POSTED IN Olje-Energi

Støre vil fortsette med det samme:

Forsyne EU med norsk kraft og den norske befolkningen med EUs kraftpriser.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jonas Gahr Støre vil IKKE ta kontroll over kraftprisene

Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene

Så er det klart hva Jonas Gahr Støre mener om «å få kontroll over kraftprisene». Han vil fortsette å gi tilbake noen skjerver av merinntektene til Staten i «strømstøtte», uten et eneste signal om at han vil ta KONTROLL over prissettingen i det innenlandske markedet for strøm.»

Dermed utviser han forakt for folket som har stemt ham inn, han viser hviken høyremann og globalist han er, sterk tilhenger av EU, tilhenger av å avstå norsk suverenitet og norske verdier til høystbydende, kort sagt en farlig mann for landet.

Han spør aldri hva FOLKET mener, men han gir folket tåketaler uten å love noe konkret.

Støre vet hvem som har betalt og nedbetalt utbyggingen av kraft og ledningsnett i Norge. Det er folket. Skattebetalerne. Ikke noe problem for Støre, nå skal folket betale blodpenger eller fryse, fordi han har «planer», ikke for vanlige folk, men for storkapitalen i EU.

Vi kan enkelt kvitte oss med gamblingen på Nordpool for innenlandsmarkedet. Opprette et statlig selskap med plikt og enerett til å kjøpe all produsert kraft for kostpris + normal avanse. Selge dette videre for gjennomsnittspris (som vil ligge tett nedpå billig vannkraft) til strømselskapene som har sine kundemasser fortsatt.

Det statlige selskapet kan drive eksport og import som før gjennom Nordpool med ETT forbehold: Ved fyllingsgrad under median tillates ikke netto eksport av beredskapshensyn. Gevinsten kan selskapet bruke til rentefrie lån til vedlikehold og nybygging av ny kraft eller tiltak for å spare strøm.

Dette vil selvfølgelig ikke skje før det blir generalstreik i Norge.

Forsidebilde: Lukas Tennie

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «Alle skal NED» er Støres motto og fotavtrykk midt i fleisen på det norske folk.

  Svar
 • Støre jobber bare for EU/WEF! Han er den ivrigste i klassen når det gjelder å innføre de sinnsyke ideene til Klaus Schwab og Ursula von Helvete! Dersom vi ikke stopper snart er vi slaver i eget land

  Svar
 • Tid for regimeskifte …
  tid for generalstreik …
  tid for å ta tilbake landet.

  Svar
 • «Vi kan enkelt kvitte oss med gamblingen på Nordpool for innenlandsmarkedet. Opprette et statlig selskap med plikt og enerett til å kjøpe all produsert kraft for kostpris + normal avanse.»

  Vi trenger ikke opprette et ‘statlig selskap’ engang. – Med alt hva det innebærer av byråkrati og ukyndighet. Vi kunne bare forlange rettningslinjer som politikerene forlanger fra ‘ rikingene’.

  ‘Jeg forventer at bransjen innen to uker har på plass en standard spotprisavtale som kan tilbys av alle strømselskapene, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). ‘
  https://e24.no/olje-og-energi/i/jlKveq/ber-stroembransjen-rydde-opp-i-kritikkverdig-praksis

  Altså spotpris på en eurobørs. Hvorfor ikke en max fortjeneste/ avgift på produksjonsprisen ? F. Eks. 40-50% som matvare-‘rikingene’ blir pålagt?
  Så ville prisen til forbruker vært 14-15 øre pr. Kwh. Forutsigbart som produksjonsprisen er.

  Apropos:
  ‘På Kapitals liste over Norges rikeste er flere fra dagligvare langt oppe. Overskuddene hos de tre største aktørene var store i 2021. Coops årsresultat for 2021 var 499 millioner, Rema 1000 Norge hadde 1,2 milliarder kroner. Også for Norgesgruppen var det svært solid. De store matgigantene varsler at overskuddene er mindre for 2022. – Vi skjønner ikke hvor pengene blir av. ‘
  https://www.nrk.no/norge/butikkansatte-krever-svar_-_-skjonner-ikke-hvor-pengene-blir-av-1.16259238

  Altså drøye 2 milliarder fra matleverandørene. Fra det norske folk. – Men som har gitt oss et effektivt og godt matdistribusjonsystem.
  ( 1000 kroner pr. år fra hver familie i fortjeneste. )
  Nå skal de tas. ;-)
  Mens staten/våre politikere har hatt en fortjeneste på 70 milliarder (1) på VÅR strøm. Og selv om de har gitt noe tilbake , kalt ‘støtte’, så er det milievis (milliard- vis) over hva matvarekjedene har tatt til seg.
  ( 20 000,- fra hver familie, ikke 1000,- , fra stat og tullebørs. ! – Ikke i fortjeneste, men i tyveri. )
  Nå prøver politikerne å flytte fokus. Vel vitende om at folk ramler av ved store tall.

  Svar
 • ‘EU-kommisjonen la torsdag fram et forslag på et pristak på 100 dollar fatet for russiske oljeprodukter som diesel.
  EU-kommisjonen foreslår et pristak på russisk diesel. I tillegg foreslås et pristak på 45 dollar fatet på russiske rabatterte oljeprodukter som fyringsolje, opplyser en tjenestemann i unionen.
  Forslaget er sendt til EUs 27 medlemsland. Deres innenriks- og justisministre samles til et uformelt møte i Stockholm fredag, hvor det ventes at det foreslåtte pristaket vil bli diskutert.
  Målet er å få på plass en avtale innad i EU før pristaket på importerte russiske oljeprodukter trer i kraft 5. februar, i tråd med en avtale mellom G7-landene.
  Oljepristaket skal bidra til å minske Russlands inntekter fra salg av råolje til tredjeland.’
  e24.no/olje-og-energi/i/vew6zw/eu-kommisjonen-foreslaar-pristak-paa-russisk-diesel

  Men norske vannkraftpriser i Norge , produsert av norske innbyggere, greier norske politikere ikke å sette pristak på!
  Er dette politikk eller idioti? Er våre politikere norske, – eller trojanske hester?
  – Eller Idioter og bør få tilbake skolepengene sine eller ta seg en ordentlig jobb etter deres kompetansenivå. – Stå på torget og selge egg?
  Disse , enten på Løvebakken eller i Brussel, skal være ledere for vår nasjon?
  Sjekk det ut, – og fei de ut.
  Resten av verden, utenom mafia- EU/Eøs, er enig i et prisstak når det gjelder energi? ;-)
  Kapitalister elsker konkurranse, – når de ikke taper konkurransen.

  Og/men USA sine oppskrudde priser på gass til Europa, grunnet USA sine terrorhandlinger mot russiske gassrørledninger, er det ingen som våger å sette pristak på eller på på dagordnen i EU eller Norge. ;-)

  Svar
 • Politikerne er totalt idioter, men så lenge saueflokken følger idiotene så blir det sånn. D et er tid for et systemskifte. Folkemakt.

  Svar
 • T. A.
  Ja, det er ihvertfall på tide å ta fra idiotene/politikerne sin makt til å ødelegge innbyggernes framtidstro og nattesøvn. Er det dette som er parlamentarisk demokrati?
  Alt annet er jo forlokkende.

  Energilovens opprinnelige omsetningsordning for strøm (Statnett Marked, senere omdøpt til Nord Pool) var en norsk løsning eiet og drevet av Statnett. Men Nord Pool har fått nye eiere, ny handelsvaluta (euro), er blitt omorganisert, internasjonalisert og privatisert. I dag er Nord Pool majoritetseiet av den nederlandske børsgiganten Euronext, og er omsetningskanal og strømbørs ikke bare for Norge, men også for Norden, Baltikum og cirka 20 andre europeiske land.
  Det er Nord Pool som bestemmer strømprisene alle norske husholdninger må betale ved hjelp av sine algoritmer, OG STRØMPRISENE ER BLITT HØYE FORDI DET ER DEN SISTE OG DYRESTE PRODUKSJONEN SOM TRENGS FOR Å DEKKE DEN SAMLEDE ETTERSPØRSELEN I HELE NORD POOL-OMRÅDET SOM AVGJØR PRISEN.

  Svar
 • Har sett rykter om at Jonas Gahr Støre er jesuitt. Stemmer det?
  Det var forbud mot dem i grunnloven til ut på 1950-tallet, stemmer ikke det?
  Kona er prestinne i «Den Norske Kirke» har jeg også fått med meg.
  De kan passe godt sammen hvis ryktet stemmer.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen I Ukraina:

Planleggingen startet i USA for 8 år siden.

Forrige innlegg

De villeste historier om seier i Ukraina:

Bagdad-Bob i vestlige medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.