POSTED IN Syria, USA

Det var på tide:

Nå angripes endelig USA ulovlige baser i Syria.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er helt unødvendig å skrive at USA-basene i Syria er ulovlige. De er i praksis en ulovlig okkupasjon av deler av en selv stendig stat i prinsippet langt verre enn den russiske i Ukraina, for USA har ingen historiske retter i forhold til dette området i og med at landet ligger så langt unna Syria som det er mulig å komme.

Men denne ulovlige okkupasjonen er et ledd i USAs globale politikk for dominans og hegemoni. At de forsyner seg godt av Syrias olje er åpenbart heller ikke å forakte. Om de nekter for tyveriet? Nei, tvert imot legger de ikke skjul på det. Slik en tjuv kan gjøre overfor en langt svakere opponent.

Knut Lindtner
Redaktør

Ulovlig USA-base angrepet i Syria – melder medier.

En irakisk «motstandsgruppe» påstår de er ansvarlige for droneangrep mot enn amerikansk utpost.

På så mange som tre steder i Syria er USA-tropper ulovlig utplassert. De er blitt målskive for «Islamsk motstand» fra Irak. Det sier gruppen i en uttalelse på mandag, sitert i lokale medier.

Fra Al-Omar-feltet

Pentagon påstår at USA-soldater har avskåret minst to UAVer uten at dette har ført til noen ofre eller noen skade. Den libanesisk-baserte nyhetskanalen Al-Mayadeen siterte på mandag kilder de har på bakken, at man har hørt «eksplosjoner» ved oljefeltet Al-Omar i Deir ez-Zor-provinsen.

Det er også kommet rapporter om drone-angrep på Al-Shaddadi i Hasakah-provinsen, og på Al-Tanf, den tungt forsterkede amerikanske basen sør i Syria. En gruppe som kaller seg «The Islamic Resistance in Iraq» påstår at de står bak angrepene på USA-baser nær Al-Omar og Al-Shaddadi. Og at de har hatt «direkte treff» på basene til «amerikanske okkupanter».

Men bilder som sirkulerer sammen med uttalelsen, viser seg å være fra 2019. På mandag kom dette utsagnet fra amerikanske tropper: «Vi har ødelagt to droneangrep nær styrkene til USA og deres koalisjon sørvest i Syria., før de nådde fram til det tiltenkte målet.». Dette meldte US Central Command på X (tidligere twitter). 

Det var ingen ofre for angrepet, og det var ingen skader, legger CENTCOM til. Men de har notert seg at «vi har et våkent øye på situasjonen i regionen. Og vi vil ta de nødvendige tiltak» for å forsvare USA-tropper.

Opp mot 1000 USA-soldater er nå utplassert i Syria der de okkuperer viktige oljefelter og steder der de kan krysse Eufrat, med støtte av kurdisk-ledete militser. Regjeringen i Damaskus har gjentatte ganger protestert og sier at deres nærvær bryter internasjonale lover. 

USAs president Joe Biden raser mot ryktene om droneangrepet som forstyrrer «Bidenomics»-hendelsene. Han sier at ha nå må ta seg av «andre saker» i situasjons-rommet i Det Hvite Hus.

Ifølge Reuters er det ingen nødssituasjoner, kun en rutine-orientering om den nåværende situasjonen i Israel. Det Hvite Hus og Pentagon har antydet at de tror Iran står bak de siste drone angrepene og rakett-angrepene mot USAs baser i Syria og Irak.

Teheran er «de som aktivt tilrettelegger» for disse angrepene. Det fortalte talsmannen for USAs nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby, til reportere på mandag. Han beskylder Iran for også å støtte Hamas og Hizbollah i deres konflikt med Israel.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Aladdin Hammami

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Men denne ulovlige okkupasjonen er et ledd i USAs globale politikk for dominans og hegemoni. At de forsyner seg godt av Syrias olje er åpenbart heller ikke å forakte. Om de nekter for tyveriet? Nei, tvert imot legger de ikke skjul på det. Slik en tjuv kan gjøre overfor en langt svakere opponent.»

  Ja, virkelig på tide at USA/Israel slutter med/ blir drevet ut av krigføringen i Syria. ( – og i Irak selvfølgelig)
  Hvem bevæpnet IS i området?
  Hvem bevæpnet klanene i Libya og konstruerte et ‘opprør’ før bombingen av landet?
  Hvem har drømmer om et Stor-Israel i bla. deler av Syria?

  Og det er på tide Norge/norske politikere avslutter sin økonomiske krig mot et utbombet Syria.

  Svar
 • ‘ Amerikansk militærpersonell utstasjonert på baser i Syria har blitt angrepet av droner også tidligere, men det er sjelden at slike angrep får dødelig utgang.
  – USA er ikke ute etter noen konflikt med Iran, men står klar til å handle med kraft for å beskytte vårt folk. Det er nettopp det vi gjorde i går kveld, sa Biden fredag i en kommentar til de amerikanske angrepene, som ble gjennomført torsdag kveld med kampfly av typen F-15.
  14 proiranske militsmedlemmer, blant dem ni syrere, ble ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights ( SOHR) drept i de amerikanske luftangrepene øst i Syria. ‘
  dagsavisen.no/nyheter/verden/2023/03/25/biden-om-syria-angrep-usa-vil-beskytte-amerikansk-personell-med-kraft/

  Så USA/Israel har sitt folk i Syria? ;-)
  Det er vel etter tillatelse fra syriske myndigheter, ….? – Eller eier USA alle områder de går inn i militært?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mye ondskap i verden:

Tvilsomt om styrkeforholdet mellom Gud og Djevelen

Forrige innlegg

Derimot.no i krigssonen.

Himars-angrep i Donetsk by.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.