POSTED IN Norsk politikk, Syria

USAs politiske blåveis er også for Norge.

Vi har støttet USAs krig mot den syriske regjeringen med milliardstøtte til Al-Qaida.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som bakteppe for denne artikkelen vil vi helt kort nevne at Norge pumper milliarder av kroner inn i Idlib, en syrisk provins kontrollert av en A-Qaida-avlegger. Naturligvis forteller ikke våre medier om dette – det blir for pinlig. Hele denne politikken er i praksis fallitt etter Syrias opptak i Den Arabiske Liga.

Knut Lindtner
Redaktør

De Forente Stater får i seg all høflighet virkelig en «blåveis» når det gjelder Midt-Østen.

Av Larry Johnson

Larry Johnson, x-CIA

Her har dere det, kort og greit – Den Arabiske Liga har fortalt Joe Biden og han klovneaktige utenrikspolitikere «Der fikk dere den!». De har ombestemt seg og tar Syria inn igjen i Den Arabiske Liga.

La oss ta det fra begynnelsen: Her er nyhetene fra bortimot 12 år siden:

Syria har blitt kastet ut av Den Arabiske Liga fordi de ikke har fått slutt på blodbadet etter brutale regjeringsaksjoner mot pro-demokratiske protester. Dette vil øke det internasjonale presset mot president Bashar al-Assad.

I et akutt møte med de 22 medlemmene i Kairo diskuterte de krisen. Ligaen har bestemt å utelukke Syria inntil de går med på vilkårene i en tidligere inngått fredsavtale for å få slutt på volden.

Ligaen er også enige om å innføre økonomiske og politiske sanksjoner mot Syria fordi de ikke har fått slutt på volden. De ber medlemsstatene trekke tilbake sine ambassadører fra Damaskus, sier Qatars statsminister Sheik Hamad bin Jassem bin Jabr bin Muhammed Al Tahni.

For tolv år siden var vestlige meninger den samme som hos medlemmene i Den Arabiske Liga. De skildret Bashir Assad som en brutal diktator som var villig til å knuse folk som som ville ha demokrati og menneskerettigheter.

Dette var jo bare sprøyt. En total løgn, funnet på av Vesten.

De såkalte «fredelige protestene» var finansiert av CIA og britisk etterretning. For USA og Storbritannia var dette et forsøk på å fordrive Assad. Og det ble en slags prøve på det som ble Maidan-hendelsen i Ukraina tre år senere.

De såkalte frihetskjemperne var islamistiske leiesoldater som kjøpt og betalt av gulfstater og USA/UK

 

Å angripe Assad med radikal islamisme, grunnlagt av araberne i Gulfen, ble et klosset forsøk på en fargevolusjon. Syria hadde heldigvis nok militær styrke til å motstå dette, helt til russerne kom og  reddet dem i september 2015.

Hvorfor  blandet Russland seg inn for å redde Syria? Det ser ut som om Putin og hans team innså, i etterkant av de vestlig støttede kuppet i Ukraina i februar 2014 og det påfølgende ukrainske angrepet på den russisk-talende befolkningen i Donbas, at de imperialistiske ambisjonene til USA og deres europeiske allierte var uslukkelige, og måte nedkjempes.

De kom for å hjelpe den syriske regjeringen i deres kamp mot vestlig støttet islamsk ekstremisme. Og det ble et betydelig bakslag for vestlige ambisjoner.

I dag har altså Den Arabiske Liga opphevet utelukkelsen av Syria, og dermed effektivt fortalt Joe Biden og De Forente Stater å stikke av («sod off» – et annet politisk ord for å slippe en fis).

Den Arabiske Liga har tatt Syria inn igjen etter 11 års fravær, sa organisasjonen på søndag. Dette skjedde etter et ekstraordinært møte ved Den Arabiske Ligas hovedkvarter i Kairo, Egypt.

Den Arabiske Liga understreker også behovet for å ta «praktiske og effektive skritt» for å løse den syriske krisen, heter det i uttalelsen.

Den syriske presidenten Bashar al-Assad kan delta på det kommende toppmøtet i Saudi-Arabia når han blir invitert og han ønsker å delta, 

Dette forteller generalsekretæren i Den Arabiske Liga, Ahmed Aboul Gheit, til journalister på søndag.

Fra i dag er Syria fullt medlem av Den Arabiske Liga. Fra i morgen har de rett til å deltar alle møter..

Når en vertsnasjon, i dette tilfelle Saudi-Arabia, sender en invitasjon, kan han komme, hvis han ønsker det, sa Gheit.

Tjenestemenn og analytikere har sagt at når  Syria igjen blir tatt inn i Den Arabiske Liga, kan det føre til at Assad kan bli rehabilitert internasjonalt, og det kan kanskje føre til at de knusende sanksjonene mot hans regime kan fjernes.

Det offisielle USA er ikke glade. De skriker som en transkjønnet skolejente.

Talsmannen for USA utenriksdepartement, Vedant Patel, har gjort det klart at Washington ikke er glad for slike planer. 

USA «vil ikke normalisere  forholdet til Assad-regimet, og vi støtter ikke noen annen normalisering i forholdet til Damaskus heller», sier han i en pressebriefing hos utenriksdepartementet i Washington.

«Vi har gjort det fullstendig klart for våre partenere», sa Patel.

USA tror at den politisk løsning som er antydet i FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254 er den eneste opplagt løsningen for konflikten i Syria.

Resolusjon 2254 går ut på et veikart for en fredsprosess i Syria via FN-ledede samtaler mellom den syriske regjeringen og medlemmer av opposisjonen.

Tegningen viser nå en  bedre og mer symbolsk seier for Russland og Kina.

Etter det historiske toppmøtet i mars har tidligere Midtøsten-allierte, spesielt Saudi-Arabia, gått inn for å bryte med Washington når det gjelder økonomisk og utenrikspolitisk politikk, og å velge sin egne kurs..

Slutten på Syrias utestengelse, uten noen krav,  er som å sparke USA i skrittet. Onkel Sam får bare krøke seg og tørke vekk grimasene i store smerter. Det er nå klart at det viktigste i USAs utenrikspolitikk de siste 13 årene har vært å fyre opp under borgerkrig i land der de som styrer i USA vil ha skifte i lederskapet. 

Det har vært en morderisk, blodig tid.. Men nå, takket være Russland og Kina og Saudi-Arabia er det kommet til en knusende slutt. Den Arabiske Liga har levert et metaforisk spark i skrittet på onkel Sam i dag. Auda!!

Den Arabiske Ligas bestemmelse ødelegger USA forsøk på å isolere og straffe Iran, fordi krigen i Syria var en proxy-krig mot Iran. Denne avgjørelsen etterlater CIA og MI6 sine fordekte kampanjer i Syria som fullstendig ødelagte. 

Godt gjennomført!!

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «Bashir Assad som en brutal diktator som var villig til å knuse folk som som ville ha demokrati og menneskerettigheter.
  Dette var jo bare sprøyt. En total løgn, funnet på av Vesten. »

  Akkurat som løgnene om Gadaffi/Libya ble spredt i media. – Før Norge/ Ap- Stoltenberg tok på seg jobben med å bombe byer og tettsteder, og vanningsanlegg , fra 10 000 fot. (!)
  ( Da ser man selvsagt ikke hva man bomber. 30 000 døde ble resultatet. ( 500 ganger så mange som ABB drepte i Norge. ! )
  Belønningen for denne mannen, som dermed viste at han var totalt uten skrupler, var tilgang på enda flere våpen i angreps-organisasjonen Nato.
  Alt, det verste overgrepet i norsk historie, har blitt dysset ned.

  Svar
 • «De såkalte «fredelige protestene» var finansiert av CIA og britisk etterretning. For USA og Storbritannia var dette et forsøk på å fordrive Assad. Og det ble en slags prøve på det som ble Maidan-hendelsen i Ukraina tre år senere. »

  ‘ For å utføre sin plan, oppmuntret lederne i Washington først til en konflikt ved hjelp av land rundt Libya, for å finne en casus belli for militær aksjon, mens de tok seg av de logistiske behovene til opposisjonsgrupper kontrollert av CIA, som begynte en kampanje for sabotasje av økonomien, infrastrukturen og regjeringen. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/02/03/vil-venezuela-oppleve-hva-chavez-fordomte-i-libya/

  Svar
 • ‘ Libyakrigen har blitt en humanitær katastrofe. I denne boken avslører Ola Tunander de uærlige metodene som ble brukt for å påvirke verdensopinionen til å forlange en humanitær intervensjon i Libya i 2011. ‘

  https://www.libyakrigen.no/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nye anbefalinger om D-vitaminbruk fra Staten.

Baserer seg på steinalderkunnskap.

Forrige innlegg

Document.no sin ferd:

Inn i den politiske tåkeheimen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.