POSTED IN Media, Ukraina, Virkelighetsforståelse

X-CIA-analytiker:

Vestlige medier lyger om krigen for å overbevise om videre økonomisk og militær støtte til Ukraina.

3 kommentarer

Vi henter en ny betraktning over krigen i Ukraina fra kommentater og tidligere CIA-analytiker Larry Johnson.

New York Times SPINNER MENS ukrainske tjenestemenn motsier seg selv

av Larry Johnson

Jeg fortsetter å fokusere på de vestlige medienes propagandakampanje for å overbevise amerikanske politikere og sivile om at milliarder av dollar i militært utstyr og bistand som Washington sender inn i Ukraina vil snu det russiske angrepet. Oppslagene er fundamentalt uærlige.

To av de ledende fabulistene som maskerte seg som journalister i New York Times – det vil si Eric Schmitt og Helene Cooper – gjorde nok et desperat forsøk på å skjønnmale grisen i Ukraina. Artikkelen deres, «MacGyvered»-våpnene i Ukrainas Arsenal, er full av bedrag og i praksis et hukommelsestap.

La oss starte med ofre. Schmitt og Cooper hevder:

Etter seks måneders krig er dødstallene på begge sider høye: Mens amerikanske tjenestemenn anslår at opptil 80 000 russiske soldater er drept eller såret, har Ukrainas utkonkurrerte militær sagt at de mister 100 til 200 soldater om dagen. Allikevel står ukrainernes ingeniørmessige oppfinnsomhet i sterk kontrast til den langsomme, plumpe, doktrinære russiske fremrykningen.

Wow. Det betyr at Ukraina virkelig banker russerne. Men her er hva ukrainske tjenestemenn sa for bare to måneder siden:

Opptil 1000 ukrainske soldater blir drept eller såret hver dag i Donbas-regionen i Øst-Ukraina, med 200 til 500 drepte i gjennomsnitt og mange flere sårede, sa en topp ukrainsk tjenestemann onsdag.

Den rapporten skapte litt bestyrtelse i Washington og NATOs hovedkvarter. Den ukrainske kommandoen ble bedt om å slutte å fortelle sannheten om ofre og sørge for at meldingene viser mindre tap. Siden de de ukrainske styrkene ble kastet ut fra Lysychansk i juni, har imidlertid russerne rykket 7 mil mot vest og omringer nå flere viktige byer, inkludert Bakhmut og Soledar, og ukrainske styrker har trukket seg tilbake. Hvem sier dette? Den ukrainske generalstaben:

Ved Bakhmut beskjøt russisk artilleri og stridsvogner Bakhmut, Bakhmutske, Soledar, Shumy, Vesela Dolyna, Yakovlivka, Mayorsk og Zaitseve. Russisk luftvåpen utførte luftangrep nær Kodema, – sier generalstab for væpnede styrker i Ukraina i morgenrapporten.

På sin side rapporterer det russiske forsvarsdepartementet at mer enn 500 ukrainske tropper ble drept i operasjoner utført 27. august:

Høypresisjonsvåpenangrep fra de russiske romfartsstyrkene har ødelagt det midlertidige utplasseringspunktet til 95th Airborne Assault Brigade of AFU i Slavyansk, Donetsk People’s Republic. Angrepene har resultert i eliminering av opptil 150 nasjonalister, samt 10 enheter med våpen og militært utstyr.

Allierte styrkers offensiv i Donetsk-retning har resultert i tap av 204. bataljon av 241. territorialforsvarsbrigade nær Artemovsk som overstiger 60 prosent av personellet. Kommandoen til Liman arbeidsstyrke har trukket brigadeenheter tilbake fra kampområdet til Kiev for å bli bemannet på nytt.

Høypresisjonsangrep nær Slavyansk i Folkerepublikken Donetsk har eliminert mer enn 100 nasjonalister trent ved AFU reservetreningssenter.

Hvem forteller sannheten? Jeg stiller to enkle spørsmål – hvem trekker seg tilbake og hvem rykker frem? Svarene er også enkle – Ukrainske styrker som ikke er drept i Slavyansk forlater sine posisjoner og trekker seg tilbake mens Russland fortsetter fremover.

En russisk kilde forklarer at det sakte tempoet i fremskritt er et ønske om å minimere ofrene til Dontesk-militsen og deres russiske kolleger:

Det langsomme avansementet i Avdeevka-retningen skyldes ønsket om å redde infanteriet. Hovedrollen i slaget om Avdiivka bruker metoden med massive artilleriangrep rettet mot fullstendig ødeleggelse av fiendens mannskap og stillinger.

Fraværet av sivile i bosetninger langs Donetsk-ringveien tillater artillerienheter fra RF Armed Forces og NM i DPR å utføre vilkårlig kontinuerlig ild, bokstavelig talt brenne og jevne ut posisjonene til de væpnede styrkene i Ukraina.

Journalists Covering Ukraine War Often at Crossroads Between Story, Safety
Hver er de uavhengige krigs-journalistene?

Hva ville være overbevisende bevis på ukrainsk suksess? Hva med å ha innebygde vestlige reportere som følger ukrainske tropper som jager russiske enheter tilbake? Det ser vi ikke. Under Vietnamkrigen var amerikanske korrespondenter i frontlinjen med amerikansk militærpersonell. Resultatene av kamper ble registrert skriftlig og i videoklipp. Disse rapportene spilte til slutt en rolle i å overbevise den amerikanske offentligheten om at den militære triumfen over nordvietnameserne som ble proklamert av Pentagon var en pakke med løgner. Femti år senere er vi vitne til at Pentagon fremfører løgner om påstått ukrainsk suksess for å prøve å opprettholde innenlandsk støtte for en tapende sak.

Fraværet av daglige frontlinjerapporter fra journalister på bakken som viser ukrainske fremskritt er en kritisk etterretningsindikator på hvem som vinner kampene i Donbas. Når en journalist må stole på skryt og spinn fra en tjenestemann i Pentagon for å «bevise» suksess i Ukraina, er det enda et bevis på at Ukraina er i trøbbel.

Redaksjonen har forkortet og bearbeidet artikkelen

Forsidebildet fra Global Times1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 641 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Krigen må holdes i gang for enhver pris, milliardene renner inn på konto hos MIC hver måned, dette må ikke stoppes!
  Samtidig blir skattebetalerne fattigere og fattigere, enda mer nedtynget i gjeld skaffet til veie av korrupte politikere og byråkrater i det «siviliserte» vesten.
  Det er ikke nok med matkriser, strømkriser, drifstoffkriser og priskriser for at vi skal bli «fattige men lykkelige», vi må også påføres gjeld (som vi ikke kan betale).
  De «gode» begynner å få panikk, det butter imot, flere og flere befolkninger rundt om kring i verden sier stopp! vi vil ikke være med lenger. Land etter land slutter seg til BRICS, SCO, AEAN osv. Dollar blir faset ut, Usrael må snart begynne å betale sine egne regninger, da er imperiet nede for telling, og vil aldri reise seg igjen, «teknisk knockout» kan man vel kalle det.
  Spennende hva som videre vil skje.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  31 august 2022 17:58

  Bergens Tidende sitt daglege valutaoversyn hoppar bukk over rubel. Russland skal vera usynleg der òg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 september 2022 20:10

  PS Dagens blom går til nettavisa Forsvarets forum som skriv om den hemmelege avtalen Støre-regjeringa har gjort med USA om amerikanske spesialstyrkar i Noreg!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Hvem skulle trodd det?

Russlands inntekter økte med 32% første halvår i 2022.

Previous Post

Dansk forsker om sommertørke:

Kanskje menneskeskapt, men ikke på grunn av økt temperatur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.