POSTED IN EU, NATO

Den serbiske presidenten: Dette er galskap!

Vesten forbereder en ‘full militarisering’ for å beseire Russland.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Tyler Durden

I forrige uke rapporterte vi om at under den ukrainske presidenten Zelenskys besøk til Albania, hvor han appellerte om flere våpen fra Balkan-land, gjentok han ideen om at alle vest-vennlige Balkanstater må ha en vei til EU og NATO. Og samtidig har den franske presidenten Emmanuel Macron vært opptatt med å lufte muligheten for at vestlige tropper kan utplasseres i Ukraina.

Albania er selvfølgelig en ledende regional rival til Moskvas nære allierte og venn Serbia. Jahja Muhasilovic, en politisk analytiker på Balkan, hadde kommentert Zelenskys sjeldne Balkan-reise; at «Albania er kjent for å være en av de sterkeste tilhengerne av å begrense Russlands innflytelse her i regionen».

«På en måte har Zelenskys besøk i Albania en geopolitisk overtone. Han regner sannsynligvis med at landene på Vest-Balkan ikke hjelper dem militært fordi det er begrenset hva de kan bidra med, men de kan ha en rolle som lobbyister for å fortsette bevæpningen av ukrainske tropper», forklarte han.

Denne helgen har Serbias president Aleksandar Vucic svart på pågående oppfordringer fra vestlige tjenestemenn om å snarest sende flere våpen til Kiev. Vucic anklager Vesten for å føre en politikk med «full militarisering» for å beseire Russland, noe som setter regionen og verden på randen av katastrofe og tredje verdenskrig. «Det som skjer nå er galskap,» ble han sitert i regionale medier for å si. «De trodde alle at Putin ville bli beseiret lett. Nå ser de at det ikke er slik».

«Den nåværende trenden går mot total militarisering og en femdobling i alle henseender», sa den serbiske presidenten videre under et besøk til Beograd Military Technical Institute. Vucic har også advart mot at europeiske land sender sine tropper til Ukraina for å konfrontere russiske styrker, og sa at dette umiddelbart og uforutsigbart ville eskalere krigen.

Ifølge Politico på fredag, står Frankrike bak et nytt fremstøt for et seriøst «alternativ» for å utplassere vestlige bakkestyrker i Ukraina: Frankrike bygger en allianse av land som er åpne for potensielt å sende vestlige tropper til Ukraina – og i prosessen øker det uenigheten om dette med et mer forsiktig Berlin. Den franske utenriksministeren Stéphane Séjourné var i Litauen fredag, hvor han møtte sine baltiske og ukrainske kolleger, for å støtte ideen om at utenlandske tropper kan hjelpe Ukraina med for eksempel minerydding.

– Det er ikke opp til Russland å fortelle oss hvordan vi skal hjelpe Ukraina i de kommende månedene eller årene, sa Séjourné på et møte ledet av Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis og med hans ukrainske kollega, Dmytro Kuleba. «Det er ikke opp til Russland å organisere hvordan vi implementerer våre handlinger, eller å sette røde linjer. Så vi bestemmer det selv».

Da Macron først tok opp saken på en internasjonal sikkerhetskonferanse i Paris i forrige måned, sa den franske utenriksministeren Séjourné: «Ukraina ba oss ikke om å sende tropper, for øyeblikket ber de oss om å sende ammunisjon». Men så understreket han: «Vi utelukker ikke noe for de kommende månedene».

Det er denne typen ultraprovoserende uttalelser som Serbias Vucic nettopp kaller «galskap», som legger til rette for en atomvåpen-konfrontasjon mellom Russland og NATO. Det ser også ut til å at jo tydeligere det blir at Ukrainas styrker taper, desto mer krigerske blir noen vestlige tjenestemenn.

Alt dette mens Ukraina er på retrett, etter Russlands erobring av den østlige byen Avdiivka forrige måned. Flere andre mindre byer har også falt, med Ukrainas frontlinjer i oppløsning. Dette har resultert i tomme trusler fra Vesten, da de sitter hjelpeløst og ser de russiske styrkene rykke frem.

Fra ZeroHedge, publisert 10 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: «Madness!»: West Is Conducting «All-Out Militarization» To Defeat Russia, Serbian President Warns.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  28 mars 2024 11:58

  Vesten kansellerer no til og med sine eigne kunstnarar dersom desse har hatt framsyningar i Russland:

  https://www.rt.com/russia/595028-no-unfriendly-nations-russia/

  Vestlege leiarar er ei ulukke. Russland står fram som ein fornuftig og attraktiv stat samanlikna med einsretta hysteri-land i Vesten.

  Einsretting og velferdskutt må til om folket i Vesten skal halda fram med å støtta krigen mot Russland. Og folk ser ut til å finna seg i det meste.

  Den norske utanriksministren er ikkje betre enn den franske. Finst det éin person på stortinget som torer å bryta med einsrettinga?

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  28 mars 2024 14:33

  Ensrettinga i Norges media og politikk er dypt skremmende.
  Jeg anbefaler å se foredragene av den russisk-amerikanske historikeren, Vladimir Brovkin:
  https://www.youtube.com/@vladimirbrovkin4052

  Svar
 • Northern Light.
  28 mars 2024 15:52

  Hvordan droner og AI endrer den moderne krigføringen.

  Av Jon Sun, Sean Tseng og Jane Tao.
  Etter hvert som Russland-Ukraina-konflikten utspiller seg, har droner tatt over for mange tradisjonelle våpen, og fremstår som sentrale i forandringen av moderne krigføring. Bruken av dem har ikke bare endret taktikken på slagmarken, men også økt bekymring for potensialet for autonome droner til å operere uten menneskelig styring. Eksperter understreker nødvendigheten av streng menneskelig kontroll av AI-utstyrte droner og andre autonome dødelige våpen.

  Bruken av droner i Russland-Ukraina-konflikten har blitt mye dokumentert, og viser scenarier der droner, etter å ha identifisert og låst siktene på mål som stridsvogner, deretter utfører selvdestruktive angrep. Disse dronene utfører også bombeangrep fra stor høyde, rettet mot skyttergraver og andre militære installasjoner, og understreker dronens rolle i å omforme moderne krigføring.

  Små, kraftige og brukervennlige droner har demonstrert sin strategiske overlegenhet på slagmarken, noe som førte til en global økning i bruken av dem. Militærkommentator Xia Loshan: «En kostnadseffektiv, bærbar drone, kan trenge dypt inn bak fiendens linjer uten å risikere livet soldaten som styrer den, og det med presisjon og effektivitet». «En drone som koster bare noen få tusen dollar kan effektivt ødelegge en avansert stridsvogn verdt over 5 millioner dollar», sa Mr. Xia,noe som demonstrerer en bemerkelsesverdig lavere kostnad med å drive krigføring.

  Droner er enkle å produsere, er vanskelige å oppdage på radar, og presis styring av dem med satellittdata, fremhever deres taktiske levedyktighet ytterligere. Viktigere, droner letter offensive operasjoner uten å redusere brukernes sikkerhet, og markerer en betydelig utvikling i hvordan militære mål kan ødelegges.

  «Fremveksten av AI-våpen som autonomt er i stand til åå drepe mennesker».
  De raske fremskrittene innen kunstig intelligens og droneteknologi har innledet en ny æra for krigføring, og reiser dype etiske og eksistensielle spørsmål. Blant de mest presserende bekymringene er potensialet for utvikling av AI-våpen som er i stand til autonomt å ta avgjørelser om å drepe.

  Geoffrey Hinton, en britisk-kanadisk informatiker kjent for sine bidrag til AI og ofte kalt «gudfaren til AI», har gitt uttrykk for sine bekymringer om AI-utviklingen. Han understreket faren som ligger i AI-systemer som kan identifisere menneskeheten selv som problemet, hvis AI gis klimamålene som oppgave. Videre fremhevet Mr. Hinton det uunngåelige ved at AI-systemer blir mer og mer sofistikerte, potensielt kan føre til scenarier der de kan manipulere menneskelige handlinger for å unngå å bli deaktivert.

  Skremmende nok spekulerer Mr. Hinton om at vi i løpet av det neste tiåret kan være vitne AI-våpen som uavhengig er i stand til å målrette og drep mennesker. Han trekker en parallell til den kjemiske krigføringens historie, og antyder at det internasjonale samfunnet bare kan forsøke å begrense AI-våpen etter katastrofale konsekvenser, og bruke de reaktive tiltakene som ble tatt etter første verdenskrig.

  Mr. Xia hevder at AIs evne til å forbedre våpensystemeffektiviteten, kombinert med fremskritt innen sensor-, kommunikasjons- og datateknologier, presser utviklingen mot en bruk av fullstendig autonome AI-kontrollerte våpen. På en forsvarsindustriutstilling i Singapore, ble de siste fremskrittene innen droneteknologi vist frem, som Switchblade 300, en drone designet for kamikaze-oppdrag, som har blitt levert til Ukraina av USA. Dronen er i stand til å ødelegge mål opptil 10 kilometer unna, og viser den taktiske allsidigheten til UAV-er, som er i stand til presisjonsangrep.

  Konflikten i Ukraina har fungert som en katalysator for nasjoner over hele verden som USA, Europa, Japan og Kina, for å akselerere sine droneutviklingsprogrammer, og integrere UAV-er i deres strategiske planlegging. Japans styrker har analysert dronebruk i Ukraina for en fremtid der droner potensielt kan erstatte bemannede kamphelikoptre.

  Professor Seigo Iwamoto fra Kyoto Sangyo University beskriver små droner som «fattige lands luftvåpen» med rimelige priser og tilgjengelighet. Han bemerker spredningen av droner blant forskjellige væpnede grupper, og sammenligner deres innvirkning på krigføring med starten av skytevåpnenes bruk på slagmarken. Denne «demokratiseringen» av luftvåpenteknologi kan føre til økte tap på begge sider i eskalerte konflikter.

  Midt i den økende spenningen, nevner Mr. Xia den strategiske posisjoneringen mellom USA og Kina, med Pentagons «Replicator»-program som tar sikte på å bruke en mengde små, intelligente og kostnadseffektive droner, som motvekt til Kinas numeriske overlegenhet når det gjelder skip, missiler og personell, og viser det strategiske dreiningen mot å bruke droner i globale militærstrategier.

  Fra Epoch Times, publisert 27 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The Evolving Battlefield: How AI and Drones Redefine Modern Warfare.

  Svar
 • Tommy Olstad
  28 mars 2024 16:31

  Noe som ingen synes å innse, hverken politikere eller militære eksperter; sikkert på grunn av deres foreldede tankegang, er at hvis Vesten skulle lykkes med å sende så mye våpen, ammunisjon og soldater til Ukraina at Russland skulle kunne presses på defensiven (dette er jo pr. nå bare teoretisk/hypotetisk) vil Kina bli nødt til å tone flagg 100 %, og så vil de sende så mange hundre tusen soldater som er nødvendig for å slå de Vestlige styrkene allikevel.

  Kina kan ikke tillate et Russisk nederlag i Ukraina, bl.a. fordi parallellen til Taiwan er altfor tydelig.

  I en slik situasjon ville hele den tredje verden/det globale sør støtte Russland/Kina mot Vesten. Vi snakker her om India, Pakistan, Iran, Saudi-Arabia, Egypt, Sør-Afrika, Brasil og alle mindre land i de samme områdene. Israel ville også innerst inne være på linje med sine nærmeste naboer.

  Er det dette Vesten ønsker på litt sikt; at tusener av deres soldater blir drept mens Russland får lov til å innta Kiev mens Kina tar seg av Odessa?

  Svar
 • Narcotic Alliance & Terror Organisation( NATO), ble skapt for å påse at det militær industrielle komplekset i USA skulle få vokse seg fete, ivarete Zionismen/ bankierer/ finans sine interesser og ikke minst vøre tilrettelegger for tredje verdenskrig, en verdenskrig som vil utforlede seg i sakte film og på lengre sikt skal mange land få sitt, deriblandt Norge og Sverige.

  Vår dokumenterte krigsforbryter, sosio og psykopat, Stoltenberg, hvilke kun er fri til å gjøre det vi ser han gjør, nemlig å intenst jobbe med å trigge starten på tredje verdenskrig, må vi alltid huske kun er ute av fengsel pga nordmenn sin inderlige feighet og totalt fravær i virkeligheten til fordel for en TV som viser ting så dumme at i alle fall jeg vrir meg i smerte med tanke på folk som til daglig frivillig lar seg dra ned på nivået man ser der og desverre er det kansje 90 til 95% av folket, hvorpå omtrent samme prosent er så forhekset, hypnotisert og forskrudd, at alt håp er ute for dem til å våkne til noe som helst utover strømbrudd, lyden av bombing, missiler og fly.

  Det er tok kansje 50 år å få folket til å bli så avskåret for å stole på egne tanker, utviser sunn skepsis til yrkes- presstituerte, staten og globalist eliten som styrer det hele, og det vil flere tiår å gjennvinne de fortapte sjeler.

  Det mentale skjoldet mot virkeligheten har samme effekt som kombinert TV, NAV og sofa som konsept kan by på.

  Fremelskningen av den komplett ubrukelig slabbedask…

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   29 mars 2024 16:43

   Det finst ikkje éin norsk domar som torer å ta i Stoltenberg. Difor er Stoltenberg framleis på frifot, same kor godt brotsverka er dokumenterte.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sykepleier tror det skyldes vaksiner, men blir avvist:

«Aldri tidligere sett folk under 20 med hjerteproblemer. Nå er det mange.»

Forrige innlegg

Vil de som regner seg som venstreside ta ett oppgjør med egen krigspolitikk.

Nato-støtten i SV startet i 1999 med bombingen av Jugoslavia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.