POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Derimot.no i krigssonen.

Himars-angrep i Donetsk by.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den dagen undertegnede, Bjørn D. Nistad og Hendrik Weber besøkte byen Mariupol, en by som Ukraina kontrollerte frem til i fjor vår, fant det sted et angrep med missilvåpenet Himars i sentrum av Donetsk like før vi returnerte om ettermiddagen. Vi fikk gjøre opptak på stedet og fikk tilgang til en video som viser eksplosjonen i sanntid fra et bilkamera som tilfeldigvis befant seg på stedet i eksplosjons-øyeblikket.

Russland skyter også langt inn i Ukraina med målrettete missiler mot utvalgte mål. Disse angrepene karakteriseres som rein terrorvirksomhet i våre medier, men det er de ikke. Det er en del av krigen. I virkeligheten er krig organisert terrorvirksomhet, men hvis vi utvider terrorbegrepet slik blir det meningsløst. Terrorangrep er skyting inn i en sivil by slik Ukraina bedriver og som vi har dokumentert her.

Himars

Jeg må si at dette angrepet fra ukrainsk side som vi viser under ikke kan karakteriseres som et terrorangrep fordi det var rettet mot et beslutningssenter i Donetsk, en bygning som deler av det lokale innenriksdepartementet befant seg i. (Politimyndigheter?) Men bygningen ligger i et boligområde og slike angrepet vil derfor naturligvis kunne ramme sivile. Dette gjelder naturligvis også russiske presisjons-angrep mot Ukraina. Slike angrep truer de nærmeste sivile boligene rundt målet for angrepene.

Her får vi dessuten demonstrert hvor presis Himars-våpenet er. Men dette ble nevnt for oss i ulike sammenhenger under oppholdet vårt i krigssonen. Også flere ganger av soldater vi snakket med. Det var særlig Himars de var redde for.

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde fra nedslagstedet. Foto: Anna Jevsejeva 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  12 august 2023 15:44

  NATO/EU sender 300 000 ukrainere i døden, «Som Tyskland i 1945», og vestlig støtte til krigen avtar.

  Av Rodney Atkinson.
  Mens noen anslag over ukrainske døde varierer mellom 300 000 og 400 000, forteller ukrainske kilder om 310 000 falne, og Wall Street Journal anslår at mellom 20 000 og 50 000 har mistet ett eller flere lemmer. Andre anslag sier at flere hundre tusen er hardt såret.

  Disse grufulle tallene er ikke langt fra det totale antallet britiske døde under hele andre verdenskrig, og det er et resultat av Vestens folkemord i Ukraina brukes som en rambukk for amerikanske neokonservatives forsøk på å ødelegge Russland. Uansvarlighet i en rus av hybris, sender dårlig trente tropper uten militær erfaring, og med utilstrekkelig artilleri, lite rakettforsvar og ingen luftstøtte, inn i tette minefelt mot godt forankrede russiske stillinger.

  En australsk TV-kanal rapporterte om utenlandske leiesoldater som flykter fra Ukraina: de er rett og slett redde. På spørsmålet «Hvordan er det på frontlinjene nå? En leiesoldat svarte: «skrekkelig og bare forferdelig, det er folkemord. Døde mennesker overalt. Lik av ukrainske soldater, de ble bare forlatt der. Jeg bare dro derfra». Det var i dette infernoet at en britisk utenriksminister oppfordret britiske og andre tropper til å kjempe!

  Tapene av tropper har vært så store, at ifølge The Guardian-journalisten Nick Hauer, er et av problemene med den ukrainske motoffensiven mangelen på tid til å trene soldater til å erstatte tapene. Som eksempel nevner han en samtale med bataljonssjefen for 68 brigade i Ukrainas væpnede styrker.

  Disse gutta er ikke så unge, er de? Det er helt forskjellig, egentlig liker jeg det ikke. Det minner meg om Tyskland i 1945: Det er soldater som aldri har tjenestegjort og to ukers trening er ikke nok, men vi har rett og slett ikke tid. Han fortalte også om store tap under vinterkampene på Ugledar-fronten: av 420 mennesker ble 100 drept og såret. I følge den ukrainske sjefen mister vi de beste, Ukraina mister også ungdommen. «Vesten visste at Kiev ikke ville ha nok våpen for offensiven, men de trodde på «oppfinnsomheten» til de væpnede styrkene i Ukraina, rapporterte Wall Street Journal.

  De som sendte disse troppene inn i kampene de visste at de ikke kunne vinne, men som prøvde å oppnå noen magre gevinster «for bedre å kunne forhandle», er skyldige i folkemord på ukrainere. En av soldatene fra 23. brigade fortalte reportere fra New York Times at bataljonen hans bokstavelig talt ble ødelagt av artilleriild. Av angrepet, der ti amerikanske pansrede kjøretøy deltok, kom bare ett tilbake, tapene var forferdelige. I løpet av en måned med kamper, som en ukrainsk militær fortalte NYT, var det bare ti personer igjen av hele bataljonen på omtrent 400-500 mann.

  63 % av ukrainerne sier nå at de kjenner minst én nær slektning eller venn som har dødd i krigen. Dette er en enorm økning fra den siste undersøkelsen i februar, som viste at bare 17 % av ukrainerne rapporterte et tap i familien, mens tallet i september 2022 bare var 9 %.

  Den vestlige støtten til krigen ebber ut.
  Spenningen i den vestlige alliansen øker, med Tyskland som ikke kan levere flere stridsvogner, USA nekter å levere de nyeste Abrams-tankene, og Tyskland sier opp en avtale med polske myndigheter om reparasjon av Leopard 2-stridsvogner som ble overført til Ukrainas væpnede styrker, fordi Polen ba om 10 ganger høyere pris enn det som er rimelig for reparasjonene! (Handelsblatt). Sveits har nektet å sende våpen til Ukraina, og ISRAEL nektet Ukraina Iron Dome-luftvernsystemet og andre tunge våpen, med henvisning til det faktum at disse våpnene kan falle i hendene på Iran.

  Zelensky fikk ikke delta på toppmøtet til EU og Fellesskapet av latinamerikanske og karibiske stater til tross for en invitasjon fra den spanske statsministeren. Støtten til krigen er fallende i alle europeiske land, og bare 31 % av amerikanerne er forberedt på å se amerikanske tropper kjempe i Ukraina selv om mange selvfølgelig allerede gjør det!.

  På tide å avslutte denne horrible krigen.
  Jeg har allerede beskrevet galskapen i denne krigen som så lett kunne blitt avgjort ved å gå med på kravene for russere og russisktalende i Øst-Ukraina, og garantier for Ukrainas nøytralitet. Men det passet ikke planene til de amerikanske neocons, som var fast bestemt på å bruke Ukraina som en rambukk for å «bryte opp Russland» og få «regimeskifte i Moskva».

  Disse imperialistiske amerikanske forestillingene var gale nok, men å bruke dem til for å ikke ofre amerikanere, men hundretusenvis av ukrainske liv er utilgivelig. FRED NÅ!

  Fra Global Research, publisert 10 august.
  Oversatt fra engelskog forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: NATO/EU Throw 300,000 Ukrainians to Their Deaths: “Like Germany in 1945″: Western Support Ebbing Away.

  Svar
  • Denne videoen ligger på tv2 sine nettsider nå. Det opplyses om ar det er i Donetsk,men ikke at det er vestlige missiler som skytes av Ukraina random mot sivile.

   Svar
 • Men ser av artikkelen her at dette var et unntak fra den sivile beskytningen noe som forklarer at det kunne publiseres hos tv2.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det var på tide:

Nå angripes endelig USA ulovlige baser i Syria.

Forrige innlegg

Wolfgang Streeck

Brutal oppvåkning:
Tyskland i krigen — igjen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.