POSTED IN Krig-fred, Ukraina

X-CIA Larry Johnson:

Tror Zelenskys dager er talte.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

UKRAINA gIr etter for internasjonalt press og starter en håpløs offensiv.

Av Larry Johnson

Larry Johnson er X-CIA

Etter måneder med løfte om å slå til for å presse Russland tilbake til sin opprinnelige grense, er Ukraina nå i gang og lider som forventet massivt tap av mannskaper og materiell. Og tapene kommer til å bli verre. 

Russland hevder allerede at de drepte nesten 4000 ukrainske soldater i løpet av 48 timer. Årsakene til Ukrainas forestående fiasko er ganske enkle. 

For det første har ikke Ukraina de trente folkene som de trenger. Da må de kunne mønstre 300 000 kampklare tropper som kreves for å alvorlig true russerne. 

For det andre har troppene som utgjør angrepsbrigadene mottatt forskjellig opplæring fra forskjellige land (f.eks. USA, Storbritannia, Frankrike og Polen) og har ikke blitt trent til å operere sammen som en hær. 

For det tredje mangler Ukraina stridsvogner, mobilt artilleri og nærluftstøtte fra faste og roterende bevingede fly som kreves for å opprettholde en offensiv utover en uke. 

For det fjerde mangler Ukraina et fungerende luftforsvarssystem og kan ikke stoppe russiske fly fra å slå ubønnhørlig til mot ukrainske forsyningslinjer og lagringsdepoter.

Ødeleggelsen av en stor del av Kakhova-demningen og den påfølgende oversvømmelsen av Sør-Ukraina holder forståsegpåerne ganske opptatt med endeløse spekulasjoner om hvem som har gjort det og hva det betyr. Jeg foreslår at du leser Simplicius’ beretning, som er omfattende og gir et flott sammendrag av de ulike teoriene om hvem som drar nytte av og hvem som lider av denne katastrofen.

Personlig tror jeg det var en ukrainsk operasjon. Følgende tweet gjør saken kortfattet.

Vi har bevis på at dette er den lenge lovede ukrainske offensiven fra den russiske generalen Shoigu. Han gjorde en uvanlig offentlig opptreden og beskrev i detalj hva Russland gjør:

Ukrainas manglende evne til å beseire Russland på slagmarken og den medfølgende ødeleggelsen av nesten en milliard dollar i nylig donert vestlig militærutstyr vil sannsynligvis provosere en politisk omveltning i Kiev. Jeg tror Zelenskys dager er talte. Han er på en vei som er uhyggelig lik Adolf Hitlers bortgang i bunkeren under Riksdagen da sovjetiske tropper trengte seg inn.

Når destruksjonen til sist er over i Ukraina, tror jeg vi vil oppdage at russisk etterretning utklasser alt som Ukraina ble levert fra sine vestlige allierte. Det ser ut til at ingen i Vesten har noen gode kilder innenfor den russiske militærkommandoen. Russland har imidlertid betydelige kilder innenfor den ukrainske generalstaben, militær etterretning og NATO og kjenner til Ukrainas planer og kamprekkefølge. Som en god pokerspiller, viser ikke Russland hånden sin og bestemmer sjøl tidspunktet for når og hvordan de skal slå til. Akkurat nå blir de ukrainske troppene som prøver å rykke frem på russiske forsvarslinjer, revet i stykker. Følg med.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Larry bør slå av for kjente. Fire tusen drepte på to dagar trur eg ikkje på.

    Men president Zelensky rømer truleg snart frå Ukraina, til villaen i Florida eller villaen i Italia eller villaen i Israel.
    Og spørsmålet blir kven skal statsminister Støre besøke, smilande helse på, kameratsleg klappe på skulderen og gi 70 milliarder kroner til?

    Svar
  • Larry strør om seg med alle slags påstander og tall hele tiden.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Opphøyer seg til vitenskapelig dommer:

Faktisk.no vil korrigere Derimot.no i klimaspørsmålet

Forrige innlegg

Kafka og fiskekrokene:

En utforskning av angst og byråkrati

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.