POSTED IN Krig-fred, Ukraina

USA tvang Jens Stoltenberg sin sekretær til retrett.

Da går det mot fullstendig nederlag for Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USA tvinger Ukraina til å fullføre nederlag

Av Karsten Riise

Selv NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har innsett at Ukraina aldri kan vinne, og vil måtte avstå territorium til Russland.

For bare noen dager siden innrømmet Jens Stoltenbergs egen stabssjef Stian Jenssen på et folkemøte i Norge: 

– Jeg tror at en løsning kan være at Ukraina gir fra seg territorium, og får NATO-medlemskap i retur, sa Jenssen. (min oversettelse)

«Jeg tror at en løsning kan være at Ukraina gir opp territorium, og får et NATO-medlemskap i retur», sa Jenssen. (original på norsk )

Jenssen dempet umiddelbart ved samme anledning sine kommentarer og sa at «det er opp til Ukraina å bestemme når og på hvilke betingelser de ønsker å forhandle». Jenssen mildnet til og med uttalelsen sin mer og la til dette:

«Jeg sier ikke at det må være slik. Men det kan være en mulig løsning».

Til ingen nytte. Selv å antyde at Ukraina kan måtte gi fra seg territorium er en religiøs forbrytelse i NATO. Snart ble herr Stian Jenssen rettet opp og måtte gå tilbake på uttalelsene sine:

NATOs offisielle Stian Jenssen gikk tilbake på kommentarer som ble gitt tirsdag – der han foreslo at Ukraina skulle avstå land for NATO-medlemskap – og kalte dem «en del av en større diskusjon om mulige fremtidige scenarier i Ukraina, og jeg burde ikke ha sagt det på den måten». Se dette . 

Denne hendelsen er avslørende på to måter.

For det første demonstrerer det at selv de høyeste kretsene i NATO i staben til generalsekretæren, er en fast erkjennelse av at Ukraina ikke kan vinne, og vil måtte gi etter.

For det andre tror vi ikke at Ukraina kan tvinge folk som stabssjefen til lederen av NATO til å gå tilbake en kommentar. Tilbaketuren ble tvunget til av Det hvite hus. USA, akkurat som staben til NATO-lederen, vet at Ukraina har tapt. Men USA – og ingen andre – tvinger Ukraina til å fortsette inntil Ukraina er fullstendig beseiret, og dermed NATOs nederlag.

Dette er gode nyheter for Russland.

Fordi Russland trenger en seier som er så fullstendig og full, at Russland (a) får full kontroll over Ukraina og at (b) ingen selv i Vesten noensinne vil kunne si at de ikke gjorde det de kunne, men at de ble fullstendig beseiret av Russland selv etter å ha satt inn alle sine NATO-styrker. Dette er den eneste måten for Russland å unngå et utfall som etter første verdenskrig, der Tyskland – her NATO – aldri aksepterte nederlag og tørstet etter hevn.

Karsten Riise er siviløkonom (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

https://www.globalresearch.ca/us-forcing-ukraine-complete-defeat/5829213

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «…gir fra seg territorium, og får NATO-medlemskap i retur..»

    Og da bør samtidig Mexico , Cuba , og nord- (?) Norge få tilslutte seg en russisk/kinesisk militær-allianse, – hvis de vil.
    For DET er vel ikke provoserende eller farlig? ;-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det har blitt verre.

Ytterligere 165 millioner mennesker er lagt til verdens én milliard fattige, og det med stigende kostnader for betjene statsgjeld.

Forrige innlegg

BRICS vokser voldsomt.

Vil forsterke prosessen mot dedollarisering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.