POSTED IN Korrupsjon, Ukraina

Våpenforsendelser til korrupte Ukraina:

«Som å sende dem ned i et svart hull».

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At en klager i Washington over at våpnene ikke kommer dit de er ment er egentlig overraskende. Det betyr at mange ikke forstår karakteren av den ukrainske staten – den er gjennom korrupt – noe en har visst hele tiden. Norge har sendt store summer tidligere til landet som sannsynligvis er havnet alle andre steder enn der de var tiltenkt.

Nå sender en rekke vestlige land store mengder våpen til landet og tror at de vil bli brukt til å forsvare det.

Havner disse på det illegale våpenmarkedet?

Det er ikke vanskelig å regne ut at disse våpnene sees i det meget korrupte Ukraina som en gratis gave til ulike personer i systemet. Under en krig vil det nesten ikke være mulig å kontrollere hvor disse våpnene havner. Etter krigen vil de helt sikkert havne som salgsvarer på det store illegale våpenmarkedet. 

Vi lager ris til vår egen bak for disse våpnene vil etter hver havne alle andre steder enn i Ukraina. Men det er klart: Krigsindustrien jubler mens USAs befolkning må betale.

Knut Lindtner
Redaktør

USA sliter med å spore våpenforsendelser til Ukraina

Etterretningskilder fortalte CNN at amerikanske våpen sendt til Ukraina forsvinner inn i et «svart hull»

Den amerikanske regjeringen forsøker å spore store mengder «dødelig hjelp» som er overført til Ukrainas væpnede styrker de siste månedene, sa tjenestemenn til CNN, og la til at etterretningsbyråer har «nesten null» evne til å følge forsendelsene til sine endelige sluttbrukere.

Selv om våpen sendt til Ukraina står for den «største siste forsyningen til et partnerland i en konflikt», er Det hvite hus i økende grad bekymret for at bistanden «kan havne i hendene på andre militærer og militser som USA ikke hadde til hensikt å bevæpne, » fortalte en høytstående forsvarstjenestemann til CNN tirsdag.

«Vi har troskap for en kort tid, men når den går inn i krigens tåke, har vi nesten null,» sa en annen kilde tilknyttet amerikansk etterretning, og la til at våpnene faller «i et stort svart hull, og du har nesten ingen informasjon om det i det hele tatt etter en kort periode.»

Til tross for den «blinde flekken» – skyldes «i stor grad mangelen på amerikanske støvler på bakken» i Ukraina og bevegelsene til mange av våpnene som ble levert – har Biden-administrasjonen «regnet med risikoen» for at noen amerikanske våpen vil gå til «uventede steder», sa en annen tjenestemann i Pentagon.

Vestlige estimater for ukrainske tap og andre slagmarksdetaljer forblir også «tåkete», la to etterretningskilder til, noe som betyr at USA og dets NATO-allierte ofte blir tvunget til å være avhengig av informasjon fra regjeringen i Kiev, som de sa ikke alltid er pålitelig.

Ukraine Information & Resources - Anglo-American University in Prague | Top Private Universities in Prague
Til og med i USA innrømmer en at informasjonen fra den ukrainske regjeringen ikke er å stole på, men i Norge bringer våre store medier den videre ukritisk til befolkningen.

«Det er en krig – alt [ukrainske tjenestemenn] gjør og sier offentlig er utformet for å hjelpe dem å vinne krigen. Hver offentlig uttalelse er en informasjonsoperasjon, hvert intervju, hver sending av Zelensky-opptreden er en informasjonsoperasjon, sa en annen kilde tilknyttet vestlig etterretning, med henvisning til Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

Siden Russland startet sitt angrep på Ukraina i slutten av februar, har Washington gitt mer enn 2,6 milliarder dollar i militærhjelp til Kiev og flere milliarder mer i humanitær bistand, mens president Joe Biden har sendt totalt 3,2 milliarder dollar siden tiltredelsen i 2020. Mer enn 100 000 amerikanske soldater har også blitt omplassert for å styrke NATOs «østflanke», mens individuelle medlemmer av militærblokken også selv har tilbudt milliarder i bistand.

Fra og med tirsdag skal Det hvite hus angivelig vurdere nok en stor dødelig hjelpepakke for Ukraina som forberedelse til et russisk angrep på territoriet som Donbass-republikkene gjør krav på, etter å ha godkjent 800 millioner dollar i tungt artilleri, droner, pansrede kjøretøyer, militærhelikoptre og annet utstyr levert bare forrige uke. Pentagon har imidlertid nektet å gi detaljer om hva den neste våpenoverføringen vil inneholde.

Maskinoversatt og bearbeidet.

Forsidebilde: Aman Pal

https://www.rt.com/news/554191-tracking-us-weapons-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Når krig og terror eskalerer så blir vi møtt med våre egne våpen. Man må være politiker for å forstå «logikken» i dette. Sånn går det når folket, ved et valg, leverer sin stemme uten at hodet er med. Og MSM møter dette fortsatt med rungende taushet, helt til folket skal påvirkes til å stemme på samme politikerne, e n g a n g til. Folk er kunnskapsløse og historieløse og lider av en langvarig kunnskapsvegring. Derfor får denne galskapen fortsette.

  Svar
  • » Når krig og terror eskalerer så blir vi møtt med våre egne våpen.»

   Ja, dette burde ikke være noen overraskelse. Så kan vi bare håpe at krefter i Libya lærer nordmenn, som ikke reagerte på drapsraidet fra vår statsminister uten å stille ham for retten, lager et angrep tilbake til Norge.
   Det kan virke som om dette er den eneste måten våre politikere kan lære på.

   Russland/Putin burde vært kloke nok til å ikke gå til angrepskrig, selv om regimeledere i USA og Norge har gjort det samme gang på gang i hele etterkrigstiden. Og sluppet fra det.
   En formidlende omstendighet er jo at Donbas sine innbyggere har vært militært angrepet i nesten 10 år uten at hverken USA/Norge – eller Ukraina har reagert med avsky.
   Og økonomisk krig-føring har blitt ført mot både Russland og Kina like lenge.
   Men drap er drap, slik sett er det militære angrepet på Ukraina forkastelig.
   Men det kan virke som om både USA og Norge trenger realorientere seg.
   – Og først og fremst feie for sin egen dør.

   Svar
 • Rakettene mot fly som Norge har sendt til superkorrupte Ukraina kan bidra til at kommersiell flytrafikk i Europa vil vere utrygg i årevis. Kort rekkevidde ved flyplassar er nok. Den kriminelle skytteren kan med sjølvsyn forvisse seg om at fienden har gått om bord i flyet, som du ikkje bør sitte i.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU og USA ønsker ikke diplomatisk fredsløsning.

De ønsker vedvarende krig for å svekke Russland.

Forrige innlegg

Det dreier seg om virkelighetsoppfatningen.

Det pågår en intens krig om hva folk skal tro.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.