POSTED IN Media, Ytringsfrihet

En britisk fjernsynskanal ba folk si hva de mente om obligatorisk vaksinering.

Fjernet funnene da de ikke fikk det svaret de ønsket seg.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Når store medier får informasjon de ikke liker, bringer de den ikke videre, eller de gjør som i eksemplet under – de fjerner den. Vanligvis lyger de ikke direkte for da vil de bli «arrestert» og dermed vil de svekke sin troverdighet over tid. Det beste er taushet.

De vanligste metodene er derfor ignorering, taushet eller omtale det de oppfatter som negative begivenheter på en forvrengt måte. Kinas utrolige fremgang hvor hundrevis millioner kinesere er løftet ut av fattigdommen til et bedre liv omtales i svært liten grad. Det som har skjedd i Kina i løpet av denne perioden er en politisk bragd uten historisk sidestykke.

I stedet omtales og fremheves andre og mere marginale hendelser som ofte forvrenges på en slik måte at et ukritisk publikum får inntrykk av at dette er en hovedsak i dagens Kina. Uigurenes situasjon blåses opp som dette er hovedsaken for befolkningen i dette store landet. De utgjør til sammen under 1% av landets befolkning og kan neppe sies å være en betydelig gruppe med særlig påvirkning av Kinas utvikling. Dessuten er folkegruppen splittet med ulike holdninger til den kinesiske regjeringen.

city skyline during night time
Bilder som viser Kinas kolossale fremgang vises vanligvis ikke i de store mediene. Det skaper et «feilaktig» inntrykk av landet.

Men det er de som får oppmerksomheten i våre medier. At de mest ekstreme av dem har vært med på å okkupere Idlib-provinsen i Syria, altså at noen av dem er ekstreme jihadister, det får ingen oppmeksomhet i våre medier. Da ødelegges inntrykket av at de utelukkende er en forfulgt gruppe.

En avis i Detroit ba på sin facebook-side om at folk meldte fra om negative opplevelser med Covid-sykdom. De ble oversvømmet av meldinger om negative opplevelser etter vaksinering. Da tok de ned siden for det var ikke denne informasjonen de var ute etter. Men det var dette publikum meldte fra om.

Saken under i den samme gaten. Hvis en ber om noe og får et annet svar enn det en ønsker fjernes informasjonen. Meldingen under gir håp om endring og forteller om de store medienes oppgave. Det er ikke å opplyse, men å tilsløre.

Knut Lindtner
Redaktør

TV show fjernet meningsmåling da 89 prosent gikk mot obligatorisk vaksinasjon,

ITVs frokostTV «Good Morning Britain» opplevde sterke reaksjoner i sosiale medier etter at de fjernet en meningsmåling som viste et stort flertall spurte som var imot obligatorisk vaksinasjon.

Meningsmålingen der de intervjuede ble spurt om det var på tide å gjøre Covid-19-vaksinasjonen obligatorisk for å hindre den nye mutanten Omikron å spre seg var lagt ut på twitter på tirsdag.

De fikk inn mer enn 42 000 stemmer. 

Et strålende resultat på 89 prosent av de som stemte gikk mot enhver plan om å gjøre vaksinasjonen obligatorisk. Kun 11 prosent var for.

Men etter at resultatet av meningsmålingen spredte seg la brukene av sosiale medier merke til at nyheten hadde blitt fjernet av Good Morning Britains twitter-konto.

woman inject boy on arm
Et stort flertall i Storbritannia viste seg i en meningsmåling å gå imot tvungen vaksinering. Da ble målingen fjernet.

Kritikerne beskyldte programmet for å prøve å dekke til publikums enighet.

«De sprer desinformasjon.

De fjernet meningsmåling som klart viste at publikum har avslått deres tyranniske dagsorden.

En stor uke for @GMB og journalistikk».

«Hvorfor fjernet dere denne meningsmålingen? Er det fordi dere ble bedt om det? Eller fordi den viste at folket ikke støtter denne dr..tten, denne tyranniske framtiden deres kolleger ser ut til å ønske seg», spør en person.

Andre foreslo: «Gjetter på at det ikke var det svaret de ønsket seg».

«Det ser ut som et bestemt NEI til obligatorisk vaksinasjon».

Good Morning Britain – som ble ledet av den kontroversielle kommentatoren Piers Morgan før han forsvant i mars – forklarte ikke hvorfor de hadde fjernet meningsmålingen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Michael Dziedzic

https://www.rt.com/uk/542507-mandatory-vaccine-poll-deleted/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ja, når man desinformerer og tvinger en befolkning så vet man at det ikke er befolkningens vel man etterstreber.
    Men da er det jo nyttig at samme overgripere styrer media og slår ned, og latterliggjør og demoniserer, alt av fri media.
    Hvor mange løgner må avsløres før folk våkner?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

To ukjente journalister får fredprisen. Assange utleveres til USA.

En feighet uten like. Hvor er det norske journalistkorpset?

Forrige innlegg

Ny regler for registrering av Covid:

For å skjule vaksinenes bivirkninger og manglende effektivitet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.