POSTED IN Krig-fred, Ukraina

USA som bestemmer gir klar beskjed:

Ingen våpenhvile, kampene må fortsette!

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det Hvite Hus sier de vil motarbeide en våpenhvile i Ukraina.

USA er motstander av ethvert kinesisk forsøk på å få til en avtale mellom Russland og Ukraina nå som Xi Jinping er i Moskva.

Av Dave DeCamp

Det Hvite Hus sier de er mot en våpenhvile i Ukraina i forkant av den kinesiske presidenten Xi Jinpings besøk i Moskva. De tror at Kina muligens kan få til en mekling mellom den russiske presidenten Vladimir Putin og hans motpart i Kiev.

Xi vil ankomme Moskva på mandag. Det er ventet at han vil snakke med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky etter sine samtaler med Putin. Xis besøk kommer etter at Beijing har kommet med en 12 punkts fredsplan for Ukraina. Den krever at  de to sidene slutter med fiendtlighetene og får i gang fredssamtaler.

John Kirby

Zelensky har antydet at han er åpen for Kinas forslag. Men dette ble øyeblikkelig benektet av president Biden. «Vi støtter ikke noen forsøk på våpenhvile nå», sa talsmannen for det Hvite Hus sin nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Kirby på fredag ifølge Newsweek.

«Vi vił absolutt ikke støtte innspill om en våpenhvile som Kina prøver å få til på dette møtet i Moskva. Det vil simpelthen bli til Russlands fordel».

Kirbys kommentar kommer på et tidspunkt da de ukrainske og russiske styrkene fortsetter å kjempe i Donbas-byen Bakhmut. Disse kampene er blitt kjent som en «kjøttkvern» på grunn av de høye tapstallene. Ukraina har sendt inn flokker av dårlig trente vernepliktige til byen, og USA mener at Kiev kaster bort altfor mange ressurser i kampene.

USA vil at Ukraina skal komme med en motoffensiv til våren, selv om senior ansatt i Kiev fortalte til Washington Post forrige uke at Kiev ikke har ressurser til å klare det. Kirbys grunn til å gå mot en våpenhvile nå er at en pause i kampene bare vil innrømme at Moskva har framgang.

Kirby sa at en våpenhvile « bare vil innrømme at russiske styrker får framgang. Deres forsøk på å vinne nabolandets områder med makt vil bare føre til at russiske tropper vil okkupere flere ukrainske områder. Naturligvis er det fortsatt brudd på FN-charteret».

USA og deres allierte har hele tiden frarådet fredssamtaler og meklingsforsøk i tiden etter Russlands invasjon i februar 2022.

Hele tiden har Moskva prøvd å få til en avtale om å trekke seg tilbake til grensene før invasjonen. Men nå ser det ut til at Ukraina kan miste mye mer, ettersom Russland har annektert flere områder, områder de kontrollerer i de ukrainske regionene Kherson og Zaporizhzhia og utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk i Donbas. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  22 mars 2023 10:38

  Visekrigsminister, baronesse Annabel Goldie, stadfester at England sender panservogner med uran-granatar til Kiev-styret. Dermed er det Vesten som tek i bruk atomvåpen fyrst i krigen mot Russland:

  https://questions-statements.parliament.uk/written-questions/detail/2023-03-06/hl6144

  SV si ferske Nato-omvending kjem i eit grelt ljos. Skal Raudt gå i same fella?

  Svar
 • Khazar-mafiaen styrer dette. De sto bak Holodomr-1 i 1921-22 og Holodomor-2 i 1932-33. Da utryddet de til sammen nærmere 20 millioner ukrainere. Det var først og fremst de blonde og blåøyde ukrainerne som ble utryddet.
  Nå er de igang med Holodomo-3 og har selvsagt ingen tanker om å avslutte det ennå, nå når nedslaktingen av ukrainske menn og unge gutter er så effektiv, samt fordrivelsen av ikke-khazarettlinger ut av det som en gang het Khazaria kan gjøres varig.

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   23 mars 2023 16:26

   Jeg leser gjorne mer om dette. Vær vennlig og send oss nettt-koblihger (iinks)

   Svar
   • Du kan begynne forsiktig med denne:
    Chabad’s Khazarian ‘Heavenly Jerusalem» project
    fitzinfo.net/forum/topic/chabads-khazarian-heavenly-jerusalem-project/

    Søker du på «Khazaria» finner du sikkert masse om dette svære riket som gikk over fra fallosdyrkelse til talmudismen (dvs. den babylonske versjonen av jødedommen) i år 740 e.Kr.

    khazarene var beryktet for sine røverraid inn landområdene nordforbi der de røvet slaver, spesielt unge vakre blonde kvinner, samt deres røvervirksomhet mot handelsreisende. Til slutt fikk russere og vikinger nok av røvervirksomheten til khazarene, og erobret og oppløste landet på 900-tallet. Dessverre lot de khazarene spre seg over hele øst-Europa derfra.

    Gratis bok skrevet av Nobel-pris-vinner Aleksandr Solzhenitsyn – 200 Years Together:
    http://www.mediafire.com/file/q7znvoozoucw9oq/Aleksandr+Solzhenitsyn+-+200+Years+Together.pdf

  • Trofimova Natalia
   24 mars 2023 2:21

   Hungersnøden 1932-1933 påvirket ikke bare Ukraina, men også Don, Kuban, Volga, Central Black Earth, Kasakhstan. Imidlertid forsøkte ukrainerne umiddelbart, i jakten, å isolere den «ukrainske» komponenten fra denne tragiske hendelsen, som påvirket mange regioner i Sovjetunionen, og gjøre temaet for hungersnøden 1932-1933 til et irrelevant tema. i Ukraina som et instrument for kamp mot det «kommunistiske regimet».

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den store imperialistiske drømmen er å knekke Russland.

De får det ikke til.

Forrige innlegg

Israelsk minister gravlegger tanken på en to-stats-løsning:

«Det finnes ikke palestinere.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.