POSTED IN Diverse, Israel, Ukraina

Når USAs hangarskipsgruppe dukker opp et sted kan du være sikket på en ting:

Da blir det ikke krig der. De er sitting ducks.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne videoen er på engelsk, men er interessant. Det er et intervju med USA-bloggeren Dimitry Orlov som er bosatt i Bosten. Vi har tidligere publisert artikler fra han, feks denne: USA faller fra hverandre eller denne: Nato-møtet i Vilnius: Et skritt mot oppløsning av alliansen? Han har dessuten store kunnskaper om det som er i ferd med å skje i verden.

I dette intervjuet snakker han om krigen i Ukraina og i Midt-Østen. For de som kan engelsk er dette lett forståelig, men vi gjengir her noen korte sammendrag av det han sier:

Vesten er ikke i stand til å inngå avtaler. Først må det skapes tillit. For å få det til må først vesten overholde inngåtte avtale: F.eks. denne: «Nato skulle ikke utvides en tomme østover.» Hvis ikke vesten overholder inngåtte avtaler, hvem skal Russland da snakke med?

Det er påfallende at Russland faktisk blomstrer under vestens sanksjonspolitikk.

Russland har nå liten økonomisk interesse for kontakt med europeiske land på grunn av sanksjonene. Russland fungerer best under press derfor har også sanksjonene vært fullstendig mislykkete. Sanksjonspolitikken er et tapt slag for vesten.

Ukraina er en sentral pengevaskemaskin for USA. Konflikten i den ukrainske ledelsen: USA vil helst kvitte seg med Zelensky, men han er Ukrainas ansikt utad og det finnes ingen som kan erstatte han. Han var den siste de hadde som kunne opptre tillitsvekkende på tv/video osv.

USA har lenge brukt terrororganisasjoner for å fremme sine politiske mål og så har de mistet kontrollen med dem i tur og orden. Eks. Taliban, Al-Qaida, IS eller Hamas. De lærer aldri, men repeterer de samme feilene hele tiden. Og så er det Russland som må rydde opp i etterkant.

Ukraina taper nå fordi USA prioriterer levering av våpen til Israel. Men deler av USAs våpenproduksjon er tilbakeliggende i forhold til Russland. USA har mistet sin industrielle base.

Israel ligger også dårlig an. Israelske soldater er ikke trent for denne typen krigføring og de mister mye våpen og folk i krigen mot Hamas. Det de klarer er å drepe sivile palestinere.

Hamas var Netanyahus baby. Hamas er i dag en frigjøringsbevegelse. Skal Hamas ødelegges må hele Gazas befolkning drepes. Det kalles folkemord og det vil samtidig ødelegge Israel. Målsetting om å ødelegge Hamas er derfor latterlig.

Israel vil ikke kunne overleve særlig lenge. De er avhengig av enorme pengeverføringer fra USA som i virkeligheten er fullstendig blakk.

Tostatløsning er ønsketenking. I fremtiden vil det bli en stat og det er Palestina.

Nato er vits. Tyrkia er Hamas-støttespiller Tyrkia prioriterer bare Tyrkia.

Når det gjelder Israels kjernefysiske våpen er spørsmålet komplisert. Men helt grunnleggende er at slike våpen bare kan brukes som avskrekking. I Israels nærområde kan de ikke brukes. Landet er for lite. Israel kan heler ikke bruke det mot andre, for da mister de all legitimitet.

Israel tror de har støtte i USAs kongress. Derfor trenger de ikke høre på Biden-administrasjonen. De har plassert hangarskipsgrupper i Middelhavet, men de kan ikke brukes. Det er «sitting ducks». Med moderne missiler kan de senkes på et øyeblikk. Når USAs hangarskips-grupper dukker opp et sted betyr det et det ikke blir krig der.

Den nye presidenten i Argentina er en Zelensky-klone. Han er en politisk klovn og vil ikke kunne vare særlig lenge.

BRICS er ikke en maktorganisasjon, men har som formål å bli kvitt giftig valuta. BRICS tilbyr bedre handelsavtaler. For å oppnå uavhengighet må verdens stater bruke sin egen nasjonale valuta, Ikke Dollar eller Euro.

Sammendraget av Knut Lindtner

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  7 desember 2023 10:27

  Interessant stoff. Flott med samandrag på norsk.

  Det norske regimet kan verta siste skanse for Kiev-regimet. Saman med krigarlandet Storbritannia går Noreg i brodden for den håplause krigen:

  https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2023/12/06/norge-og-storbritannia-leder-ny-ukraina-koalisjon-kunngjores-mandag/

  Andre land tek til å få nok, men Noreg er ute av stand til å innsjå kor dumt og dyrt det er å overlata til USA å peika kven me skal ha som fiendar.

  Svar
 • Viktig, ja:

  «Nato skulle ikke utvides en tomme østover.» Hvis ikke vesten overholder inngåtte avtaler, hvem skal Russland da snakke med?»

  og:

  » BRICS er ikke en maktorganisasjon, men har som formål å bli kvitt giftig valuta. BRICS tilbyr bedre handelsavtaler. For å oppnå uavhengighet må verdens stater bruke sin egen nasjonale valuta, Ikke Dollar eller Euro.»

  Verden må kvitte seg med makt-apparater som er basert på mafia og løgner.
  Og Norge må kvitte seg med med løpeguttene/ de trojanske hestene på Løvebakken.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen:

Er dagens israelske jøder ekte etterkommere av dem som historisk bodde der?

Forrige innlegg

President Macron:

Fullstendig tilintetgjøring
av Hamas
betyr krig i ti år

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.