POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Vesten har skrapt våpenlagrene tomme.

Zelensky: Ingen motoffensiv før vi får mere våpen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Her får vi presentert dilemmaet til Ukraina og vestens propaganda. Hvis de vinner krigen som våre medier har påstått i et år, trenger de da hele tiden mere våpen? Men hvis de taper krigen er ikke fredsforhandlinger bedre enn å kjøre landet helt til bunns?

Realitetene er at de taper krigen og at dette har vært klart helt fra starten av. Russland har et enormt oppskaleringspotensiale som de ikke har benyttet. De startet krigen for å få en rask forhandlingsløsning, kanskje tilsvarende Minsk-avtalene som har vært sabotert i vest og av den ukrainske regjeringen. En avtale ble også fremforhandlet i april i fjor vår med Tyrkia som megler, men ble stoppet av Nato-land som ønsket å fortsette krigen.

USA hadde fremprovosert krigen med den hensikt å ødelegge Russland slik det fremgår av RAND-dokumentet fra 2019. Landet skulle ødelegges av økonomiske sanksjoner og krig.

Det gått helt motsatt enn beregnet. Det er USA/Nato som ødelegger seg selv i rekordfart (Eks. Frankrike) både gjennom en skyhøy inflasjon og forverring av egen befolknings levekår.

Wagner-gruppens logo.

Og når krybben er tom bites hestene. USA ønsker en ny desperat ukrainsk offensiv for å få politisk støtte hjemme til nye våpenleveringer. Men Ukraina mangler alt, både våpen, maskiner og folk. En venn av meg som har bodd i Ukraina i mange år og har mange russiske venner, også folk som sloss i Wagner-gruppen, fortalte at de der var forferdet over at de nå måtte sloss mot ukrainske 16 år gamle gutter og jenter.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky sier nei til en motoffensiv før Vesten sender mer våpen.

Han sier den militære situasjonen i Øst-Ukraina «ikke er særlig god».

Av Dave DeCamp

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky sa på lørdag at Ukrainas motoffensiv ikke kan starte før USA og de andre vestlige landene sender mer våpen og ammunisjon.

Da han i et intervju med den japanske avisen Yomiuri Shimbun ble spurt om en en eventuell motoffensiv, sier Zelensky at Ukraina ikke kan

«starte ennå», og at «vi kan ikke sende våre brave soldater til fronten uten tanks, artilleri og langtrekkende raketter».

«Vi venter på å motta mer ammunisjon fra våre partner-land. Dersom det er politisk vilje kan de finne måter å hjelpe oss på. 

Vi er i krig og vi kan ikke vente», la han til.

Han sa at den militære situasjonen i det østlige Ukraina «ikke er særlig god på grunn av ammunisjons-mangel».

De ukrainske og russiske styrkene kjemper fortsatt i den østlige Donbas-byen Bakhmut, der begge sider bruker enorme mengder ammunisjon. Zelensky sier at de russiske troppene bruker tre ganger så mye ammunisjon som den ukrainske siden. 

Bakhmut, tidligere Artemivsk eller Artjomovsk, er en by i Donetsk oblast i Ukraina. Den er det administrative senteret i Bakhmut rajon. Byen ligger ved elven Bakhmutka omkring 89 km fra Donetsk. Bakhmut hadde 71 094 innbyggere per 1. januar 2022. Wikipedia

Zelenskys kommentar er et ekko av hva den ukrainske regjeringen offisielt fortalte Washington Post anonymt tidligere denne måneden. De fortalte til avisen av Kiev «verken har folk eller våpen» nok til å sette i gang en motoffensiv.

Ukrainske soldater som kjemper ved fronten har fortalt flere medier at de blir sendt inn i det som blir kalt «kjøttkvernen» i Bakhmut, med lite støtte og lite ammunisjon. Nye vernepliktige blir også sendt inn i kampene så å si uten trening.

USA og deres allierte har bedt om mer militær hjelp til Ukraina i de siste månedene. Men Zelensky sier hele tiden at det ikke er nok. Biden-administrasjonen vil at Ukraina skal sette i gang en motoffensiv for å gjenvinne tapte områder denne våren. Men utsiktene til det ser tanke umulige ut.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Michael Held

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  29 mars 2023 8:06

  Når Kina no kjem på banen er det kanskje håp om fred?

  Om ikkje Venstre og Guri Melby torpederer invitasjonen frå Zelensky?

  Svar
  • Russland burde ha rådført seg med de grusomme ‘ gode’ først.
   Og bombet Ukraina fra 10 000 fot , som Nato-Stoltenberg i Libya.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs definerte internasjonale regler gjelder.

Men bare når de tjener USAs interesser.

Forrige innlegg

Klimagalskap skaper problemer!

Klimakulten ødelegger internasjonal skipsfart og dermed også globale forsyningskjeder

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.