POSTED IN Ukraina

Zelensky leter etter syndebukker etter mislykket offensiv

Når stikker han til et av sine godt forberedte himmeriker?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

En stor omrokkering truer i den ukrainske regjeringen, ifølge magasinet «Time».

Det er ventet at Ukrainas president Vladimir Zelensky vil starte en «stor rystelse» av landets militære og politiske ledelse, melder tidsskiftet som siterer hans medhjelper.

Den truende omstokkingen er ment å demonstrere «ansvarlighet» for mangelen på fremgang i den fastlåste motoffensiven mot Russland, samt håndtere den tilsynelatende voksende motstanden mot Zelensky’s ønske om å fortsette fiendtlighetene uansett hva.

Zelensky står fast på sitt ønske om å «beseire» Russland på slagmarken, men hans «stahet» har kommet til grensen til «messiansk», sa en av presidentens rådgivere, på betingelse av anonymitet.
– «Han lurer seg selv. Vi er tomme for alternativer. Vi vinner ikke. Men prøv å fortelle ham det.»

Virkeligheten på bakken er imidlertid svært forskjellig fra Zelensky’s visjon om å vinne en endelig seier over Moskva, og dissensen vokser tydeligvis. Ifølge en av hans medhjelpere, «noen frontlinjekommandanter … har begynt å nekte ordre om å rykke frem, selv når de kom direkte fra presidentens kontor.»

«De [militæret] vil bare sitte i skyttergravene og holde linjen. Men vi kan ikke vinne en krig på den måten,» sa assistenten, og innrømmet at troppene faktisk ikke «beveget seg fremover».

Zelensky «føler seg forrådt» av Vesten.

I tillegg er landet ikke veldig godt forberedt på den kommende vinteren, antydet rådgiverne, og la til at utelukkende å legge skylden for sviktende infrastruktur og andre vanskeligheter på Russland, kanskje ikke fungerer denne gangen.

– «I fjor skyldte folk på russerne, sier en av dem. «Denne gangen vil de klandre oss for ikke å gjøre nok for å forberede oss.»

For å fikse situasjonen forventes Zelensky å lansere en stor omstokking av teamet sitt om kort tid, med «rystelsen» som påvirker både militært og sivilt lederskap. «Minst én minister må sparkes, sammen med en seniorgeneral med ansvar for motoffensiven,» antydet artikkelen, med henvisning til medhjelperne, som ikke oppga de nøyaktige navnene på de potensielle syndebukkene. Flyttingen er først og fremst ment å skape «ansvarlighet» for mangelen på fremgang på frontlinjen, sa de.

Kiev startet sin motoffensiv mot russiske styrker i begynnelsen av juni, men har så langt forsømt å oppnå noen konkrete resultater. I september sa Russlands president Vladimir Putin at motoffensiven til Kiev i praksis hadde mislyktes, noe som resulterte i mindre gevinster og store tap for det ukrainske militæret. Ifølge Moskvas estimater kostet fremstøtet Kiev mer enn 90.000 soldater, så vel som hundrevis av militært utstyr, inkludert diverse vestlig leverte stridsvogner og pansrede kjøretøy.

I et Facebook-innlegg 26.8.2023 (se min scrapbook «terjepåfacebook», https://www.terje-sorensen.no/terjepåfacebook.slideshow.pdf», side 674), senere gjengitt i noen andre fora, antyder jeg at Zelensky kommer til å stikke av til grønnere, varmere og, ikke minst økonomisk langt bedre paradiser når stedfortrederkrigen han utkjemper på vegne av Vesten og «Money Power», bryter sammen. Dette sammenbruddet tror jeg han nå i disse dager er i ferd med å innse og derfor fossror motstrøms og opp fossen retning nye himmeriker.

I tillegg har jeg i tilsvarende fora – blant annet i den forannevnte scrapbooken min, sidene 716 og 719 – nevnt at Hamas-angrepet på Israel 7.10.2023 blant annet er iscenesatt som en operasjon for å tildekke den kjensgjerning at Ukrainas motoffensiv mot Russland går heller dårlig.


Forsidebilde viser Zelensky og en villa han eier – i Egypt.
Mer om dette her: https://medium.com/@deborahlarmstrong/zelenskys-5-million-villa-in-egypt-fe3f80f76940

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  8 juli 2024 18:12

  Zelenskys kone har angivelig kjøpt en Bugatti etter at USA ga milliarder til Ukraina.

  Av Ramon Tomey.
  Zelensky-paret storhandler luksusbil og eiendommer.
  Den ukrainske førstedamen Olena Zelenska skal ha kjøpt en ny luksussportsbil – ved å bruke bistandspenger gitt fra Vesten og belastet skattebetalerne.

  Simeon Boikov kom først med nyheten på X, og skrev at Zelenska «akkurat brukte 51 millioner kroner av skattebetalernes penger på en splitter ny Bugatti Tourbillon – en av 250 – i Frankrike. Han siterte en video lagt ut av Jacques Bertin, en ansatt hos Bugatti-forhandleren i Paris, der Zelenska skal ha kjøpt luksusbilen.

  Bertin begynte: «Som du vet ntroduserte Bugatti Automobiles sin nye bilmodell, Bugatti Tourbillon. Nå som modellen ikke lenger er en hemmelighet, kan jeg endelig dele noen nyheter med dere. Jeg er glad for å kunngjøre at den første eieren av Bugatti Tourbillon, vil være kona til presidenten i Ukraina, Olena Zelenska».

  «Sammen med representantene for Bugatti Automobiles organiserte vi en privat presentasjon av Bugatti Tourbillon for den ukrainske delegasjonen. Det fant sted 7 juni, da de besøkte Frankrike. De var de første som så den nye modellen, og Zelenska forhåndsbestilte den nye Bugatti Tourbillon». Bertin avsluttet med å understreke at bilprodusenten «støtter Ukraina helhjertet» og er glad for at den ukrainske førstedamen «vil bli en del av Bugatti-familien og historien».

  I følge Bertin kom den private presentasjonen nesten to uker før den nye hybridsportsbilen ble offisielt annonsert 20 juni. Nyhetsbyrået Verite Cachee France rapporterte, at den private presentasjonen falt sammen med et besøk av Ukrainas president Volodymyr Zelensky i landet.

  «I begynnelsen av juni ankom Zelensky-familien med en ukrainsk delegasjon til Frankrike, for minneseremoniene for 80-årsjubileet for D-dagen i Normandie,» sa nyhetsbyrået. «Bortsett fra offisielle besøk, var paret til stede i andre mindre offentlige arrangementer, som den private presentasjonen organisert av Bugatti. Zelenska ble imponert over den nye bilen, og bestilte den».

  Zelensky-paret storhandler luksuseiendommer.
  Dette var ikke første gang det ukrainske første paret ble gjenstand for gransking for sine kjøp av luksus eiendommer. Zelensky og hans kone kom til nyhetene for måneder siden for deres kjøp av luksusboliger og yachter, og brukte ofte stedfortredere for kjøpene, for å unngå anklager om korrupsjon.

  Forrige måned rapporterte tyrkiske OdaTV at Film Heritage Inc. (FHI), har kjøpt Vuni Palace Hotel i Kyrenia, Nord-Kypros. Selv om de ikke avslørte hvor mye FHI betalte for det påståtte oppkjøpet, avslører online poster at prisantydningen for Vuni Palace Hotel var 150 millioner pund.

  I følge Pandora Papers som lekket i 2021, var FHI navnet på et selskap eid av Zelenska. Tidligere rapportering nevnte også at selskapet har eiendommer i Ukraina, Hviterussland, Russland, Belize og Kypros. Dette førte til at regjeringen i Nikosia startet en etterforskning av saken. Kypriotisk president Nikos Christodoulides bekreftet at en regjeringsundersøkelse har startet. «Når etterforskningen er fullført vil vi kunne si mer», sa han.

  Se videoen om Ukrainas president Volodymyr Zelensky som kjøper Highgrove House, det tidligere hjemmet til kong Charles III og dronning Camilla, for 20 millioner pund.

  OdaTV bemerket til slutt at Zelensky «samler inn penger ved å fortelle verden at Ukraina trenger hjelp mot den «russiske okkupasjonen». Men med nyheten om at kona hans kjøpte sportsbilen Bugatti, kan man ikke unngå å tenke at Ukraina samler inn penger for deres korrupte leders luksusforbruk.

  Fra Natural News, publisert 2 juli 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og linker til videoer i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Ukrainian First Lady Olena Zelenska allegedly buys crazy expensive Bugatti SPORTS CAR after US government disperses billions to Ukraine.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden har blitt farligere:

Sionistene i staten «Israel» kan fremme verdenskrig.

Forrige innlegg

Den store planen.

Å flytte hele befolkningen på Gaza til Sinai (Egypt).

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.