POSTED IN Afghanistan, Krig-fred

Befolkningen i mange land betalte med liv, helse og penger.

For noen var det store gevinster å hente på Afghanistankrigen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigen som kostet titusenvis livet men som ga enorm profitt.

Av Northern Light

Krigen i Afghanistan var akkurat det den privateide amerikanske våpenindustrien ønsket seg. En lavintensitets-krig over et langt tidsrom i et militært svakere land, hvor de kunne stå med styrker og militærbaser, og bestemme krigsaktiviteten selv, en drøm for private militære kontraktører.

Det militær industrielle komplekset har tjent enormt på krigen, og mange milliarder har gått i kontraktørenes lommer, de tar nesten hvor mye i fortjeneste de vil, mye kan de tillate seg når det amerikanske militærbudsjettet ikke er transparent.

En nasjonal ydmykelse for USA at de trakk de militære styrkene ut av landet, men kanskje den mest innbringende krigen for krigsvåpenindustrien og dens finansielle eiere som BlackRock og Vanguard med flere. Det er Wall Street som tjener på produksjonen av krigsvåpen og bruken av dem, mens det er skattebetalere i vestlige land som tar alle kostnadene og utgiftene.

En krig er noe av det dyreste som finnes og mest destruktive. Noen få tjener, men befolkningen får regningen.

BlackRock kan også kalles verdens største krigsprofitør, for kapitalforvaltningsselskapet er finansiell eier av mange av kontraktørene i den privateide amerikanske krigsvåpen industrien. Etter landene er erobret, som Irak og Libya, innsettes USA-vennlige regimer, som tillater at amerikansk baserte multinasjonale selskaper plyndrer landene for olje, gass og mineraler. Selskaper som Halliburton, som har BlackRock med flere som finansielle eiere.

Titusener av amerikanske soldater skadet i Afghanistan og som kom tilbake fysisk og psykisk invalide, blir pleiet i et privatisert amerikansk helsevesen hvor også BlackRock og andre kapitalforvaltnings-selskaper er på eiersiden. Blackrock profiterer på alle sider av krig.

Må Afghanistan låne penger til gjenoppbygging av landet, må de ut på det internasjonale lånemarkedet, og BlackRock tjener også på det, siden de er finansielle eiere av de fleste bankene. De 70 milliardene USA stjal fra landet på toppen av at de ødela det først, får de kanskje ikke tilbake. For Wall Street har Afghanistan vært en enorm finansiell suksess, og den bare fortsetter med krigsvåpenproduksjonen og salget til Ukraina.

Nå som USA har beordret Europa å ikke kjøpe gass fra Russland, og dermed må kjøpe LPG gass fra USA levert med tankskip til astronomiske priser, tjener kapitalforvaltningsselskapene også enormt på dette. For de har kjøpt seg stort opp i olje, gass og kull i mange år, i like lang tid som USA/NATO har rustet opp den ukrainske hæren for angrepet på Donbass, det er ikke tilfeldigheter.

Krigene planlegges og startes av Wall Street som bruker USAs krigsmaskin som de vil, og betales av USA og Vest-Europas befolkninger. Europas befolkninger er også utsatt for krigføring fra Wall Street av økonomisk art, energikrisen er planlagt av Wall Street og gjennomføres av Europas regimer, ikke annet enn administratorer for Wall Street storkapitalen, til enorm profitt nå som de bestemmer prisen på energi som de vil.

Europeiske statskasser skal tømmes med astronomiske priser på energi, til de er tomme og landene må låne fra Verdensbanken og IMF. Når Europas store selskaper går konkurs kjøpes de opp av Wall Street, og finansfolket vil bli eier av Europa som det meste av verden, akkurat som de har planlagt, og som profiterer på krigen i Ukraina og virkningene av den for andre land.

Innlegget er hentte fra derimot.no sin kommentarspalte

Forsidebilde: israel palacio

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Hvordan kommuniserer disse blackrockselskapene NL ?.Hvordan kommuniserer Wall Street NL?.Hvordan kommuniserer Etteretningsorganisasjonene NL?.
  Er Blackrock et heleid amerikansk selskap NL ?.Er vanguard ?.
  Om FED er en sentralbank,hva er bankenes sentralbank ?
  Igår ble det meldt at en etterretningsorganisasjon hadde spionert på giuliani i «skyen»,hva er skyen NL ?.
  Kan det väre serverhall de mener ?.Hvor ligger disse serverhallene NL ?.Kan det väre at de ligger i Sverige ?.Kan det väre at det meste av datatrafikk lagres i serverhaller i Sverige NL ?.Google og Facebook og Twitter og youtube bruker visst disse serverhallene,hvem betaler de lisens til NL ?.
  Idag leser jeg at Norges bank må veksle inn kroner på valutamarkedet for å kunne overföre penger til oljefondet,riktignok er det litt dumt at de med den handlingen svekkes krona,men oljefondet får jo sjansen til å overföre penger til et börssystem som ikke tjener folk,hvem tjener de da NL ?.
  Hva er Chatham house NL ?.Og hvem er Nicolai Tangen NL ?.
  Hvordan kommuniserer alle disse isammen NL ?.
  Og til slutt ,Hvem er du NL ?.
  Hilsen en forvirret.

  Svar
 • Mange gode, viktige, spørsmål Jan. Z.

  Og enda et viktig:
  Hva er penger ( for en nasjon , – og mellom nasjoner) ?

  Bortsett fra som måleverktøy og byttemiddel for innbyggerne i en nasjons arbeidsdeling. – For å skape verdiene som kan benyttes til nasjonens eget forbruk; – eller i (vare-)bytte med andre nasjoners innbyggere og næringsliv

  Svar
  • Hei Frikar.
   Jeg skulle önske at du tok leserne med på en reise,en reise i opplysning som skal gi leserne kunnskap,slik at de forstår hva du mener på en enkel måte.Det som er enkelt i ditt hode kan väre vanskelig for andre å forstå.Mitt önske gjelder siste avsnittet ditt(Hva er penger …….Folk må få inn dette bit for bit,jeg har brukt hele livet og enda forstår jeg ikke alt,dvs 40 år av livet brukte jeg på å stikke av fra alt jeg syntes vanskelig,de neste 20 årene på å gå opp alle blindveiene,men etterhvert lärte jeg meg å gå,stille fler og fler riktige spörsmål,jeg ble mer og mer brysom for de som för hadde gjort meg til en underdanig redd person som glefsa litt innimellom,men som stort sett lette etter et fristed der jeg kunne väre ifred.Det finnes ikke noe fristed,en må ta opp kampen.
   Ellers regner jeg med at NL,selv om han er sur på meg,kommer til å svare eller legge seg på minne ,mine spörsmål,at han skaffer seg kunnskap om disse temaene för han gyver på en ny analyse av ståa i verden,ja også at han skriver under med sitt fulle navn,han og redaktören var jo veldig ivrige på å få vite hvem jeg er.

   Svar
 • «Arvesölvet» til NL fikk seg en ny örefik idag,det er NRK som melder at arvesölvet er en katastrofe for fisken.
  Kan det väre mer NL tar feil om ?.
  Ikke vil han snakke om fadesen,han gyver bare på med nye artikler om det som han synes er greit,men,synes jeg,det er alltid noe viktig som mangler.Når vi forstår hva som mangler,da blir virkeligheten en annen.

  Svar
 • Northern Light.
  31 august 2022 19:18

  «Arvesølvet er en katastrofe for fisken». Les NRK artikkelen en gang til, det er nedtappingen av magasinene som er problemet, med lav vannstand når ikke fisken gyteplassene i bekkene, det er ikke et problem med normal vannstand i magasinene.

  «men, synes jeg, det er alltid noe viktig som mangler. Når vi forstår hva som mangler, da blir virkeligheten en annen».
  Kan ikke du da heller supplere og utfylle mine kommentarer med det viktige du alltid synes mangler, i stedet for for denne unødvendig konfronterende stilen?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvem skulle trodd det?

Russlands inntekter økte med 32% første halvår i 2022.

Forrige innlegg

Dansk forsker om sommertørke:

Kanskje menneskeskapt, men ikke på grunn av økt temperatur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.