POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Verdensmeterskapet i godhet.

Avisa Klassekampen som den suverene vinner!

0
Print Friendly, PDF & Email

Borgerlig humanisme

Jan Hårstad

6 mai-utgaven av Klassekampen var et slags norsk mesterskap i godhet, dvs. det vi kan kalle borgerlig humanisme. Nesten på hver side, men tydeligst var Rune Berglund Steen: «Hvis vi ikke klarer å finne tilbake til etterkrigstidens humanisme, vil sjelen tape.» Har du hørt et slikt vås?

Et jernteppe har senket seg over Europa, sa Churchill og fra det øyeblikk av startet en serie blodige kriger i Korea, Congo, Algerie og Vietnam, Palestina ble renset for palestinere, etc.

Jordan seeks international aid in deal over Syrian refugees | Financial  Times
Disse syriske flyktningene er ikke et reultat av naturkatastrofer men av imperialismen.

Problemet med alle de «gode» i norsk politikk er at de tror Afghanistan-flyktninger, Syria-flyktninger, Somalia-flyktninger, Libya-flyktninger er noe som GUD snekrer i hop og i dette miljøet er det forbudt å si at disse flyktningene er produkter av imperialistisk rivalisering som arter seg i morderiske kriger. 

Anslagsvis 2 millioner mennesker er drept i Nato-kriger i de siste 25 årene og verre skal det bli. I hvert eneste militært toppmøte nå analyseres det hvor mange atomvåpen Nato har mot hvilket antall Russland og Kina har. Atomvåpen i neste krig er den nye normalen.

Hvorfor denne høyst borgerlige godhetshumanismen nå har blitt en organisk del av den nye venstresidas verdensanskuelse kommer av et radikalt omlegg av politisk tenkning. Den prosessen har pågått over lengre tid, men i året 2021 har den blitt offisiell. Forsida av KK lanserer Marina Mazzucato som det nye ideologiske fyrtårn for venstresida i Norge. 

Alexis Tsipras and Syriza are responsible for their own downfall – Euro  Babble
Alexis Tsipras

For ikke så lenge siden var det Tsipras i Syriza, men disse to henger sammen. Deres prosjekt er ikke et alternativt annet samfunn, men et prosjekt FOR Å REDDE KAPITALISMEN. Det er et annet ord for å de rike kan fortsette å bli rike og starte nye kriger som intenst pågår nå om dagen.Det viktigste som skjer.

Og som jeg har skrevet mye om: det er en moderne variant av Karl Kautskys tenkning anno 1910 om den fredsframbringende superglobalisering.

Pål Steigan skal jo ha blomster for at han omtrent hver dag driver folkeopplysning om elementære saker innen marxistisk metode. Men i liten grad appliserer han sin tenkning på det som foregår i Klassekampen og Venstresida som overhodet ikke er interessert i sånt snakk. Ikke bare det: de er direkte fiendtlig.

Den allmene oppfatning nå er at bare de Rød-grønne får regjeringsmakten i Norge, går vi mot et rettferdig og veldig solidarisk Norge. Det er som å høre gamle Karl Kautsky.

Alternative Thinking
Alternativ tenkning (andre tanker enn de rådende) er blitt en trussel mot den bestående verdensorden

Det er ikke det som står på dagsorden. Det som står på dagsorden er at Klaus Schwabs The Great Reset i praksis skal gjennomføres globalt. Det er politi-overvåkningsstater med Covid-passport, kontroll av sosiale media, forbud mot alternative meninger som i Norge finnes på resett, HRS og document samt på denne bloggen. Alt dette skal nedkjempes som HASSKRIMINALITET.  Og dette kan ikke isoleres fra den saken at alle som forsøker å forstå Kina og Russland på et noenlunde objektivt vis, blir å betrakte som samfunnsfiender.

Barth-Eide og Støre vil jo ikke fjerne forbudet mot atomvåpen engang og de er helt frelst på EU-dronningen Marina Mazzucato de også.

Sånn som jeg ser det vil ikke den RødGrønne regjeringen føre til noen gjenfødelse av norsk nasjonal suverenitet, et norsk forsvar og energipolitikk etc. Tvert imot. The Great Resett prosjektet får seg en marionettregjering i Norge og det må også bønder, fiskere og vanlig folk betale for.

Så etter hvert vil det skje at flere i Rødt begynner å forstå at denne Marina Mazzucato/Klaus Schwab tenkningen er en dødsfelle for Norge. Og på sikt vil miljøet brekkes opp. Allerede nå er den borgerlige humanismen i Klassekampen til å bli svett av. Det vil bli verre.

Forsidebilde: Bonnie Kittle

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Koronaens tid

– starten på noe mer alvorlig enn en depresjon?

Forrige innlegg

Hva er det som skjer?

Hvorfor ødelegger vi samfunnet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.