POSTED IN Ukraina

Zelensky leter etter syndebukker etter mislykket offensiv

Når stikker han til et av sine godt forberedte himmeriker?

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

En stor omrokkering truer i den ukrainske regjeringen, ifølge magasinet «Time».

Det er ventet at Ukrainas president Vladimir Zelensky vil starte en «stor rystelse» av landets militære og politiske ledelse, melder tidsskiftet som siterer hans medhjelper.

Den truende omstokkingen er ment å demonstrere «ansvarlighet» for mangelen på fremgang i den fastlåste motoffensiven mot Russland, samt håndtere den tilsynelatende voksende motstanden mot Zelensky’s ønske om å fortsette fiendtlighetene uansett hva.

Zelensky står fast på sitt ønske om å «beseire» Russland på slagmarken, men hans «stahet» har kommet til grensen til «messiansk», sa en av presidentens rådgivere, på betingelse av anonymitet.
– «Han lurer seg selv. Vi er tomme for alternativer. Vi vinner ikke. Men prøv å fortelle ham det.»

Virkeligheten på bakken er imidlertid svært forskjellig fra Zelensky’s visjon om å vinne en endelig seier over Moskva, og dissensen vokser tydeligvis. Ifølge en av hans medhjelpere, «noen frontlinjekommandanter … har begynt å nekte ordre om å rykke frem, selv når de kom direkte fra presidentens kontor.»

«De [militæret] vil bare sitte i skyttergravene og holde linjen. Men vi kan ikke vinne en krig på den måten,» sa assistenten, og innrømmet at troppene faktisk ikke «beveget seg fremover».

Zelensky «føler seg forrådt» av Vesten.

I tillegg er landet ikke veldig godt forberedt på den kommende vinteren, antydet rådgiverne, og la til at utelukkende å legge skylden for sviktende infrastruktur og andre vanskeligheter på Russland, kanskje ikke fungerer denne gangen.

– «I fjor skyldte folk på russerne, sier en av dem. «Denne gangen vil de klandre oss for ikke å gjøre nok for å forberede oss.»

For å fikse situasjonen forventes Zelensky å lansere en stor omstokking av teamet sitt om kort tid, med «rystelsen» som påvirker både militært og sivilt lederskap. «Minst én minister må sparkes, sammen med en seniorgeneral med ansvar for motoffensiven,» antydet artikkelen, med henvisning til medhjelperne, som ikke oppga de nøyaktige navnene på de potensielle syndebukkene. Flyttingen er først og fremst ment å skape «ansvarlighet» for mangelen på fremgang på frontlinjen, sa de.

Kiev startet sin motoffensiv mot russiske styrker i begynnelsen av juni, men har så langt forsømt å oppnå noen konkrete resultater. I september sa Russlands president Vladimir Putin at motoffensiven til Kiev i praksis hadde mislyktes, noe som resulterte i mindre gevinster og store tap for det ukrainske militæret. Ifølge Moskvas estimater kostet fremstøtet Kiev mer enn 90.000 soldater, så vel som hundrevis av militært utstyr, inkludert diverse vestlig leverte stridsvogner og pansrede kjøretøy.

I et Facebook-innlegg 26.8.2023 (se min scrapbook «terjepåfacebook», https://www.terje-sorensen.no/terjepåfacebook.slideshow.pdf», side 674), senere gjengitt i noen andre fora, antyder jeg at Zelensky kommer til å stikke av til grønnere, varmere og, ikke minst økonomisk langt bedre paradiser når stedfortrederkrigen han utkjemper på vegne av Vesten og «Money Power», bryter sammen. Dette sammenbruddet tror jeg han nå i disse dager er i ferd med å innse og derfor fossror motstrøms og opp fossen retning nye himmeriker.

I tillegg har jeg i tilsvarende fora – blant annet i den forannevnte scrapbooken min, sidene 716 og 719 – nevnt at Hamas-angrepet på Israel 7.10.2023 blant annet er iscenesatt som en operasjon for å tildekke den kjensgjerning at Ukrainas motoffensiv mot Russland går heller dårlig.


Forsidebilde viser Zelensky og en villa han eier – i Egypt.
Mer om dette her: https://medium.com/@deborahlarmstrong/zelenskys-5-million-villa-in-egypt-fe3f80f769401 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 562 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Verden har blitt farligere:

Sionistene i staten «Israel» kan fremme verdenskrig.

Previous Post

Den store planen.

Å flytte hele befolkningen på Gaza til Sinai (Egypt).

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.