?fbclid=IwAR1GQWRqSZeebtemX47Gr36DN5ZYTsO86Ut6I6YI7PGbl8mbfQRs17LyhEE

Vi offentliggjør artikkelen etter avtale med forfatteren.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Skjermdump fra nettavisens artikkel som de seinere trakk tilbake.

2914 «alvorlige bivirkninger» utgjør så langt drøyt 16 prosent av de 18.054 meldingene som er behandlet. Men 15.233 meldinger er ennå ikke behandlet. Hva blir resultatet til slutt?

Stig R. Wigestrand, ph.d., førsteamanuensis i pedagogikk, Universitetet i Sørøst-Norge 

Som vitenskapelig ansatt ved et universitet skal man bidra til å opprettholde et visst nivå av kritisk tenkning. Men man kan også rasjonalisere bort det som er utfordrende for tankene.

Jeg vil nedenfor utdype hvordan dette foregår hos meg.

Oppfriskningsdosen

NRK Nyhetsmorgen torsdag 23. september (minutter 07:00-09:45) forteller at USA sitt FDA (Food and Drug Administration) har godkjent en tredje vaksinedose, av NRK kalt «oppfriskningsdose». Men ikke slik president Biden ønsket – til alle. Nei, kun for utsatte grupper med risiko for alvorlig covid-sykdom, samt de over 65 år.

Ingen andre.

NRK-journalist Hallvard Sandberg legger stor vekt på at FDA og FHI her hjemme «lytter til vitenskapen». Han gjentar dette ettertrykkelig. Men konkret hvilke vitenskapelige data de forholder seg til, sier han ikke.

Hvorfor ikke?

Jeg rasjonaliserer: «Vel, NRK vet selvsagt hvilken vitenskap det er snakk om, de kan bare ikke ta med absolutt alt. Dessuten er det jo flott at de lytter til vitenskapen!».

Men dette er ikke så enkelt for en som er nysgjerrig av natur.

Elefanten i rommet

På et møte den 17. september 2021 stemte nemlig FDAs ekspertutvalg (advisory panel) mot en godkjenning av «oppfriskningsdoser» for alle over 16 år, med 16 mot to stemmer (sic). Dette kunne kanskje ha vekket NRKs nysgjerrighet?

Det vekket i hvert fall min.

I møtet sier Dr. Joseph Fraiman at det ennå ikke kan verifiseres at vaksinene ikke skader flere enn de redder. «Det faktum at vi ikke har klinisk materiale som kan motbevise disse aktivistenes påstander burde skremme oss alle», sier Fraiman.

Borgerplikten og informerte valg

Men min nysgjerrighet tar overhånd. Har NRK i det hele tatt hørt om dette møtet FDA hadde med Pfizer, og bakgrunnen for at 16 av 18 medisinske eksperter stemte imot «oppfriskningsdoser» for alle over 16 år, som Pfizer søkte om?

Og hva med vitenskapen til NRK-journalist Sandberg? Hvilken vitenskap er det han sikter til? Er det den mangelfulle empirien FDAs ekspertpanel påpeker? Den som faktisk ikke finnes?

Plutselig vandrer tankene over til et lite paradoks.

23. september leser jeg om den 21 år gamle studenten Iselin, som følte seg presset til å ta koronavaksine – og fikk hjertebetennelse. Dagen etterpå uttaler statsminister Erna Solberg at å vaksinere seg er en borgerplikt. Men på FHIs nettsider står det at å vaksinere seg er et «informert valg», altså frivillig.

Bivirkninger

Når jeg ikke klarer å forstå, vandrer tankene videre. Til bivirkningshistorikk. Og bivirkningsstatistikk.

21. januar 2013 sa nemlig Preben Aavitsland (FHI) til NRK at Pandemrix-vaksinen, som ble satt i 2009, «viste seg å bli den mest alvorlige vaksinekatastrofen i moderne tid». 2,2 millioner nordmenn ble vaksinert, og 548 «alvorlige bivirkninger» ble registrert.

Den 23. september 2021 er drøyt fire millioner nordmenn korona-vaksinert (3,75 millioner med første dose), og 2914 meldinger om bivirkninger er klassifisert som alvorlige.

Vi har snart koronavaksinert dobbelt så mange som med Pandemrix, men antallet alvorlige bivirkninger er nå mer enn fem ganger så høyt (sic). Og Pandemrix ble beskrevet av Aavitsland som en «katastrofe».

Hva vil han kalle dagens situasjon? Vil han rasjonalisere, slik som meg?

Jeg rasjonaliserer: «Bivirkninger må vi regne med når så mange blir vaksinert. En alvorlig bivirkning i 2021 er nok ikke det samme som i 2013, da fikk jo mange narkolepsi! Ingen får vel narkolepsi nå? Vi må tenke på fellesskapet. De fleste bivirkninger går nok over i løpet av noen dager. Vi må stole på vitenskapen.»

Kan ikke rasjonaliseres bort

Men etter å ha utfordret silo-, gruppe- og ekspertisetenkning hele mitt yrkesliv, tar nysgjerrigheten på ny overhånd. For vi har kanskje enda mer i vente?

2914 «alvorlige bivirkninger» utgjør så langt drøyt 16 prosent av de 18.054 meldingene som er behandlet. Men 15.233 meldinger er ennå ikke behandlet. Hva blir resultatet til slutt?

Og hvilke konkrete vitenskapelige data understøtter myndighetenes anbefaling og gjennomføring av vaksinering av barn? De kommer neppe fra Dr. Steve Kirsch i FDAs advisory panel, som nylig uttalte at «vi ble fortalt at vaksinene var sikre, noe som ganske enkelt ikke stemmer».

De fleste spørsmål kan jeg med fokusert innsats rasjonalisere bort. Men ikke dette. Ikke når det gjelder barn.

Forsidebilde: Bermix Studio

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Det som stod i artikkelen var
  «I møtet sier Dr. Joseph Fraiman at det ennå ikke kan verifiseres at vaksinene ikke skader flere enn de redder. «Det faktum at vi ikke har klinisk materiale som kan motbevise disse aktivistenes påstander burde skremme oss alle».

  (Dette stemmer høyst sannsynlig.)

  «Denne gangen klarte EN slik feilaktig påstand å lure seg gjennom Nettavisens kontroll. »
  Artikkelen ble fjernet p.g.a. overskriften i en linket artikkel som var:

  «FDA experts reveal the Covid-19 Vaccines are killing at least 2 people for every 1 life».
  Denne påstanden kan neppe bevises. (Men realitetene er sannsynligvis verre. Vaksinene redder ingen og lemlester og dreper en mange.)

  Ellers totalt latterlig at Nettavisen later som de har noen slags kontroll av «feilaktig påstander».
  De har fex rapportert «smittetallene» i 18 måneder som har vært en eneste stor vedvarende løgn.

  Svar
 • Kjell Wærholm
  30 september 2021 20:54
  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   2 oktober 2021 7:19

   Clapton fikk bivirkninger, hvilket jo på ingen måte er uvanlig, men kan trøste seg med at han er relativt godt beskyttet mot Covid og dermed ikke vil dø av viruset eller ikke sprer viruset til sine omgivelser. Mer kan man vel ikke forlange fra en solidarisk samfunnsborger. Og det var vel utganspunktet for at Clapton i det hele tatt tok vaksinen.

   Svar
 • Her er ett annet eksempel på hvordan sensuren arter seg i dag.
  Gab er ett sosialt medie og ett alternativ til facebook og redaktøren der skriver jevnlig om hvordan de behandles.
  https://news.gab.com/2021/09/20/germany-wants-to-force-gab-to-censor-its-not-happening/

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   2 oktober 2021 7:35

   Valgeir:

   news.bab.com er et velkjent konspirasjons- og nynastisk nettsted. I følge Wiki:

   «Gab is an American alt-tech social networking service known for its far-right userbase.[7] Widely described as a haven for extremists including neo-Nazis, white supremacists, white nationalists, the alt-right, and QAnon conspiracy theorists,[11] it has attracted users and groups who have been banned from other social media and users seeking alternatives to mainstream social media platforms.[21]

   Gab says it promotes free speech, individual liberty, and «the free flow of information online», though these statements have been criticized as being a shield for its alt-right and extremist ecosystem.[24] Antisemitism is prominent in the site’s content, and the company itself has engaged in antisemitic commentary on Twitter.[26][31] Researchers note that Gab has been «repeatedly linked to radicalization leading to real-world violent events».[32]

   Svar
   • Prøv å skrive på norsk. Dett er en norsk nettavis. Hvis du må bruke engelsk, prøv å lage sammendrag på norsk.

   • Wikipedia og andre wiki er stort sett førsteskanse for debunk/propaganda factchecking. Dette veit alle som har en halvnfungerende hjernecelle idag. Agurknyttrelatert info er stort sett grei, alt med politiske undertoner er stort sett løgn. Se bare på folk som sukarit bakthi og mange andre har fått sletta tiår med jobb cv slik at de skal bli fremstilt som «konspitullinger» og «nobodies» enhver person som benekter at dette skjer er enten en bunnløst uærlig sjelløs zombie eller naive superidioter som ikke tør el ønsker å gjøre ærlige undersøkelser

   • Man ser at du har fått med deg metoden for kildekritikk som skolen lærer bort. Den går i all korthet ut på at en skal ta mannen og ikke ballen.

 • Sannheten om HELE kabalens KORONA-VAKSINE, det er Mor Theresa skjult som SLAKTERBENKEN. En annen benevnelse som noen av dere sikkert kommer i hu er Mengelefrakker.

  Når munnbind er isatt fremmedlegemer for å skade individet da snakker vi ikke lenger om FIRST AID, men Mord mot menneskeheten- planlagt med andre ord. Mange har ikke våknet opp til sannheten ennå, pga PROPAGANDAMASKINENE NRK og TV2 pluss den korrupte Pressa i Norge.

  Hadde dette vært en vaksine, så hadde den blitt godkjent av dem som er de RETTE legene, nemlig https://WORLD DOCTORS ALLIANCE.COM. Men den er ikke godkjent og disse legene advarer ALLE om IKKE å ta den, fordi det betyr død å gjøre det. Reiner Fuellmich er en tysk Professor som har fått mange land dømt for brudd på menneskerettighetene, jfr den ulovlige Koronavaksinen. Norge er blitt dømt i menneskerettighetsdomstolen i Haag, pluss mange andre land. Det er verdt å merke seg at Tyskland nå har satt ut TOTALFORBUD mot å vaksinere folk mot Korona og covid19, fordi det er LØGN!

  Den satt i sikringsboksen til Dagens masssemordere på tinget og i Forvaltningen av Norge. Jeg undrer meg på hva som kommer til å hende med disse figurene som tørr å gå til dette skrittet med å sette gift på egen befolkning!

  Bjørgulf Mortensen

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   4 oktober 2021 0:36

   Bjørgulf Mortensen,

   «Det er verdt å merke seg at Tyskland nå har satt ut TOTALFORBUD mot å vaksinere folk mot Korona og covid19, fordi det er LØGN!»

   Har du noen kilde på dette?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pandemien er den politiske gåsa som legger gulleggene.

Den gir begrunnelsen for å fjerne demokratiske friheter og rettigheter.

Forrige innlegg

Russisk geopolitisk ekspert:

Vi undervurderer våre muligheter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.