POSTED IN Demokrati, Endring av politikken, Media

Å stille publikum spørsmål du ikke vet svaret på kan være farlig.

Du kan få svar du ikke ønsker deg.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Når spørreundersøkelser slår krøll på seg


På sosiale medier ble denne figuren her plukket opp, en våken leser noterte ned fortløpende resultatet av en spørreundersøkelse på nettavisen. Det morsomme med figuren er at siste natten gjorde «ja»-siden et hopp på over seks tusen stemmer.

_________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene
_________________________________________________________________________________

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum skal ha blitt orientert, men det førte ikke til noe. Noen mener tydeligvis at vi har «en åpen klimadebatt i Norge», spesielt om natten.

Kommentar fra Derimot.no:

En trenger ikke være statistiker for å skjønne at dette lukter av manipulering. Resultatet ble ikke som forventet og dermed er kurven om natten manipulert slik at folk skal få inntrykk av at de fleste mener at klimadebatten i Norge er åpen.

Denne tendensen er faktisk noe som er økende, men nå blir manipuleringen i økende grad avslørt på sosiale medier som her på Hvamenerpartiene. Jeg vil minne om lignende saker fra valget i USA i fjor høst. Plutselig hopper oppslutningen om Biden forbi Trump i nøkkel-stater for valgresultat midt under opptellingen om natten.

I Detroit ba en fjernsynskanal publikum om meldinger på hvordan folk ble rammet av Covid og reaksjonene deres på det. I stedet ble de oversvømmet av meldinger om vaksineskadde og døde.

Nylig gikk en britisk fjernsynskanal ut med spørsmål om hva publikum syntes om obligatorisk vaksinering. Undersøkelsen og resultatene ble fjernet da de ikke fikk resultatene de ønsket seg.

I praksis forteller dette om en situasjon hvor de store mediene i økende grad kommer på kant med sin egen befolkning. Når de går ut for å få oppslutning om synspunkter eller om en politikk de står for – og får et resultat de ikke ønsker – da manipuleres undersøkelse slik vi ser i dette tilfellet – eller den fjernes hels slik vi ser i andre eksemplenr vi har lagt linker til.

De store mediene er ikke bare kilder til informasjon men til manipulasjon. Det siste ser ut til å være en økende tendens.

Forsidebilde: Rohit Farmer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Wasan Totland
    18 desember 2021 0:22

    Jeg skal ikke si hva jeg mener om Stavrum her for da blir det sannsynligvis ikke stående. Det er over ti år siden jeg leste Nettavisen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Grunnlaget for alle nedstengningstiltak smuldrer bort.

PCR-testene er for dårlige.

Forrige innlegg

Korona

Verdenshistorias dårligste vaksiner: Livsvarig tablettkur i sprøyteform

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.