POSTED IN Virkelighetsforståelse

Leger uten Grenser

Del av et omfattende traffickingsystem.

21 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Knut Lindtner
Redaktør

Denne artikkelen ble skrevet før korona-tiltakene ble iverksatt og naturligvis før vi fikk krigen i Ukraina. Men den er fortsatt aktuell. Krigen har sin egen indre dynamikk som skaper flyktninger. Det er en glimrende artikkel av Eva Thomassen om deres virksomhet i Syria. Denne artikkelen under forteller om deres virksomhet i Middelhavet.

Det som foregår i Middelhavet hvor ikke bare Leger uten grenser, men også andre som kaller seg humanister deltar, er det motsatte av humanisme. Det er en moderne for for «slavetrafikk» hvor en frakter arbeidskraft fra fra Afrika til Europa – ikke i lenker slik en gjorde for noen hundre år siden, men i andre former – tilsynelatende frivillig og forkledd som flukt.

Disse menneskene konkurrerer ikke om arbeid som krever fag-kompetanse. Virksomheten rammer derfor først og fremst de europeerne med dårligst utdanning

Men det er ikke flukt fra krig og ødeleggelse. Det er flukt fra nød og fattigdom. De reiser til Europa for å søke lykken og ender opp som konkurrenter til fattige europeere i konkurranse om jobbene. I den konkurransen presses lønningene ned til skade for alle parter unntatt for de som ser seg tjent med underbetalt arbeidskraft.

Resultatet av dette er bl.a. rasisme. Fattigere europeere som mister jobbene sine eller presses ned i lønn blir naturligvis fly f. på de som de oppfatter som årsaken til dette. Det er bakgrunnen for denne artikkelen som jeg skrev for tre år siden da Leger uten grenser reklamerte for virksomheten sin i Middelhavet.

I dag har vi en stor flyktningstrøm fra Ukraina og økonomien i Europa/USA er i ferd med å gå i svart. Det har ingenting med Leger Uten Grenser sin virksomhet i Middelhavet å gjøre. Men effekten av denne strømmen av mennesker vil merkes på arbeidsmarkedet i Vest-Europa og bidra sammen med de som kommer over Middelhavet til å forsterket presset på de få jobbene som dukker opp. Vi vil få en økende fattigdom over hele Vest-Europa av bl.a. disse grunnene. Og sanksjonstiltakene overfor Russland er en katalysator som vil forsterke effekten av dette. (dyrere energi vil fordyre alt). Dette er allerede merkbart hvor vi har en eventyrlig prisstigning og livene til innbyggerne i EU (og i Norge) forverres og skaper politiske kriser.

Her følger den opprinnelige artikkelen:

Er dette humanisme?

Leger uten grenser har reklamert for at de driver det de kaller «redningsaksjoner av mennesker på flukt». De ligger på den Libyske territorialgrensen og inviterer migranter fra Afrika ut i overfylte båter for at de skal fraktes til Europa. Selv kaller de dette humanisme, men nøkternt sett er det en del av et gigantisk trafficking-system fra Afrika til Europa. 

Siden de ikke har kontroll på været skjer det drukningsulykker som de kaller redningsaksjoner når de tar ombord forkomne mennesker. I virkeligheten er de i stor grad medvirkende til tragediene. Ingen ville lagt ut på slike hasardiøse reiser uten at de visste at det ventet noen der ute til å plukke dem opp. Ved hjelp av ord humanisme-maler de seg sjøl, mens de i virkeligheten er medansvarlig for en del av drukningene.

Sahara er verdens største varme ørken, og verdens nest største ørken, etter Antarktika, og har et areal på over 9 065 000 km². Sahara-ørkenen dekker det meste av Nord-Afrika, og er nesten på størrelse med land som Kina og USA. (Fra Wikipedia) Sahara er nesten 30 ganger større enn Norge.

Hovedtyngden av de som kommer er unge afrikanske menn, mange er sendt ut fra familien sin i sine hjemland for å søke lykken i det forgjettede Europa. Og de kommer ikke fra krigsherjete land, men fra land som Eritrea (mange for å unngå militærtjeneste), Nigeria eller fra Vest-Afrika. 

Ingen av disse landene er herjet av krig. De er derfor ikke det Leger Uten Grenser kaller flyktninger. Men «flyktning» høres mer humant ut enn migrant. Slik bidrar de til å ødelegge hele humanismen bak flykninge-begrepet.

Dette er organisert. Hvem sørger for liv-vestene?

Dette er migranter. Det er mennesker som reiser for å skaffe seg en fremtid i et annet land.

At det er et trafficking system bak dette skjønner en ved å se på kartet over Afrika. Ingen kan bevege seg gjennom Sahara aleine uten organisert transport. Det er umulig. De blir hentet, fraktet gjennom Sahara til Libya hvor de blir plassert i venteleirer før farten over Middelhavet. Deretter blir de fraktet ut til territorialgrensen til Libya, landet Nato bombet og ødela.

Der ligger det andre med store gode båter og «redder dem».

Hvorfor skal de til Italia og ikke til Egypt eller Tunis eller Israel? De har betalt for en tur til Europa – ikke til elendigheten i Egypt eller til Israel som ikke vil ha dem eller til Tunis. Også det fortelle at reisen er bestilt og betalt for.

Så hvorfor skal de til Italia? For det er EU og der er grensene åpne. Fra Italia kommer de seg videre inn i det forgjettede EU.

Libya, Afrikas fremste velferdsstat som Nato ødela. Nå styres landet av militsgrupper og er vel egnet som transitt-land for migranter.

Dette er et gigantisk befolkningsflytting-system forkledd som humanisme. Noen tjener store penger på dette. De som må betale er alle andre, både afrikanerne som fort oppdager at det ikke er gull og grønne skoger som venter dem og ikke minst de fattigste europeerne som får enda flere fattige rundt seg, med alt det fører med seg (narkotika, kriminalitet, vold osv.)

Om Leger Uten Grenser er klar over at de er en del av et svært menneskesmuglig-system aner jeg ikke.

Det er en tragedie at store deler av venstresiden ønsker denne virksomheten velkommen. Det fører bare til at de fjerner seg enda mer fra den klassen de sier de representerer. Dette er oppskriften til stor fremgang for høyrepopulisme som de sier de bekjemper.

Selv om migrasjonen er satt på vent som følge av koronatiltakene vil den gjenopptas med en gang disse er avsluttet. Leger Uten Grenser kan da, sammen med andre aktører, kunne fortsette sin inhumane trafficing-virksomhet. Det er en virksomhet som fører til at fattige europeere og afrikanere blir satt opp mot hverandre i kampen for arbeid. Men det er en gullgruve for alle som ønsker fri flyt av arbeidskraft.

Knut Lindtner

Litt revidert i forhold til tidligere publisering på derimot.no.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

21 kommentarer. Leave new

 • Og hva sier sånne som Erna og Jonas og Grandiosa om dette ?

  Svar
  • «ingen kommentar» bortsett fra Grande som visstnok ble overhørt skrikende «Æ Vill ha Kar!!»

   Svar
   • «Hovedtyngden av de som kommer er unge afrikanske menn, mange er sendt ut fra familien sin i sine hjemland for å søke lykken i det forgjettede Europa.»

    Og når voldekt om bord i disse «redningsbåtene» ( helt utrolig!) mer er regelen enn unntaket, ønsker vi disse resursene velkommen. Skei Grande har vært ensom lenge nok.

   • ’44 prosent av kvinnene at de ble utsatt for voldelige eller seksuelle overgrep under flukten. Halvparten av dem sier at de har opplevd gjentatte overgrep. ‘
    .aftenposten.no/verden/i/l1yX09/Rapport-Nesten-halvparten-av-kvinnelige-flyktninger-utsettes-for-overgrep

    Fargerikt fellesskap?
    ‘Dette er urovekkande, men dessverre ikkje overraskande. Vi har lenge vore klar over at det er mykje familievald i innvandrarmiljø…’
    nrk.no/mr/nrk-undersoking_-47-prosent-av-alle-born-i-familievaldsaker-er-innvandrarar-1.14204426

 • Leger Uten Grenser er en del av et større trafficking-system.

  Zsolt Bayer beskriver dette trafficking-systemet i denne videoen.

  https://www.dailymotion.com/video/x3psmut

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  10 april 2020 15:46

  Menneskesmugling fra Libya spilte en rolle i Libyakrigen der USA fikk støtte til regimeskifte fra høvdinger som drev med menneskesmugling – de likte lite at Muammar Gaddafi gjorde det vanskelig for dem å tjene penger. Morsomt at noen av de samme landene som bombet Libya ble de samme landene som nå sliter med den organiserte flyktningetrafikken der i fra – organisert av dem som ga sin støtte i krigen.

  Og menneskesmuglerne går inn på https://www.marinetraffic.com/ og ser hvor hjelpeskipene befinner seg, de har med seg radio for å kalle opp med MAYDAY og ja, det hele er godt organisert (selv om hjelpeorganisasjonene ikke mottar noen penger).

  Man kan jo også spørre seg hvorfor det er slik at de som reiser med livsfarlige båter skal bli tatt hånd om, mens de som flyr blir sendt i retur.

  Svar
 • Bedrede økonomiske forhold i Afrika var det som gav overskuddet til å komme seg til Europa, og profitten som menneskesmuglerne mottar muliggjør flere reiser til Europa. Det er et peerpetum mobile -med energitilskudd. Ødeleggelsen av Libya, leger uten grenser, finansierer som George Soros, den evig profitthungrige rovkapitalen og den evig destruktive venstresiden sørger for resten. Venstresiden består aldri av arbeidere eller undertrykte. Den består alltid av privilegerte med stilling, men uten stand som søker etter undertrykte å frigjøre. Straks venstresiden får denne makten så begynner den å undertrykke dem de nettopp frigjorde, for de privilegerte ville bare ha sine egne undersåtter til å kunne gjøre det med.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  11 april 2020 1:21

  » I virkeligheten er de i stor grad medvirkende til tragediene. Ingen ville lagt ut på slike hasardiøse reiser uten at de visste at det ventet noen der ute til å plukke dem opp.»

  Hvilke data støtter denne påstanden?

  Svar
  • Det at de fleste overlever. Det er enorme havstrekninger. Libya er et svært land med lang kyst. De har avtalt faste møtesteder ellers ville ikke nesten alle overlevd. Dette er big business og de som driver frakten skal ha med seg småbåtene og til land for gjenbruk.

   Svar
  • Magne Johansen
   14 april 2020 2:03

   Jeg mener å ha lest at når båtene med migranter kommer nok langt ut, tar de frem sin smarttelefon og ringer etter hjelp. Nyhets organer har oxo rapportert om NGO skip helt oppe i fjæresteinene i Libya for å plukke opp migranter.

   Svar
  • Frivillige organisasjoner i Middelhavet er involvert i menneskesmugling i industriell skala.

   NGOene driver mange skip som frakter mennesker fra Afrika til Europa. Begynn med å se på videoen nedenfor. At dette er «redning til havs» er et bedrag og svindel. Dette er industriell skala menneskesmugling. NGOene plukker opp passasjerer offshore i Afrika og ferjer dem til Europa.

   https://www.youtube.com/watch?v=uZ3xbinSN6M

   Menneskesmuglerne kontakter den italienske kystvakten på forhånd for å få støtte, og for å plukke opp migrantene. NGO-skipene bliver styrt mot ”rednings-stedene» selv som de som skal reddes fortsatt er i Libya. Organisasjonene bak dette er blant annet Leger Uten Grenser og Redd Barna. Hele ordningen reklameres for på nettet, og man tilbyr endog et «alarm telefonnummer» for smuglere og human traffickers. Litteratur og informasjon finnes på nettstedet https://w2eu.info/en , WelcomeToEU, hvor man gir informasjon om forskjellige land, og her er også informasjon om muligheter for migranter i Norge.

   Svar
 • Men hva med de som lokker med 40 års opptjent pensjon og andre rettigheter. Det er innafor å kalle Kjell Magne Bondevik og Stefan Løvfen for psykisk syke halliker som betaler milliarder til asiater og afrikaner som kommer. Det er ikke rart at det er så mange unge menn her.

  Svar
 • Løfven og Bondevik hadde neppe til hensikt å kompromitere seg som psykisk syke halliker. Men alt kan misbrukes og alt blir misbrukt. Systemets iboende motstand og unnvikelser er der . Ingen planlegger å bli landssviker, men det går an å bomme totalt på målet. Politikere må bli bedre til å se konsekvensen av egne beslutninger. Det er ikke bedre å ende opp som rikshallik og landshallik enn landssviker. Begge deler er total skivebom.

  Svar
 • veldig informativ og aktuell artikkel

  Svar
 • «Men det er ikke flukt fra krig og ødeleggelse. Det er flukt fra nød og fattigdom. »

  Hva trenger en nasjon for å bygge velstand?
  Selvfølgelig arbeidskrefter.
  Om det mangler f.eks.en skofabrikk i et «fattig» land, så burde god nasjons-hjelp være å gi en skofabrikk/planer for å bygge. – Ikke penger , slik at nasjonen må kjøpe sko fra andre nasjoner. ‘ Gi en mann en fisk…’
  Det må være den ultimate rasisme, å mene at andre nasjoner /raser/kulturer må ha hjelp av den hvite mann og den hvite manns penger/tall for å velge gode ledere, og samarbeide for å bygge egen velstand i egen nasjon, – i stolthet.

  Å flytte folk til en annen nasjon med fremmed klima, kultur og tro, er et overgrep både mot nasjonen de flyttes («flykter») fra og nasjonen de flyttes til.
  Med kaos, og fremmedgjorthet og redusert velstand for begge nasjoner som resultat.
  Still Stoltenberg for retten i Norge, for å ha ødelagt Libya, porten til Europa, forårsake så mye lidelse, og for å ha stoppet Gadaffis plan om ny valuta og løsrivelse for det afrikanske kontinentet fra vestlig pengestyring. Den verste forbrytelsen i Norges historie.
  Boikott Leger Uten grenser og Redd Barna , for deres rasisme.
  Lys Stoltenberg i bann.

  Svar
 • I Kongo driver de reddende engler seksuell rovdrift på lokalbefolkning.
  Det samme foregikk da Jugoslavia ble oppløst. Bordeller.
  Unge menn emigrerer og blir gateprostituerte i Aten.
  Og sikkert mye annet som jeg ikke vet.

  Svar
 • Nej, Nej, Nej, Nei, Nei…. Høyrevridde konspirasjonsteoretikere, kovid fornektere, smittespredere, Putin elskere, KinaHjelpere, dere hører ikke på hva vi sier hilsen Ark, SvT, Dr, Tv2,Løgnbladet, VerdensSkam, JødogTid…etc…

  Svar
 • Dette spørsmålet har jeg stilt hele tiden.

  Hvem holder dem med båter, hvem holder dem med redningsvester, hvem holder dem med mat, hvem FAEN er det som gjør hva …?

  Det hadde ikke eksistert én eneste humanitær organisasjon om det ikke var velorganisert kriminalitet med høy fortjeneste.

  Ingen gjør dette av ren idealisme!

  Her er det mange «humanister» med et alvorlig forklaringsproblem.

  Svar
  • wasan Totland
   10 november 2023 16:08

   Et brev fra Erkebiskop Vigano for ca fem år siden til POTUS viste oss at den amerikanske kongressen skaffet penger til denne traffikken og migrantene. Når man ser ellers hvordan USA forsøker å svekke Europa vil dette føye seg inn som et ledd i det hele. De fraktes nordover i toyotapickuper til Libya.

   Svar
 • NGOs Trafficking Massive Amounts of African Migrants into Europe

  https://www.youtube.com/watch?v=WmFBHupTQAo

  Svar
 • […] Leger uten Grenser – Del av et omfattende traffickingsystem. […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israelsk minister bekrefter atomvåpen.

Hvor ble testene av disse våpnene gjort?

Forrige innlegg

Opprør i USAs utenriksdepartement:

Støtten til Israels politikk skader USAs interesser over hele verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.