POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk, Venstresiden

Vil de som regner seg som venstreside ta ett oppgjør med egen krigspolitikk.

Nato-støtten i SV startet i 1999 med bombingen av Jugoslavia.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

25 år etter knusing av Jugoslavia

Av Jan Hårstad

Hvis man går inn på Klassekampen for våren 1999 vil man se at allerede den gang var deler av den såkalte «venstresida» i drift for Nato-kriger. 

Som noen kan ha registrert så jamrer jeg meg jevnlig over at det ikke lages dokumentariske historiebøker om SV og Rødts utvikling. Men med nærmere ettertanke: hvem i all verden skulle det være i Norge som har interesse av noe slikt?  Professorene i statsvitenskap som skriver i Aftenposten er jo for imperialisme og dens kriger.

Men det var altså her Kristin Halvorsen og Eirik Solheim startet sine borgerlige karrierer på ymse felt. Som SV-ledere bifalt de Natos bombing som la Jugoslavia øde etter 78 dager og antatt 1500 serbere var døde.

Siden det ble anvendt depleted uran,har folk dødd av kreft i årevis etter 1999.

Det ble jo bombet uten FN-mandat og analytikere i Beograd i dag melder at denne krigen innevarslet en ny æra i verdenspolitikken. Ja. Det handlet om at Natos Vestverden anført av USA så det slik at alle stater som stod I veien for deres New World Order skulle tilintetgjøres. Jugoslavia 99 var opptakten til en rekke slike globaliseringskriger som fremdeles pågår med Kina/Russland som den ultimate målsetting.

Friheten er en avis som eies og utgis av Norges Kommunistiske Parti. Utgiversted er Oslo og utgivelsesfrekvens er annenhver uke. Avisa kom ut første gang i 1941, som en illegal avis under den tyske okkupasjonen av Norge under andre verdenskrig. Wikipedia

Nå var det ikke slik at SV-ledernes grønne lys for Natokrig var noe arbeidsuhell, for da ødeleggelsen av Afghanistan startet, skrev Kristin Halvorsen en kronikk i Klassekampen om hvor fint det var at Nato og Norge var der. Mere bomber.

Norge var også aktiv under bombingen av Beograd-Serbia. Det var TelemarkBataljonens folk som klatret rundt i fjellene og la ut bombemål. Dette ble kjent flere år etter da heltene fikk medaljer for sine ugjerninger.

Eldregenerasjonen i SV med røtter i andre verdenskrig holdt på å kollapse ved den nye SVs bombepolitikk. De beundret jugoslavene og hadde dannet Vennskapssamband Norge -Jugoslavia og pleide varig kameratskap med jugoslaver.

Reidsr T. Larsen meldte seg ut av SV. Hartvig Sætra skrev dirrende i Friheten mot krigen. En begynte å mislike mine meldinger i KK også og etter hvert havnet jeg også i Friheten.

Når vi skal analysere det kollektive selvmord som den norske «venstresida» nå har slått seg på må vi minst starte med bombingen av Jugoslavia for 25 år siden. Det er ikke det minste vanskelig å gjøre dette såfremt det fantes noen som skjønte viktigheten av det.

Jeg får avslutte med at jeg i Dagbladet polemiserte mot professor Bernt Hagtvet som skrev at «serberne er nazister». Sånn var den offisielle linja.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    28 mars 2024 12:02

    I går klaga SV-ar Hans Ebbing over sensur i Klassekampen. Er han overraska?

    Det underlege er at Ebbing, som vil ha meir forhandlingar og mindre våpen, framleis er med i NATO-partiet SV og har tiltru til NATO-avisa KK.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den serbiske presidenten: Dette er galskap!

Vesten forbereder en ‘full militarisering’ for å beseire Russland.

Forrige innlegg

Designet for å gå i stykker!

Et forbrukeropprør mot kompleks og kostbar teknologi med dårlig kvalitet bør komme!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.