POSTED IN Krig-fred, Ukraina

De villeste historier om seier i Ukraina:

Bagdad-Bob i vestlige medier.

8 kommentarer

Hvis du ikke kan vinne på Slagmarken, få media til å publisere fantasier.

Og den vestlige medietogturen til den gale byen fortsetter å rase nedover sporene og innser ikke at broen over elven Dnepr har forsvunnet. Det er det beste poetiske bildespråket jeg kunne fremkalle i kveld for å prøve å fange patologien til såkalte journalister for å publisere tull. Et nytt meme dukket opp i dag – Wagner-gruppen blir utslettet.

Av Larry Johnson

Larry Johnson er tidligere CIA-analytiker

Ta en titt på Shannon Vavra som lager Deep State-stenografi for Daily Beast:

Titusenvis av krigere som har kjempet i Ukraina for Wagner Group, det russiske private leiesoldatkorpset, har forsvunnet eller døde, ifølge en russisk ikke-statlig organisasjon. . . .

Statistikken som er gjengitt er bare den siste indikasjonen på at Wagners kampstyrke faller fra hverandre i Ukraina, selv om Russland jobber for å sikre seire på slagmarken nesten ett år etter invasjonen av Ukraina.

Wagner Group-krigere har vært involvert i de harde kampene i Soledar de siste ukene, en by der Russland har påstått at den har inntatt. Wagner har også i stor grad vært ansvarlig for gevinster oppnådd i Bakhmut i nærheten, «til en ekstraordinær kostnad», gitt at mange av Wagner-rekruttene hadde minimal opplæring siden Wagner rekrutterte 40 000 straffedømte, sa John Kirby, en koordinator for det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus, til journalister sist uke.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky antydet de dramatiske tapene russerne lider i Soledar i en nylig tale også.

I motsetning til Bagdad Bob, blir president Zelensky aktivert av en rekke vestlige regjeringsledere og medieeksperter mens han klamrer seg hardt til troen på at Ukraina fortsatt kontrollerer Soledar. Men virkeligheten som vises på følgende kart forteller en annen historie:

«Hovedkvarteret for det territorielle forsvaret til DPR kunngjorde frigjøringen av Krasnopolevka.» Som du kan se på kartet ligger Krasnopolevka nordvest for Soledar. Russlands Wagner-gruppe oppfører seg ikke som en desimert styrke som får blødninger. Russerne beveger seg metodisk for å omringe de ukrainske styrkene i en gryte, og Zelensky fortsetter å insistere på at de vinner. Det gikk akkurat opp for meg at Zelensky, som tidligere komiker, kanaliserer sin indre Monty Python med Ukraina som den svarte ridderen:

Russiske fremskritt er ikke begrenset til Bakhmut og Soledar. Russland utvider brohodet i retning Seversk (som ligger nord for Soledar) og angriper landsbyene Razdolovka, Nikolaevka, Vesely, Vyemka og Ivano-Daryevka. En imponerende visning av kampdyktighet av en visstnok nedslitt styrke av tidligere straffedømte.

Ikke hele den ukrainske ledelsen er ute av kontakt med virkeligheten:

I morgenens rapport bekrefter den ukrainske generalstaben at russiske soldater har rykket betydelig frem langs motorveien Artemivsk-Konstantinovka og stormer Predtechino og Stupochek.

Nord for Artemivsk fortsetter angrepet på Paraskovejevka og Krasnaya Gora. Også offensiven i selve byen Artemovsk fortsetter – kjemper på den østlige og sørlige siden av bosetningen.

https://t.me/sonar_21/366

Zelenskys spinndoktor, Oleisky Arestovich (kommunikasjonsrådgiver) trakk seg nylig etter han for en gang skyld fortalte sannheten om at det var et ukrainsk avskjærings-missil som traff en boligblokk som drepte mange mennesker. Nå forteller han flere sannheter.

Zelenskys tidligere kommunikasjonsspinnmester, Oleisky Arestovich, synger også en markant annerledes melodi i disse dager med hensyn til den russiske spesialmilitære operasjonen:

Etter å ha forlatt stillingen som rådgiver for presidentens kontor, begynte Arestovich i en ny alvorlig åpenhet – å si at den russiske spesialoperasjonen var tenkt som et blodløst oppdrag og burde ha vært utført uten skader.

«De prøvde å føre en smart krig… En slik elegant, vakker, lynrask spesialoperasjon, der høflige mennesker, uten å forårsake skade på verken en kattunge eller et barn, eliminerte de få som gjorde motstand. Og de eliminerte dem ikke engang, men tilbød seg å overgi seg, bytte side, forstå og osv. De ønsket ikke å drepe noen. Bare undertegne overgivelsen.»

https://t.me/sonar_21/365

Jeg er overrasket over at Arestovich fortsatt er i live. Kommentarer som disse gjør ham til et fremtredende mål for attentat av Zelensky-flokken.

Arestovich er ikke den eneste på dypt vann. Ukrainas forsvarsminister Reznikov står overfor en eksploderende skandale for sin ekstraordinære dyktighet som kjøpmann og generatorselger:

Ukrainas forsvarsminister Oleksii Reznikov – et av de mest fremtredende ansiktene til krigen mot Russland – er nå under ild på hjemmefronten da etterforskning av korrupsjon i regjeringen rystet landet i helgen. . . .

Begge henvendelsene er knyttet til krigsprofittvirksomhet, og utløste et umiddelbart løfte om handling fra president Volodymyr Zelenskyy søndag kveld. Saken som involverte forsvarsdepartementet involverte kjøp av militærrasjoner til høye priser – et tema som har rullet inn i toppnyhetene i Kiev. Nesten samtidig fikk viseinfrastrukturministeren sparken i en sak knyttet til et overpriset offentlig kjøp av elektriske generatorer. Det nasjonale antikorrupsjonsbyrået i Ukraina sa at det etterforsker begge sakene.

https://www.politico.eu/article/defense-minister-reznikov-ukraine-corruption-probe-war-russia-zelenskyy/

Kombinasjonen av militære tap og åpenbar korrupsjon g signaliserer Zelensky-regjeringens oppløsning. Denne dårlige nyheten kommer etter forrige ukes tap av ledelsen i innenriksdepartementet. 

Det er ingen wunder waffen som venter på sidelinjen som kan redde Ukraina på dette tidspunktet. Selv om Tyskland gir etter og bestemmer seg for å sende førti år gamle «moderne» stridsvogner, har ikke Ukraina personell og tid til å trene opp enheter med tankoperatører som kan prestere noe kompetent på slagmarken. Men disse fakta vil ikke stoppe Zelensky fra å insistere: «Det er bare et kjøttsår.»

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Igor Morski1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 037 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 januar 2023 10:03

  Tysk panzer kjem til å fyra opp russisk patriotisme og kampmoral. Slikt har russarar nedkjempa før.

  Vesten sender meir og tyngre våpen. Du skal berre sjå Russland finn på noko tilsvarande.

  I tilfellet Syria var det lite norsk støtte til den angripne parten. Der var me på lag med angriparen og ville heller knusa den angripne med sanksjonar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 januar 2023 10:40

  Folk som vil pøsa på med våpenstøtte til Ukraina, gøymer seg bak språkleg flisespikkeri og snakkar som om me ikkje er i krig mot Russland. Men den tyske utanriksministeren seier no rett ut:

  «– Vi kjemper en krig mot Russland, ikke mot hverandre, sa Baerbock til Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg tirsdag.» (ABC Nyheter 25.1.)

  Forferdeleg, men klår tale i det minste. Folk må snart få med seg at Noreg òg er i krig. Den politikaren som vil trekkja oss ut av krigen, får mi røyst. Galningane i Nato som skal vinna krigen, må avsetjast snarast. Ikkje ei krone til militæret!

  Svar
 • Begynner å studere på om mine (verste) predikasjoner snart slår til. Skyggefolket takler ikke å bli «satt på plass» og degradert av resten av verden sammen med Russland.
  Tror mer og mer at de under motto: «Hvis ikke vi får «eie» verden skal ingen gjøre det», og trykke på «knappen».
  Som Baerbock (bare bukken – ingen havresekk) sier er nok også Russland vel vitende om at de er i krig med USA/NATO/EU’s skyggefolk, og når blir nok mer enn nok?
  Skal Russland vente på at «det siviliserte vest» får samlet alle sine siste «reserver» og kaste dem inn i det sorte hullet Ukraina for å «drepe russere», eller skal de sende en advarsel som ikke kan misforståes via «visittkortet» til en konvensjonelt ladet Hr. Kinzhal til de største byene i EU?
  Jeg undres på om ikke Russerne har begynt å tenke i de baner nå, å la «politikere i vest møte sin egen undergang fra sine «egne» befolkninger».

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 januar 2023 17:52

  «Scholz: Tyskland vil hindre at Nato involveres i krigen» (Nettavisen 25.1.)

  Hans eigen utanriksminister seier Tyskland er i krig mot Russland.

  Anten må Tyskland ha meldt seg ut av Nato i dag, eller so er den tyske regjeringa langt inne i skoddeheimen og brukar eit språk tømt for meining. Tillitvekkjande er det ikkje. Kor lenge har forresten Nato vore innblanda i krigen?

  Den russiske regjeringa vert ei mønsterbedrift i samanlikning.

  Svar
 • ‘ Tror Russland kan tvinges til forhandlinger.
  Tidligere forsvarssjef Harald Sunde mener Norge sammen med andre land må gi mellom 100 og 300 stridsvogner til Ukraina.– Situasjonen er nå kritisk for Ukraina, som har kjempet snart et år. De står stille. De roper på hjelp, og vi må være solidariske, sier han til NRK.
  Han mener ( de norske) stridsvognene vil gi Ukraina muligheten til å være offensive og vise styrke. På denne måten kan de tvinge Russland til forhandlingsbordet.’
  nrk.no/norge/norge-vil-sende-stridsvogner-til-ukraina-1.16271350

  Så… Russland vil ikke forhandle? 😉
  Russland truer visst også med atomvåpen? 😉
  Russland vil ikke selge gass til Europa heller? 😉

  Norge er altså gått fra å være et nøytralt land til å aktivt være med i krigen.
  Når blir norske ‘forsvars’-soldater satt inn slik som i Libya?

  Så det er ikke løgnpropaganda i Norge?
  Og er innbyggerne spurt i en slik alvorlig sak, som å aktivt gå til krig?

  Svar
 • 😉

  ‘ Sender et sterkt signal.
  Det har også vært snakk om at USA må sende bergingsvogner sammen med stridsvognene, for å kunne trekke dem løs dersom de kjører seg fast eller om de kjører av veien.
  Stridsvognene må fraktes til et Nato-land som grenser ved Ukraina, som Polen. Her vil ukrainerne måtte ta imot vognene.
  Ukrainske styrker må dernest trekkes bort fra frontlinjen og få opplæring i samtlige nye våpensystem.
  Før stridsvognene anvendes, må ukrainerne også opprette logistikklinjer, som blant annet mater de nye systemene med deler og ammunisjon.
  Abrams-stridsvognen krever dessuten mye vedlikehold, og de krever mye drivstoff. Derfor må det bygges opp lagre som kan følge vognene.
  – En forsendelse av Abrams-stridsvogner vil kreve lang opplæringstid før man kan bruke dem effektivt. Det er en hel kjede som må på plass før bruk,
  – Alt i alt er det et stort apparat som må på plass. Det er fullt mulig, men det vil ta tid, sier tidligere generalløytnant Dalhaug.
  – Jeg mener det er helt riktig å gjøre. Det signaliserer at USA er med på leveransen, som har både en praktisk verdi og en symbolverdi. ‘ 😉
  tv2.no/nyheter/utenriks/ekspert-burde-sendt-dem-for-lenge-siden-1/15456732/

  Blir dette en ny Follobane, tro? 😉

  Svar
 • Når skal folk forstå at Russlands kamp er vår kamp? De store ondskapsfulle og demoniske globale finansinteressene ønsker atomkrig. Hvorfor ikke utkjempe den i USA? Vest-Europas forræderske politiske ledelse er gjennomkorrupte å lakeier for medisin og våpenindustri. De samme folkene med sine røtter i en avskyelig religiøs retning i Midt-Østen ønsker også det kristne perspektivet knust sammen med Russland. Taper Russland er den kristne kulturen nær utslettelse. Derfor bør alle heie på russerne. Det er klart at Russland har sine feil på mange områder, men i denne krigen er det større ting som står på spill.

  Svar
 • Wasan Totland
  26 januar 2023 20:59

  Ved å kvitte seg med brysomme folk samtidig som han anklager dem for korrupsjon forsøker klovnen å få oss til å tro at han viser handlekraft utad.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Zelensky sier at krig skaper velstand.

Send oss mer våpen!

Previous Post

Nigel Farage sier: Ren ondskap!

Tony Blair krever digital vaksinesporing i forkant av «kommende rekke av nye injeksjoner»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.