POSTED IN Israel, Syria

Ikke et pip i vestlige medier eller hos våre politikere.

Israel kan naturligvis bombe Syria slik det passer dem.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

De korte meldingen under er ingen sensasjon – nærmest en daglig foreteelse. Men dette har pågått i en årrekke uten at våre medier eller politikere har brydd seg.

Spørsmålet som melder seg er hvorfor en driver med denne dobbeltmoralen, sml. med krigen i Ukraina. For skulle en vært konsekvent skulle Israel ha vært sanksjonert og isolert for menge tiår siden. Men dette blir altså oversett sammen med den 55 år lange anneksjonen og okkupasjonen av palestinsk og Syrisk land og territorium.

Men det er forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, naturligvis. For de samme reglene gjelder ikke for venner som for fiender. Og med en slik holdning bryter en ned enhver standard for internasjonal rettsorden. Det er rart at ikke våre politiskere skjønner dette.

Knut Lindtner
Redaktør

Store skader etter at Israel angriper steder i det vestlige Syria.

Angrepet traff et missil-lager og et forskningssenter.

Av Jason Ditz.

Satellittbilder som kommer inn viser betydelige skader i det vestlige Syria etter  Israels nattlige angrep natt til torsdag. Israel traff to anlegg i området, skadet to, og startet flere branner.

Syrian Observatory for Human Rights rapporterer at det viktigste målet for Israel var et lager med 1000 mellomdistanseraketter. Russland melder at et forskningsanlegg nær Maysaf var det nest viktigste målet.

Israel ville gjerne gjøre skade på disse stedene, også med de påfølgende brannene. Noen rapporter påstår at det er en kobling mellom missil-depotet og iransk innblanding. Men det finnes ikke  bevis på det.

Syria rapporterer at deres luftforsvar avskar noen av Israels rakett-angrep. Russland har skaffet Syria mye utstyr til luftforsvaret. Og noe av dette har vært vellykket.

Oversatt av Ingunn kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Vel,Israel har fått beskjed av sine skapere å yppe seg,samtidig advarer Russland ved Putin,Israel om at det skal de la väre.
    Jeg vil minne leserne om at Netanyahu i et intervju sa,Israel har aldri värt et demokrati,her er det den dype staten som bestemmer.
    MBS,saudikongen sa det samme,men med andre ord,Wahabismen er en vestlig oppfinnelse.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvem skulle trodd det?

Russlands inntekter økte med 32% første halvår i 2022.

Forrige innlegg

Dansk forsker om sommertørke:

Kanskje menneskeskapt, men ikke på grunn av økt temperatur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.