POSTED IN Krig-fred, NATO, Ukraina

Ukrainske tjenestepersoner bekrefter:

Krigen kunne vært unngått, men vestlige ledere ville ha den.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen får vi garantert ikke se i våre store medier, de som forvalter «den vestlige sannheten». Denne meldingen kullkaster og snur opp ned på alt det disse store mediene har skrevet i snart to år om krigen i Ukraina. Russland var ute etter sikkerhetsgarantier, ikke krig. Allerede høsten 2021 henvendte de seg til Nato, først og fremst til USA, for å få slike, men fikk det ikke.

Tar vi i betraktning at USAs langsiktige strategi (RAND-dokumenter viser dette) har vært å ødelegge Russland gjennom kupp for å stykke opp landet og slik gjøre det tilgjengelig for økonomisk plyndring, da er det ikke vanskelig å forstå den russiske ledelsens bekymring for at Ukraina skulle bli medlem av Nato.

Norge følger USA hvor de går.

Denne meldingen forteller at våre medier lyger hele tiden. For oss i derimot.no er ikke dette noe nytt. Det tragiske er at befolkningen i vesten ikke får vite noe og blir holdt i uvitenhet om det som faktisk skjer. Dermed handler vi i blinde og dermed handler vi konsekvent feil. I stedet for å gjøre Russland til en venn vi kan samarbeide med og utvikle felles virksomhet f.eks. i Arktis med, har vi etter ordre fra USA gjort landet og befolkningen til en fiende.

Det vil ramme oss i tiden som kommer for nå taper Nato for full musikk i Ukraina. Og det vil få store politiske konsekvenser – også for Norge. Russland er i dag verdens sterkeste militærmakt, USA er på vei ned i avgrunnen. Og Norge, hvem skal vi samarbeide med? USA? De samarbeider ikke – de styrer oss og trekker oss ned i dypet.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainske tjenestemenn bekrefter at Russland var rede til å avslutte krigen i mars 2022, dersom Kiev gikk med på nøytralitet.

Et medlem av Zelenskys parti, Servants to the People, sa i et fjernsynsintervju at den daværende britiske statsministeren Boris Johnson oppmuntret Ukraina til ikke å inngå noen forhandlinger, og heller kjempe mot Russland.

Av Kyle Anzalone.

David Arakhamia, et høytstående medlem i Volodymyr Zelenskys parti Servant of the People, sa at Kiev kunne ha fått slutt på krigen med Russland allerede etter én måned dersom de gikk med på ikke å bli medlemmer i NATO.

Han sa at Moskva ikke var bekymret for noe annet enn den saken, som for eksempel «avnazifisering». De ønsket bare at Kiev skulle gå med på å være nøytralt,

I et intervju med TV-kanalen 1+1, et ukrainske nettverk, bekrefter Arakhamia tidligere rapporter om at Moskva og Kiev nesten hadde blitt enige om å avslutte krigen i mars 2022. Men Ukrainas vestlige støttespillere gikk inn for at de skulle prøve å vinne krigen mot Russland.

«Moskva håpet helt til siste sekund at de kunne tvinge oss til å undertegne en avtale om at vi skulle gå med på å bli nøytrale» sa Arakahamia.

«Det var det viktigste for dem. De var forberedt på å avslutte krigen om vi gikk med på det – slik Finland i sin tid hadde gjort. Nøytralitet, og løfte om at vi ikke ville slutte oss til NATO».

Arakhamia, som ledet Ukrainas forhandlingsteam, sa at de andre sakene, som beskyttelse av etniske russere i Ukraina, og om «avnazifisering» av regjeringen i Kiev, betydde mindre for Moskva.

«Faktisk var nøytralitet det sentrale punktet».

Og han fortsetter:»Alt annet var simpelthen bare retorikk og politisk «krydder», som avnazifisering, om den russisk-talende befolkningen og bla-bla-bla».

Denne høytstående tjenestemannen forklarer at Kiev ikke var villige til å akseptere Putins forslag i løpet av samtalene i Istanbul fordi de ukrainske lederne ikke mente de kunne stole på Russland. Men, fortsatte han, den daværende britiske statsministeren Boris Johnson holdt fast på at Kiev heller burde gå inn for å kjempe en lang krig med Russland. 

«En avtale med Moskva kunne bare bli inngått om man kunne garanterer Russlands sikkerhet.

David Arakhamia, det er han som blir intervjuet.

Vi kunne ikke undertegne noe der og da. Vi kunne ha tatt tingene med ro, men da ville de andre være enda bedre forberedt, men kanskje ikke være forberedt på så stor motstand», sier Arakhamia.

«Men da vi kom tilbake fra Istanbul kom Boris Johnson til Kiev og sa at vi ikke måtte gå med på noen slags avtale med russerne. Vi skulle bare kjempe».  

Arakhamia forklarer at samtidig som Kievs vestlige støttespillere ikke frarådet forhandlinger, så rådet de Kiev til ikke å akseptere noen avtale.

«De rådet oss faktisk til ikke å gå inn på noen slags sikkerhetsgaranti. Det kunne vi ikke gi i det hele tatt», slår han fast under intervjuet.

Uttalelsene i intervjuet med Arakhamia blir bekreftet av flere andre tjenestemenn, russiske, tyrkiske og amerikanske. Kreml kom med et tilbud i krigens første dager, om at russerne ville trekke styrkene sine tilbake til grensen fra før krigen om Kiev lovet aldri å søke om NATO-medlemskap. Nå, etter 20 måneder med krig, diskuterer Ukrainas vestlige støttespillere igjen muligheten for en dialog mellom Kiev og Moskva.

Siden samtalene i de tidlige månedene av krigen, har Russland annektert fire regioner av Ukraina. Og det kan se ut som om Moskva kan komme til å forlange flere regionale innrømmelser enn det som en gang lå på Kievs bord.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  30 november 2023 8:04

  Dette er selvfølgelig ikke noe nytt for dem som følger med andre medier enn NRK. Spesielt professor Jeffrey Sachs har i flere av sine intervjuer og foredrag (se Youtube) fokusert på akkurat dette siden krigen startet.

  At NRK har greid å ikke nevne ham eller intervjue ham siden februar 2022 er egentlig ganske imponerende, men helt i tråd med de store mediene i USA.

  Hans konklusjon er at hele krigen var fullstendig unødvendig, og at USA kan få slutt på den i løpet av 24 timer når og hvis de vil. Istedenfor ser det ut til at Vesten velger å la den kjempe seg ut til siste mann (bokstavelig talt!). Det er åpenbart for alle andre enn NRK at Ukraina allerede har tapt krigen.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 november 2023 10:20

  Innleiingane frå Lindtner er alltid lesverdige. Dagens er fantastisk opplysande og presis.

  Nato sin dødskult held fram med Stoltenberg som prest.

  All ære til Derimot.no!

  Svar
 • Dette har derimot.no kommet med før. Ikke noe nytt her. Typisk hva hvis-artikkel.

  Svar
 • Norvald Aasen
  30 november 2023 14:24

  Takker Lindtner for saklig og treffende innledning. I dag stoler jeg mer på informasjon fra Russland enn hva jeg gjør med desinfo. fra NATO/ og Norge. Min oppvåkning startet etter Serbia terroren fra NATO. Og russerhatet spres med de hundre tusener ukrainere som spres rundt i Europa. Dette også planlagt?

  Svar
 • Northern Light.
  1 desember 2023 20:32

  Rapport: Zelensky kjøper luksusyachter verdt 75 millioner dollar med amerikanske penger.

  Av Kevin Hughes.
  Ukrainas president Volodymyr Zelensky har angivelig gjennom andre kjøpt to luksusyachter verdt 75 millioner dollar, i et forsøk på å skjule sin korrupte livsstil.

  En gang sett på som et fyrtårn av håp mot korrupsjon, er den ukrainske lederen nå fanget i en skandale som involverer yachtene «Lucky Me» og «My Legacy». Den undersøkende journalisten Shahzad Nasir brakte denne korrupsjonen frem i lyset.

  Ifølge Nasir kjøpte brødrene Serhiy og Boris Shefir – to av Zelenskys nærmeste venner – begge yachter for 75 millioner dollar. Salget av begge yachtene, som ligger fortøyd i Abu Dhabi og kystbyen Antibes i Frankrike, ble fullført i oktober.

  De overdådige utgiftene står rett og slett i kontrast til Ukrainas forferdelige situasjon, og reiser spørsmål om integriteten og straffeansvaret til landets ledelse, midt i å være sterkt avhengig av vestlig bistand. Dessuten reiser det også alvorlige bekymringer om korrupsjon i Zelensky-regjeringen.

  Clayton og Natali Morris fra «Redacted News» undersøkte saken. Clayton spurte seg om folk ville bli overrasket over å høre om Zelensky kjøp av luksusyachter. Han fortalte også hvordan Zelenskys kone, den ukrainske førstedamen Olena Zelenska, også hadde tigget om penger fra verdens regjeringer – bare for å bli tatt for å kjøpe dyre smykker og vesker i Paris.

  «Du vil kanskje skjule kjøpene dine når du er Zelensky fordi du må få venner til å signere papirene dine for deg, slik at du faktisk kan skjule det, ikke sant? Det gjøres enten gjennom hvitvasking eller en stedfortreder. Det er slik du kjøper ting hvis du er Zelensky,» sa Clayton, et tidligere Fox News-nyhetsanker.

  Det er ikke første gangen Zelensky får andre til å kjøpe eiendom på hans vegne.
  Ifølge Clayton finnes det dokumenter som vitner om kjøpet, som angivelig ble gjort med amerikanske skattekroner. Disse yachtene kan være der Zelensky vil tilbringe dagene i eksil etter at han blir avsatt, bemerket han.

  Han nevnte også «Pandora Papers», som avslørte Zelenskys tidligere bruk av stedfortredere for andre lignende kjøp, ved å bruke offshore-kontoer i De britiske jomfruøyene og Belize. Organized Crime and Corruption Project fant også at Serhiy var en del av offshore-nettverket. Serhiy fungerer for tiden som Zelenskys sjefassistent.

  «Han foretar kjøp på vegne av Zelensky. Offshore-selskaper ble brukt av Serhiy og andre forretningspartnere til å kjøpe en kostbar eiendom i London, en kostbar afrikansk eiendom, en kostbar italiensk eiendom – og nå noen dyre yachter».

  Morris sa også at POLITICO nettopp ga ut en ny profil av Zelensky som ble hedret med deres mektigste menn-pris; for å ha spilt rollen sin perfekt. Magasinet stemplet den ukrainske lederen som en av dens mektigste menn, og forklarte: «Ukrainas president brakte krigen til Vesten, overbeviste folk om at hans kamp mot Russland også er deres, og det ga ham autoritet til å få Europa til å gjøre det han vil».

  Fra Natural News, publisert 30 november 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Report: Zelensky using proxies to buy LUXURY YACHTS worth $75M with U.S. Money.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå spekuleres det i krigsaksjer.

For en motbydelig elite vi har!

Forrige innlegg

600 000 i Norge ser ikke frem til julen.

Stadig nye tegn på at Norge er på vei tilbake til tiden med nød og elendighet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.