POSTED IN Endring av politikken, Militære/våpen/teknologi

Da er det «game-over» for USA i Sørkinahavet.

Får Kina Kinzhal fra Russland?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi henter denne kommentaren fra Andrei Martyanovs nettside. Han er en av verdens fremste militæranalytikere i dag og hans kommentarer om utviklingen i verden både når det gjelder Ukraina-krigen, men når det gjelder våpen og våpenkappløpet har i de 6 årene jeg har fulgt han visst seg å være korrekt. Han er så langt forut for det som de store vestlige mediene klarer å informere om, at det er pinlig noen ganger å konstatere hvor lagt bakpå de faktisk er.

Andrei Martyanov

Også for vestlige militære vil han kunne være nyttig, men i Nato-området har militære sikkert ikke lov å følge med på det han leverer av informasjon. Bare å følge han i smug vil gi dem et fortrinn til Nato-kollegaer som tror de er informert. Her slipper han enda en liten nyhet.

For å forstå hva dette betyr må en vite at Russland som eneste stat har utviklet hypersoniske missiler som det ikke finnes forsvar mot. På grunn av hastighet, ødeleggelseskraft, presisjon og rekkevidde er dette en ny type våpen som vil forandre krigføringen i fremtiden. I praksis har disse gjort USAs militære ryggrad (de 9 hangarskipsgruppene) til skrapmetall.

Kinzahl (et av flere hypersoniske missil) har vært brukt noen få ganger i krigen i Ukraina med ødeleggende kraft. Missilet som festes under et fly har en rekkevidde på 2000 km. pluss flyets rekkevidde. Dette missilet er nå i masseproduksjon og de som mottar det vil kunne holde unna USAs hangaskipsgrupper fra sitt land.

Dette er grunnen til at den politiske kommentatoren Dimitry Orlov fra Boston sier at når en hangarskipsgruppe fra USA dukker opp i et farvann kan en være trygg på at det ikke blir krig der. USAs militære ledelse vet naturligvis om at de i slike situasjoner er «sitting ducks» for Kinzhal-missilet.

Kinzhal båret av MiG-31K

Nyheten under er ingen stor nyhet, men den vil kunne endre hele situasjonen i Sørkinahavet hvor USA nylig har sendt inn en hangarskipsgruppe sannsynligvis for å teste den kinesiske beredskapen. Hvis Kina får Kinzhal forandres hele situasjonen i området.

Det er også dramatisk hvis det er korrekt det Martyanov antyder at dette betyr at det i praksis er en militær allianse mellom Russland og Kina. Russland er i ferd med å slå hele Nato i Ukraina og med Kina på laget…, Vel, alle kan tenke sitt.

Knut Lindtner
Redaktør

Hører jeg Kinzhal?


Ja, det gjør jeg. Den store fyren (Putin, red.) åpnet gardinen bare litt.

«Ingen grense» for å dele teknologi med Kina – Putin.

Selv militære hemmeligheter er ikke av bordet, har den russiske presidenten antydet. Washingtons nåværende politikk er ment å bevare dens dominerende status, hevdet den russiske presidenten, men «hvis vi handler over hele linja, støtter og hjelper hverandre, kan ingen restriksjoner fra den som prøver å beholde sin overlegenhet stoppe oss.»

Når det gjelder Kina spesifikt, Russland er klar til å samarbeide på alle områder, forsikret Putin. «Vi har ingen grenser. Dette inkluderer den militære sfæren, sa han. «Når det gjelder sikkerhet, beveger vi oss bort fra den tradisjonelle «kjøp-selg»-typen. Vi tenker på fremtiden, på teknologier.» (Sitatet er hentet fra en artikkel i RT, red.)

Ta det som du vil, men jeg sier deg, Kina får Kinzhals (første iterasjon) (en handling som utføres flere ganger, red.) og… kanskje i det stille, MiG-31K(I)? Ingen trenger krigen i Stillehavet og Kinzhal, som er et modent og gjennomprøvet system. Men det vil holde amerikanske marinestyrker unna. Det er tydeligvis en militær allianse mellom Kina og Russland.

https://smoothiex12.blogspot.com/

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • wasan Totland
    12 desember 2023 17:17

    Ta ut et par av disse hangarskipene, please. Gi gjerne beskjed om at de må evaskuere en time i forveien. Så blir vi endelig kvitt denne jævla USA imperialismen. De som har aksjer i Raytheon bør selge disse snarest mulig. patriot ble knust enda en gang i Ukraina. Etterpå signerte svenskene for kjøp av det ubrukelige systemet.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva er årsak og hva er virkning?

Kommer CO2-økning eller temperaturøkningen først?

Forrige innlegg

Sveits nye folkehelse-strategi:

Styrk naturlig immunitet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.