POSTED IN Afghanistan, Norsk politikk

Vi har lenge visst om situasjonen i Afghanistan men våre politikere lukket øynene.

Lojaliteten til USA var hovedsaken.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Exit Afghanistan

KOMMENTAR 17.08.2021: I en kort kommentarartikkel skriver pensjonert offiser og kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Horten, Jacob Børresen, at det for norske beslutningstakere ikke har manglet på innsikt om forholdene i Afghanistan. Jacob Børresen er en aktiv samfunnsdebattant med særlig interesse for sikkerhetspolitikk.

Illustrasjon: T Vestaas

Av Jacob Børresen, publisert 17.08.2021

I lys av begivenhetene i Kabul for tida – har jeg funnet fram igjen Gjert Lage Dyndals og Torbjørn Knutsens (ed) «Exit Afghanistan» Universitetsforlaget, fra 2012.

Boka er ytterst interessant lesning og viser at det ikke var noen mangel på innsikt blant forskere og andre opinionsdannere, uten at det tilsynelatende hadde noen som helst virkning på (u)ansvarlige politikere. De gikk på autopilot i lojalitet til USA.

De gikk på autopilot i lojalitet til USA

At det så sent som i 2012 var mulig, i overivrig omfavnelse av politiske målsettinger og propaganda, men i totalt fravær av kunnskap om og innsikt i det afghanske samfunnet og situasjonen i Afghanistan, å skrive ting som: «opprørerne er ikke lenger i stand til å true staten Afghanistans eksistens. Krigen mot Taliban kan ikke lenger tapes», er en god illustrasjon av selvbedraget og kunnskapsløsheten i deler av det politiske og militære establishment her hjemme.

Erstattet med en gjennomkorrupt vestlig orientert marionettregjering.

Bare retorikken: Opprørerne?? Vi snakker her om Taliban, pashtunerne, som representerer ca. 50 prosent av den afghanske befolkningen, som tradisjonelt har vært den styrende gruppen i Afghanistan, og som (uansett hvor brutalt og avskyelig de for fram) i 2001 faktisk utgjorde Afghanistans legitime regjering, som hadde fått slutt på sju år med borgerkrig og etablert fred og stabilitet, men som ble drevet ut av USA med militær makt og erstattet med en gjennomkorrupt vestlig orientert marionettregjering.

Det er behov for betydelig selvransakelse i etterkant av nederlaget i Afghanistan. Men jeg er redd for at ledelsen i «styringspartiene» ikke er interessert i at det bores for dypt i dette.

Innlegget er hentet fra Argument Agder

Forsidebilde: Pixabay

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Kanskje på tide både Derimot og Statsmaktsakademikere begynner å sette lyset på HVEM som er USA ?,Hvem som er bak politikerne,ja ikke bare USA,men i hvilket som helst landområde,politikerne er og var verktøyet som gjennomfører bakmennenes politikk.Politikerne er også syndebukkene når folk er misfornøyd.Men aldri om Derimot eller statsvitere kikker bak i kulissene,det er farlig det,først og fremst for lommeboka.

  Svar
  • Tydelig at du ikke følger med. Vi har nylig republisert en artikkel for n-te gang som heter «Hvem styrer USA»?

   Svar
   • En enslig svale gjør ingen sommer Knut.Blant mylderet av Coronaartikler,klimaartikler mm ser jeg ikke noe særlig til artikler som omhandler pengesystemet,pengenes verdi,gjeldssetting og den forestående kollapsen av pengesystemet som er årsaken til at klima,corona,innvandring rir verdens folk.
    Det hjelper heller ikke med overflatisk fokus på bank og finans,våpen og media,man må gi disse utydelige et ansikt og da ikke ett ansikt som er som en flombelyst motorvei slik at folk ikke sklal være i tvil om hvem skurkene er.
    Jeg la inn ett inlegg igår på ett annet tema en tankevekker.IG FARBEN OG IG FARBEN USA,begge rustet de opp sine respektive med krigsmateriell for ødeleggelse av en hel verden.Ett bra sted å starte det Knut,om man vil avsløre noe som helst,eller er anonymisering av det militærindustrielle komplex målet,slik at folk faller inn i transen de har vært gjennom hele livet ?.

 • Så,en gang til Knut,pengesystemet som er skapt for å tiltes(gå overende er årsaken til Corona,Klima,innvandring,krig og død.Så når du sier at jeg ikke følger med,da er du ikke mye til sannhetsjeger,heller det motsatte.
  Det vi ser med Corona,klima,innvandring,velferd for alle,det er krampetrekningene til FINANSEN,alle,stort og smått skal bringes i kne.Alle kriser kan utnyttes vet du.
  Så helt umulig er det vel ikke at vaksinering har med depopulasjon å gjøre,de som vet,de skal bort f.eks.
  Klima og værmanipulasjon skal man heller ikke se bort fra at skremmer folk til lydighet,tro kan jo brukes til så mangt.Innvandring,vi bomber folk og riker for så å ønske den sønderbombede velkommen til velferdens rike som flommer over av gull og myrra.
  Men for all del Knut,la oss alle se den veien artikkelforfatterne dine vil vi skal se.Da blir vi opplyste da.

  Svar
 • Knut Lindtner,du hevder du er en konspirasjonsteoretiker,Hva er det ?.Er det en som har en teori om noe som er feil eller er det en som går god for hva andre hevder og i ditt tilfelle utgir artikler skrevet særlig av folk som det norske folk ikke har den ringeste aning om ?.Forenklet så blir det slik at artiklene er fastfood for troende.De fleste er vel forøvrig systemkritikere,befolkningen som sådan er vel ikke alltid enige i systemets fremferd.
  For mange år siden fikk jeg noen gode råd av en dame som har samme yrke,utdanning og yrkeserfaring som du,hun sa,Jan,legg alltid merke til det folk ikke sier,legg alltid merke til hvordan de forsøker å flytte ditt fokus.
  Tro,det er alltid redskap for de som vil kontrollere deg,når troen er banket inn i folket blir det selvkontrollerende,du kan gjøre hva du vil bare du følger våre regler.Alt av organisasjoner,trossamfunn og foreninger benytter samme metode.
  Så tilbake til deg Knut,du som hevder att sannhet og åpenhet,det er den rette vei.Jeg spurte deg for en liten tid tilbake,hvem håndterer Derimots sikkerhetssystemer,altså det du kaller support.Hvilket selskap er dette,det har jo interesse for de som legger igjen kommentarer,de opererer under nicknames,og ønsker å være sikret anonymitet.Dette spørsmålet har du så langt ikke svart på.Hvorfor det,er det så farlig da ?.

  Svar
 • Meget viktig å fokusere på lojalitet. Bondevik regjeringen finansierte madarassene i atommakten Pakistan. Madarassene utdannet Taliban rekruttene. Taliban er den Pakistanske delen av Mujahedin. Det er tydelig at afghanerne er lojale mot Taliban og ikke den Quisling regjeringen Nato satte inn. Stortingspolitikerne satte inn en pakistaner som Stortingspresident ( vise). Vi har politikere som tydelig har lojalitet til Pakistan. Det er tusenvis av saker som viser hvordan politikere har gitt pakistanere fordeler her i landet og gjort at de har fått makt. Når man har falske og forræderske politikere er det meget sannsynlig at man taper en krig mot den nasjonen som har politikernes sympati. Pakistan vant krigen om Afghanistan og Nato tapte. 2 Pashtunske ordtak fra Afghanistan: » Hevn er en rett som best serveres kald » og » En ektemann som ikke slår kona er en mann uten penis. » Kvinners rettigheter er ikke eksisterende i Pashtun kulturen i Afghanistan.

  Svar
  • ” En ektemann som ikke slår kona er en mann uten penis. ” Kvinners rettigheter er ikke eksisterende i Pashtun kulturen i Afghanistan.»

   Og akkurat som foreldre snørte føttene til døtrene sine i Kina tidligere, – for ellers ville hun ikke bli gift, har vi kultur på at kvinner skal gå med høye heler og trange sko, – for å være «kvinnelige», selv om det ødelegger føttene.
   Og vi har kultur på at menn skal være macho , og bruke store deler av livet til å bygge opp muskler de ikke trenger, eller bruke livet til å bli «berømte» , gjerne for tullball, for å få større sjanse på sjekkern.

   Hver kultur, hver tid, har sine forestillinger.
   Hvem er » vi» som tror at vi kan, militært, gå inn i andre kulturer for å forandre etter våre forestillinger, – som er like rare hvis man ser de utenfra?

   Først bør vi feie for egen dør.
   Uansett har vi ikke rett til å «bombe for fred & kultur» når vi ikke vet så mye om noen av delene sjøl.
   At «vi» så røver verdier i tillegg, og kaller det hjelp, viser at «vi» er religiøse i vår mangel på refleksjon og selvransakelse. Og at vår «kultur» er en røver-kultur som står for fall.
   MEN. Dette er vår vei. Ingen annen makt/kulturer/religioner skal inn i nasjonen vår heller, og påtvinge oss en kultur vi ikke skjønner.
   Slikt må komme som en organisk prosess.
   Og denne prosessen må begynne med at vi dømmer overgriperne i vår midte for retten. ( Hør Stoltenberg/Ap, og resten av kostebinderiet på Tinget. )
   Så kan vi, i selvransakelse og uten dobbeltmoral, begynne å bygge velstand med egne arbeidskrefter i egen nasjon.. Til frihet og stolthet.

   Svar
   • » Slikt må komme som en organisk prosess.»

    For først må vi utvikle oss fra å være sauer. Så kan vi begynne på en mental prosess, der vi begynner å tenke som individer, i et samfunn som ser at fellesskapet er viktig, men aldri overgitt til politikere/sauer, eller som rovdyr.

   • For først må vi utvikle oss fra å være sauer !.Det er ikke lett å få fart på den utviklingen Frikar.En statlig ledet fordumming av befolkningen som starter den dagen du blir født,barnehage skole,tv,radio,aviser media ,alle beveger seg etter taktstokken,latterliggjøring av anderledestenkende,mobbing og trakassering av politi og øvrighet,utestengelser,alt er tillat for å styre villsauen inn i de sivilisertes rekker.Godt hjulpet av domstoler,psykiatri,barnevern,ja hele statsapparatet.
    Litt mer svenskenytt for de som aner ugler i mosen,Maud Olofsson,centerleder og visestatsminister for sverige er nå senior rådgiver for Hillary Clinton.Denne Maud er gjennom sin ektemann på en måte i slekt med Jenifer Granholm som er vise energiminister i Joe Bidens regjering.For dere med sveisebrillene sveiset fast til området rundt øynene,ingenting å se her.
    BBC er styrt av noe som kalles RED BEE som igjen eies av ???? Ericksson.
    All telefon trafikk styres via sverige til mottagerne.Selskapet som styrerbåde telefon gsm mm er ett selskap som heter ??? Ericksson.
    Den som kontrollerer telecom i ett land kontrollerer ett lands nervesystem,hvem sa det ?,eller rettere,hvilken organisasjon advarte om det ?
    Så mens noen ønsker å avsløre systemet,gjør noen hva de kan for å tilsløre,det tilsløres med artikler som ingentiing har med verken dyp stat eller slavebinding å gjøre,å holde folk uinformert,det gjøres med å teppebombe folket med stadig nye rapporter om ditt og datt,til folket er helt utmattet,de orker ikke følge med,de gir etter for presset,de slutter å tenke.
    Så husk,hold avstand,ikke snakk med hverandre om tanker og holdninger,snakk om foppal,norske superstjerner og grand prix,da skal du leve lykkelig uvitende om det som kommer.

   • Ble en trykkleif,all telefontrafikk i Afghanistan styres via Sverige.

  • At Norge finansierte koranskolene kommer vel inn under begrepet arbeidsfordeling. Norge har null egen utenrikspolitikk, for utenrikspolitikken legges i Washington DC, altså Tel Aviv. Det siste som uttrykt i sinne av daværende statsminister Ariel Sharon til sin utenriksminister Shimon Peres på radiokanalen Kol Israel: «Hver gang vi vil gjøre noe så kommer du med at Amerika vil gjøre ditt og Amerika vil gjøre datt. Jeg skal si deg en sak klart og tydelig: Det er vi, det jødiske folket som kontrollerer Amerika, og amerikanerne vet det.» Altså kontrollerer Tel Aviv regjeringen i Oslo.

   Svar
 • 😉

  ‘– Dette viser hvor dramatisk situasjonen er i Afghanistan. Det er et svært godt bilde på hva konflikt innebærer for den enkelte: adskillelse fra foreldrene, spedbarn som har et umiddelbart behov for å komme ut. ‘
  https://www.nrk.no/urix/mener-uidentifiserte-barn-burde-blitt-igjen-i-kabul-1.15619329

  Dette viser, tvertom, hvor dramatisk situasjonen er for USA/Norge. Og hvor stort behov det er for propaganda i vårt overgrep på Afghanistan. Man ofrer gjerne små barn i dette spillet. For at samfunnet ikke skal arrestere de ansvarlige.

  Et skammelig propagandautspill. – Som likner på den regisserte kuvøsekastingen i Irak/Kuwait-krigen.

  Svar
 • Dette var krigen vi aldri skulle kunne vinne. Dette var krigen for å gi Islam autoritet. Dessuten skulle den øke antall muslimer i Europa og øke muslimenes og Islams makt og innflytelse og prestisje her.

  Svar
  • Å øke antallet innvandrere har med å tilte ett system som var ment for å tilte.Du Grimelund,har du hørt om mannen som ville eie hele verden + 5 prosent ?.Det går jo ikke,ikke sant Grimelund.Det er det «the gerat reset dreier seg om,men vondt å forstå for alle de som følger de blinkende retningsviserne til dypstaten.
   En gallopperende inflasjon hjelper ikke på gangsynet til dere PK alternative.Det er jødene,jødene,jødene og som reserveplan,muslimene,muslimene muslimene.

   Svar
 • Julian Assange sa allerede i 2011: «Målet er å bruke Afghanistan til å hente penger fra skattebetalerne i USA og Europa gjennom Afghanistan og overføre dem til en transnasjonal elite. Målet er en endeløs krig, ikke en vellykket krig.»

  https://twitter.com/i/status/1427929346262642688

  Hensikten med krigen i Afghanistan har helt fra starten vært å tappe Vesten for blod og penger. Slik sett må man jo si at krigen har vært 100% vellykket.

  Og å tro at våre ledende politikere, som Stoltenberg og Solberg, har vært uvitende om dette, er jo det samme som å tro at disse politikerne er idioter, og det er de i hvert fall ikke. Stoltenberg og Solberg er med på leken.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Advarsel!

Vær forsiktig med spådommer om fremtiden.

Forrige innlegg

Den narrative fiaskoen til USA i Afghanistan er verre enn den militære.

No veit heile verda at keisaren ikkje har klede på.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.