POSTED IN Korrupsjon, Ukraina, USA

Voltaire-net:

Utrenskningene har startet i Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Voltairenet.org sender nå ut et nyhetsbrev en gang for uken med kort-nyheter om begivenheter rundt i verden. Mange av oppslagene finner vi ikke i de store mediene og Voltairenet.org sin vinkling er som regel enn en helt annen enn det vi får presentert i våre egne «sannhets-ministerier». Her vil vi publisere deler av nyhetsbrevet fra sist fredag omsatt til norsk. Dette er den første saken.

Knut Lindtner
Redaktør

Voltaireorg.no

International Newsletter N°26 – 3. februar 2023 

Den store utreinskinga har starta i Ukraina

Ein delegasjon frå Pentagon, utanriksdepartementet og USAID besøkte Ukraina i førre veke. Det var den som organiserte den såkalla anti-korrupsjonsoperasjonen. Den utpeika kven som skulle trakasserast og kven som skulle få bli. Ifølge generalinspektøren for forsvaret (Inspector General of Defense), var oppdraget deira å sikre at pengane til USAs skattebetalarar ikkje vart sløst bort.

Ihor Kolomoisky finansierte valgkampen for Zelensky. Han har hatt fingrene sine i mange ukrainske «gryter».

Det var i denne samanhengen at den tidlegare sponsoren til president Volodymyr Zelensky, milliardæren Ihor Kolomoisky (Privat group) fann seg sjølv i sentrum for ei etterforsking som Ukrainas Sikkerheitstenester (SBU) hadde. Ifølge etterforskarane stal han 40 milliardar hryvnia (rundt 1 milliard dollar) under nasjonaliseringa av hydrokarbonselskapa hans Ukrnafta og Ukrtatnafta i november 2022. Hundretusentals dollar i kontantar, klokker og luksusbilar vart funne då dei ransaka heimen hans.

I 2010 prøvde Ihor Kolomoisky å ta kontroll over Europarådet for jødiske samfunn. Han måtte trekke seg då han vart møtt med revolt frå europeiske jødiske leiarar som tok avstand frå mafia-karrieren hans. Etter kuppet i 2014 finansierte han dei integrerte nasjonalistane sine væpna grupper, inkludert bataljonane Aidar, Donbass, Dnipro 1, Dnepr 227. På 2020-talet var han kovudsponsoren til president Volodymyr Zelensky og partiet hans Folkets tenar. Han var eigaren av Burisma Holding, det selskapet som president Joe Biden sin son Hunter Biden og tidlegare utanriksminister John Kerry sin son Devon Archer vart direktørar for.

For nokre månadar sidan kom han på kant med protesjéen sin Volodymyr Zelensky som trua med å ta frå han det ukrainske statsborgarskapet.

Ein medarbeidar av Kolomoisky’, tidlegare innanriksminister Arsen Avakov er skulda for å ha mottatt muter frå Airbus under kjøpet av helikopter. Etter USAs råd rettar no SBU difor forgreiningane av denne saka mot Tyskland og Frankrike. Og forresten kan Avakov bli sikta for drapet på innanriksminister Denys Monastyrsky som for nokre dagar sidan døydde i ein helikopterstyrt.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det virker som det for tiden er desperasjon på vestlig side hvor man frykter at USA/NATO/Ukraina vil tape krigen (bla reiser Jens Stoltenberg til Asia for å få istand økt våpenhjelp til Ukraina).
  Og fremover kan det tenkes at USA innser at krigen ganske snart må avsluttes med forhandlinger (bla slik som Henry Kissinger foreslår).
  Og da kan man havne opp med en løsning hvor Russland feks overtar Øst-Ukraina eller at det holdes folkeavstemninger i østlige fylker (oblaster) i Ukraina ang tilhørighet. Og veldig mye av det samme kunne ha vært oppnådd på helt fredelig vis hvis Minsk2-avtalen hadde blitt gjennomført (noe som kunne ha vært en mye gunstigere løsning for Ukraina). Men en slik utgang på krigen kan bli vanskelig å forstå og fordøye på vestlig side bla i riksmedia selv om USA støtter en slik løsning.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   5 februar 2023 14:43

   Vesten er ikkje glad i folkerøystingar. Tidlegare røystingar på Krim, i Donetsk og Luhansk har som kjent gått soleklart i russisk favør.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 februar 2023 15:13

  Kan me snart få ei utreinsking i NIF òg? For norske idrottsleiarar er det ikkje nok å boikotta Russland. Dei tek med Kviterussland i same slengen:

  27. jan 2023
  Norges idrettsforbund har helt siden februar i fjor hatt et klart standpunkt i spørsmålet om hvorvidt Russland og Belarus skal få delta i internasjonal idrett: I dagens situasjon er dette ikke riktig og noe vi sterkt fraråder. Dette standpunktet er uendret.

  Kor mange land har Kviterussland angripe? 0. Kor mange land har Noreg angripe? 5-6? Men me føler oss likevel moralsk høgt heva over Kviterussland. Lite imponerande.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er egentlig ikke noe nytt.

Er immunologer immune mot ny kunnskap?

Forrige innlegg

SCOTT RITTER:

Nato-våpen til Ukraina eskalerer konflikten voldsomt. Militært er bidraget ubetydelig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.