POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Zelensky sier at krig skaper velstand.

Send oss mer våpen!

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det Zelenski her sier er at krig gir muligheter til gjenoppbygging og velstand. Hvis det var rett skulle vi kriget hele tiden for å få et bedre. Hele tenkemåten er som snytt ut av våpenindustriens argumentasjon. Og naturligvis nevner ha ikke hvem som skal betale for produksjonen av alle våpnene og for gjenoppbyggingen. Det er penger som skulle vært brukt til andre og «bedre» formål.

Og siden vi er inne på krigens hensikt. Hvor er alle «de grønne» sin bekymring for ikke bare CO2-utslipp som følge av krigen, men alle de miljø-ødeleggende utslippene som også følger med? I Tyskland hvor de sitter i regjering er de blant de mest krigerske av alle. Jeg har har ikke registrert noen bekymringer i Norge for CO2-utslippene og miljø-ødeleggelsene i krigens kjølvann, altså ingen aktiv krigsmotstand.

Vårt perspektiv er det motsatte. Krig er bare destruktivt og skaper ødeleggelse og hat. Vi tror at de fleste mennesker deler dette perspektivet.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky siterer militærhjelp som «Big Business»-mulighet for amerikanske selskaper

Den ukrainske presidenten sa at Ukrainas gjenoppbygging gir muligheter for store amerikanske selskaper

av Dave DeCamp

Ukrainas president Volodymyr Zelensky nevnte mandag amerikansk militærhjelp som et eksempel på «big business»-mulighetene amerikanske selskaper kan finne i landet hans.

Zelensky sa i en videoasending til et møte i National Association of State Chambers i Boca Raton, Florida, at gjenoppbygging av Ukraina vil gi store økonomiske muligheter.

«Det er allerede klart at dette vil være det største økonomiske prosjektet i vår tid i Europa,» sa Zelenksy om Ukrainas gjenoppbygging etter krigen.

«Vi har allerede klart å tiltrekke oss oppmerksomhet og har samarbeid med slike giganter i den internasjonale finans- og investeringsverdenen som BlackRock, JP Morgan og Goldman Sachs. Slike amerikanske merker som Starlink eller Westinghouse har allerede blitt en del av vår, ukrainske levemåte,» sa han.

I forrige måned holdt Zelensky et møte med administrerende direktør i investeringsselskapet Blackrock, Larry Fink. De ble enige om å koordinere Ukrainas gjenoppbygging og fremtidige investeringer i landet.

Da han diskuterte amerikansk militærhjelp i sin tale på mandag, sa Zelensky: «Dine strålende forsvarssystemer – som HIMARS eller Bradleys – forener allerede vår historie med frihet med bedriftene deres. Vi venter på Patriots. Vi ser nøye på Abrams. Tusenvis av slike eksempler er mulige!»

USAs politikk med å oversvømme Ukraina med våpen har vært en velsignelse for amerikanske forsvarsfirmaer. Mange av våpnene som sendes til Kiev er laget av Raytheon, den tidligere arbeidsgiveren til forsvarsminister Lloyd Austin. Før han tiltrådte stillingen i Pentagon, satt Austin i styret for Raytheon.

Zelensky la til at Ukraina vil gi forretningsmuligheter for selskaper i alle sektorer. «Og alle kan bli en stor bedrift ved å jobbe med Ukraina. I alle sektorer – fra våpen og forsvar til konstruksjon, fra kommunikasjon til landbruk, fra transport til IT, fra banker til medisin,» sa han.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • YGL-Zelensky ser vel kanskje at han må skape mest mulig velstand for seg selv innen hans dager er talte og han snart må trekke seg fra stillingen og leke med barna, nå selger han Ukraina til utenlandsk kapital så fort han kan. New Zeelands YGL-Ardern spiller ydmyk og hevder at motivasjonen for at hun trekker seg er barna. YGL-Trudeau beskyldes for pedofili til og med av sin halvbror. Biden kastes under bussen. Noe stort er på gang, hva det nå er. Elon Musk har angivelig fått fire stikk og nesten ha dødd av booster 2, så der er katta ute av sekken når en så betydningsfull trekker i tvil de «sikre og effektive.» De såkalt grønnes YGL-utenriksminister for Tyskland, Annalena Baerbock har like greit erklært krig med Russland, godt backet av «vår egen» Jens. Så dårlige ledere! EU vil ikke bestå ut 2024, hevder i dag:
  armstrongeconomics.com
  Er åpenheten om sensurerte tema som plutselig råder på youtube nå med den hensikten å la folket forstå bedraget og skape opptøyer og lynsjinger og fullt kaos despotene kan slå ned på og skape «fred», spekulerer noen.

  Svar
 • » Det er penger som skulle vært brukt til andre og «bedre» formål.»

  Og bedre formulert: Det er arbeid-skrefter som skulle bli brukt til oppbygging istedet for ødeleggelse.
  Jeg tror ‘arbeider’ -partiet har forvekslet noe her. Arbeidskrefter skal brukes til velstands-oppbygging. Ikke nedriving.
  Og Norges militære forsvar skal ikke brukes til angrep på land som ikke truer noen, hverken oss eller andre land. ( Kun mafiaen som ville beholde valutakontrollen over nord-Afrika for enhver pris. )

  Har forresten Norge, og massemorderen Nato-Stoltenberg, betalt for ødeleggelsen av et Libya?
  Og hvor er det blitt av pengene/gullet som Gadaffi hentet hjem for å fortsette velstandsoppbyggingen av Afrikas best fungerene land, – og som ble stjålet av ødeleggerne?
  ( Og hvem styrer Libyas oljekilder nå , ikke røverne vel?)

  Svar
 • ‘Det er arbeid-skrefter som skulle bli brukt til oppbygging istedet for ødeleggelse.
  Jeg tror ‘arbeider’ -partiet har forvekslet noe her. Arbeidskrefter skal brukes til velstands-oppbygging. Ikke nedriving.’
  For å presisere overfor våre (?) politikere:

  Penger /tall har jo ingen egenverdi for en nasjon. ( Kun for innbyggerne i et arbeidsbytte-fellesskap. )
  Det er når penger brukes som byttemidler for å sette i gang aktivitet for å SKAPE velstand det får en verdi.
  En nasjon kan selvfølgelig ikke sette i gang destruktiv/ødeleggende aktivitet og kalle det verdiskaping, kun fordi det skaper flere tall , via skatteinkreving/merkantilistisk regnskap, i en nasjons administrasjon. Her tror jeg alle våre politikere, men spesielt krigspartiet Ap med sine allierte, er på bærtur.

  ‘…Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri «styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   26 januar 2023 18:49

   Bra tenkt.
   Det undrer meg hvordan folket kan stemme på disse idiotene – egoistiske og onde – Stoltenberg-Støre-Solberg (+mellompartiene), og nå også vestrepartiene.
   Jeg venter spent på følgende roman: «Et lobotomert folk».

   Svar
 • Hjalmar Schacht var et geni i opprustningens tid.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen I Ukraina:

Planleggingen startet i USA for 8 år siden.

Forrige innlegg

De villeste historier om seier i Ukraina:

Bagdad-Bob i vestlige medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.