POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Fryktelige ukrainske tap bekreftes nå.

Likevel skal de fortsette krigen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Igjen bekrefter en av de ukrainske forhandlingsmedlemmene fra mars 2022 i Tyrkia at en fredsavtale med Russland var mulig. Det ble blokkert av USA og UK v/Boris Johnson som kom til Kiev og presset dem til å forlenge krigen. De har ikke oppnådd noe som helst militært etter av forhandlingene ble avbrutt. Bortsett fra å invalidisere store deler av Ukrainas ungdom eller å få dem drept og fått ødelagt store deler av landet forsyningsnett av energi.

Naturligvis har også dette koste mange russiske liv, men ikke i den størrelsesorden som rapportene fra Ukraina nå viser til. For Russland er tapene kanskje i størrelsesorden tilsvarende det USA tapte under Vietnamkrigen. I USA førte det til et nasjonalt traume, men i Russland slutter befolkningen fortsatt opp om krigen som de fleste anser som nødvendig for landets sikkerhet.

Hadde USA/Nato gitt Russland de sikkerhetsgarantier de ba om og garantert Ukraina som en nøytral stat ville ikke krigen ha funnet sted. I stedet har vi nå fått en ufattelig tragedie som vil få svært dyptgripende konsekvenser for hele Europa og verden i tiden som kommer.

Og de i vest som har tømt vestlige våpenlagre og slik har forlenget en tapt krig, de er medansvarlige for den tragedien som vi nå får rullet opp gjennom disse interne meldingene fra den ukrainske ledelsen. For Russland trer nå frem som verdens sterkeste militærmakt både i form av avanserte våpen, mengder av slike våpen og militære erfaringer og kunnskaper som en ikke har i vesten.

De økonomiske sanksjonene som skulle knekke landet har ført til det motsatte. Russland opplever nå en stor økonomisk vekst for de har kompensert tap av importert utstyr med egenprodusert. Dermed har EU/USA mistet et stort marked. og EU har mistet sin billige russiske energi og taper nå i den globale økonomiske konkurransen.

Hvor dum går det an å være? Hvor mange ganger kan en skyte seg selv i den samme foten før en forstår at det er lite hensiktsmessig?

Dessverre viser USA/Nato/EUs politikk overfor Russland seg å være en slik fotskyting. Det betyr at vi holder oss med ledere som er ikke bare er inkompetente og kunnskapsløse, de er tildels farlige og kriminelle. Men slik blir det i et system der politikken er å klukke når hanen galer og fjerne alle selvstendige tanker og definere alle uavhengige tenkere som konspirasjonsteoretikere eller idioter.

Velkommen til ensrettingens Norge, landet for enstemmighet og hvor politisk nytenkning er uønsket!

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina har mistet opptil 300 000 soldater – eks-Zelensky-hjelper


Kievs forhandlingsnekt med Moskva har bare forårsaket at landet har store tap på slagmarken, sier Aleksey Arestovich.

Ukraina har mistet opptil 300 000 soldater under konflikten med Russland, hevdet Aleksey Arestovich, en tidligere medhjelper til president Vladimir Zelensky.

Aleksey Arestovich

Arestovich avslørte dette fredag mens han snakket med journalisten Yulia Latynina via videolink. Den tidligere presidentassistenten tok opp den nylige innrømmelsen fra det ukrainske toppparlamentsmedlemmet David Arakhamia, som sa at Istanbul-samtalene mellom Moskva og Kiev ble avsporet av daværende Storbritannias statsminister Boris Johnson, som oppfordret Ukraina til å «bare fortsette å kjempe» i stedet for å forsøke å nå en avtale med Russland.

«Jeg var medlem av Istanbuls forhandlingsteam, men selv jeg vet ikke hvordan det skjedde at vi bestemte oss for å bryte Istanbul-samtalene,» sa Arestovich.

Initiativene som fløt under Istanbul-samtalene var faktisk «veldig gode», innrømmet han, og hevdet at Ukrainas nøytralitet og dets ikke-tilknytning til NATO var en «rød linje» for Moskva. Å nekte å forhandle har imidlertid bare resultert i store tap, mens utsiktene for å bli med i NATO fortsatt er tvilsomme, foreslo han.

«Hvor er NATO? Godtar den oss eller ikke? Og vil det godta oss? … Da ville de 200 tusen [ukrainske tjenestemennene] eller hva som helst, 300 tusen, fortsatt være i live», sa eksrepesentanten.

Zelensky aksepterer motoffensiv har mislyktes


Uttalelsene kommer mens den russiske forsvarsministeren Sergey Shoigu avslørte Moskvas siste estimater på Kievs ofre. Under et ministermøte på fredag hevdet Shoigu at det ukrainske militæret har mistet mer enn 125 000 soldater og rundt 16 000 militært utstyr siden begynnelsen av den mislykkede motoffensiven, som startet tidlig i juni. Landets innsats, så vel som vestlig bistand, har ikke gitt noe håndgripelig resultat, la ministeren til.

Den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigy.

«Den totale mobiliseringen i Ukraina, levering av vestlige våpen og utplassering av strategiske reserver av den ukrainske kommandoen har ikke endret situasjonen på slagmarken,» forklarte Shoigu. «Disse desperate handlingene økte ganske enkelt tapene til de ukrainske væpnede styrkene.»

De siste ukene innrømmet topp ukrainske tjenestemenn at motoffensiven ikke hadde oppnådd det ønskede resultatet, og det så ut til at de ga skylden for fiaskoen på hverandre. Tidlig i november, for eksempel, sa Valery Zaluzhny, Ukrainas øverste general, at slagmarkssituasjonen hadde nådd et «stopp» med Kiev som neppe vil oppnå et gjennombrudd med mindre det mottok et slags vidundervåpen.

Vurderingen har blitt kraftig avvist av Zelensky, som insisterte på at motoffensiven fortsatt gjorde fremskritt. I et intervju med AP publisert på fredag, innrømmet Zelensky til slutt at det hadde mislyktes, og uttalte at han anser det faktum at landets tropper ikke trekker seg tilbake for øyeblikket som et «tilfredsstillende» nok resultat.

https://www.rt.com/russia/588358-ukraine-losses-zelensky-aide/
​Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «I USA førte det til et nasjonalt traume, men i Russland slutter befolkningen fortsatt opp om krigen som de fleste anser som nødvendig for landets sikkerhet.»

  Og trusselen mot USA, – fra Vietnam på den andre siden av kloden? ;-)

  Russland/Ukraina er en forsvarskrig. Startet av de samme bakmennene som startet Vietnamkrigen.
  Som også startet 2. verdenskrig for å ødelegge et Tyskland som ble for industrielt sterkt, og ikke ville la seg styre med valuta og rente-grep av de som vil styre verdenshandelen. Derfor ble også Sovjetunionen brukt som ‘alliert’. – For å svekke begge.

  Nå skal et industrielt/ressursmessig sterkt Russland også ødelegges. Med forhåpninger om at industrielt sterke Russland og Kina skal kunne splittes.

  Fra bakmennene som arbeider for En verden, En leder, – og En valuta . Og totalkontroll.

  Svar
 • Men det finnes da vinnere i denne krigen, khazar-zionistene har fått blod-ofret mange mennesker til sin Satan, de har fått tømt lommene til vanlige folk for å betale for de (elendige) våpen de har solgt oss til overpris for at vi skulle kunne gi dem videre til det khazar-styrte Ukraina.
  Dessuten har de utarmed og ødelagt hele den vestlige «siviliserte» sfære, noe vi kommer til å smertelig få erfare om ikke lenge. Hvis vi ikke følger påbudene vil de private hærene til BlackRock, Vanguard og StateStreet invadere oss og gjøre rent bord mot alle «opposisjonelle» regner jeg med.
  Hvordan «vi» vestlige, hvite mennesker som er blandt de på planeten med mest IQ kunne la oss selv komme i en slik situasjon er for meg egentlig uforståelig.

  Svar
  • » ..kunne la oss selv komme i en slik situasjon er for meg egentlig uforståelig.»

   Fordi vi har latt oss trollbinde og munnbinde av ‘dette stakkars uskyldige forfulgte lille folket’.
   Og fordi våre politikere og deres penge-økonomer, og derav befolkningen, blir med på denne penge-dansen de er opplært til.

   Et penge-system uten fornuft. – Men med makt.
   Der arbeidskrefter og realverdier underordnes penge-makten og rente-åger i vår nasjon.

   Svar
 • Northern Light.
  3 desember 2023 18:59

  Stoltenberg: Vesten bør forberede seg på flere «dårlige nyheter» fra Ukraina.

  Av Tyler Durden.
  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa i et ferskt intervju, at den vestlige alliansen må forberede seg på flere «dårlige nyheter» fra Ukraina, ifølge Tysklands nasjonale ARD-tv.

  Han ble spurt om han tror situasjonen vil forverres for ukrainske styrker i fremtiden, etter at motoffensiven har blitt allment anerkjent som en fiasko. «Vi bør også være forberedt på dårlige nyheter», svarte han. «Kriger utvikler seg i faser, men vi må støtte Ukraina i både gode og dårlige tider».

  Han sa at som svar på den nåværende «kritiske situasjonen», må Vesten øke produksjonen av ammunisjon. «Jeg vil overlate til ukrainerne og militærsjefene å ta disse vanskelige operative beslutningene», forklarte Stoltenberg.

  «Et av problemene vi bør ta tak i er fragmenteringen av den europeiske forsvarsindustrien». sa han. Land har gått fra å være entusiastiske støttespillere og givere til Ukrainas sak, til i det siste å slå alarm om snart tømte lagre av forsvarsmateriell, ettersom produksjonen av ammunisjon heller ikke kan holde tritt.

  For en uke siden fikk en tysk tjenestemann mange til å heve øyenbrynene, ved å spekulere i at hvis Tyskland ble tvunget til å gå inn i en større krig, ville troppene deres bare vare «to dager i kamp» på grunn av alvorlig mangel på forsvarsmateriell og ammunisjon, som et resultat av å ha gitt dem til Ukraina. Nedenfor er den tyske politikerens ord:

  «Kampkapasiteten til de tyske væpnede styrkene, Bundeswehr, har blitt alvorlig svekket av mangelen forårsaket av de kontinuerlige forsendelsene av materiell og ammunisjon til Kiev, sa Johann Wadephul, tysk stedfortreder for opposisjonspartiet Christian Democratic Union (CDU). Hans kommentarer kommer da målinger viste at nesten halvparten av tyskerne ønsker å se koalisjonsregjeringen oppløst.

  Viktige tyske troppeenheter kan bare vare maksimalt to dager i kamp på grunn av dette, og det er totalt sett katastrofalt, sa Wadephul. «Alle som snakker om at Tyskland må være klar for krig, men forventer at Bundeswehr i det minste er klar til å forsvare landet, burde ha sørget for at en slik situasjon ikke oppstår. Dessverre er det motsatte tilfellet».

  Wadephul hevdet at prosessen med å forbedre kampkapasiteten til landets væpnede styrker er for treg, og beskyldte den tyske forsvarsministeren, Boris Pistorius, for den nåværende situasjonen. Han la til at han ser høylytte uttalelser, men lite virkelig handling for å endre den nåværende situasjonen. Ifølge politikeren har «vendepunktet» for Bundeswehr ennå ikke kommet.

  «Selv når det gjelder å fylle opp lagrene igjen, ligger Bundeswehr faktisk etter. Så riktige som donasjonene til Ukraina er når det gjelder materiell og ammunisjon, i den nåværende sikkerhetssituasjonen, er det uakseptabelt at lagrene ikke er etterfylt igjen, sa Wadephul. «Vi trenger mye mer våpen enn vi har hatt».

  Alt dette er også en del av ‘krigstrøttheten’ som gjenspeiles i medieoverskrifter. Likevel presser Stoltenberg og Det hvite hus europeiske ledere til å doble og tredoble donasjonene. Stoltenberg forsøkte også nylig å slå ned påstander om at krigstrettheten endelig har satt inn selv blant NATOs ledere.

  Og i sitt siste intervju understreket NATO-sjefen at «Kriger er iboende uforutsigbare» – men at «vi vet at jo mer vi støtter Ukraina, jo raskere vil krigen ta slutt». Men denne strategien kan vel ikke sies å ha fungert så langt.

  Fra ZeroHedge, publisert 3 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: NATO Chief: West Should Brace For More ‘Bad News’ From Ukraine.

  Svar
  • Putin bør lære av Stoltenbergs handlinger i Libya. Og bombe byer og tettsteder fra 10 000 fot, uten klare definerte mål. Terror for å ødelegge å skremme, og vise at man er uten skrupler.
   Som bakmennene , Stoltenbergs oppdragsgivere, også gjorde i Dresden, Berlin og i Japan – over sivile byer. Lamme fienden.
   – Og i nyere tid i Vietnam. Napalm og gift over fienden. Uten skrupler.
   Og nå i deres massedrap av sivile på Gaza.

   Men Russland/Putin ser antagelig galskapen i disse handlingene, og nekter slik krigføring.
   Selv om han vet at det er disse folka som bygde seg opp i Ukraina for å splitte opp Russland, og nå (igjen) bruker ammunisjon med utarmet uran, og klasebomber.

   Stoltenberg og hans oppdragsgivere er farlig.
   Like mye for sin dobbeltmoral og manglende evne til sjølinnsikt, som sine krigsgrusomheter.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når det gjelder el-biler er Norge et unntak.

I USA stuper el-bilsalget nå.

Forrige innlegg

Faktisk – helt feil

Solen styrer faktisk klimaet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.