POSTED IN NATO, Ukraina

USA sår vind.

Høster storm mellom allierte.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Som vi har påpekt tidligere bidrar den psykologiske krigshissingen overfor Russlands mulige invasjonsplaner i Ukraina til at det oppstår stor uro i landets næringsliv og finans-miljøene. Dette fører til splittelse mellom ledelsen i USA og Ukraina. Det viser at de har ulike interesser i den aktuelle situasjonen. Og Russland kan innkassere en politisk seier uten å anstrenge seg eller gjøre noe dramatisk.

Overskriften i artikkelen under er dessuten misvisende. Det er særlig lederne i USA og noen Europeiske land, særlig Storbritannia, Polen og de Baltiske statene som liker hardkjøret i mediene mot Russland. Andre Nato-land, ikke minst Tyskland og Frankrike, er ikke fornøyd med det som skjer. Resultatet er en økende spenning innad i Nato – og det var heller ikke tilsiktet.

Det er ikke alltid du får det du ønsker deg. «Den som sår vind høster storm», heter det i et lite kjent ordtak. Men det er det USA nå risikerer i forholdet til egne allierte i Nato.

Redaksjonen

Lederne i USA og Europa er ikke fornøyde med Ukrainas Zelensky.

Den ukrainske presidenten motsier Biden-administrasjonen når han bagatelliserer trusselen om russisk invasjon.

Av Dave DeCamp.

I de siste ukene har den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky motsagt USAs utsagn når det gjelder en potensiell russisk invasjon i Ukraina. Han kommentarer irriterer de vestlige lederne. Ledere i USA og Europa sier til Washington Post at Zelenskys bønn om å ta det med ro bekymrer dem.

red and white love letter

Etter at han snakket med president Biden forrige uke, holdt Zelensky en lengre pressekonferanse der han sa at vestlige ledere «skaper panikk» når de påstår at Russland forbereder seg på å invadere.

Tidligere i januar antydet Biden at USA og NATO kanskje ikke var helt samstemte om hvordan de eventuelt skulle svare dersom Russland kommer med et «mindre innfall « i Ukraina. Zelensky svarte på twitter og skrev:»Vi vil minne de store maktene om at det íkke er noen mindre innfall eller små nasjoner».

En senior-offisiell i USA uttalte seg anonymt til Washington Post og kalte Zelenskys svar «oppsiktsvekkende».«Vi er hans viktigste allierte, og han terger oss og skaper motsetninger mellom Washington og Kiev», sa denne anonyme kilden. «Det er mer ødeleggende enn noe annet».

Siden han kom til makten i 2019 har Zelensky styrt den ukrainske regjeringen i vestlig retning, noe som har vært normen helt siden det USA-støttede kuppet i 2014. Det er et faktum at det frusterende svaret han får fra en leder i USA viser hvor mye kontroll Washington venter å ha over Kiev.

Ukrainske myndigheter fortsetter å motsi påstandene fra USAs regjering og mediene i USA.

På lørdag rapporterte CNN og Reuters at USA hadde sett «indikasjoner» på at Russland hadde sendt blodforsyninger til områder nær Ukrainas grense. Og de mener det signaliserer invasjonsplaner. Men Ukraina har på det sterkeste avvist rapporten. De kaller det «psykologisk krigføring» som bare har til hensikt å skape panikk.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Torsten Dederichs

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    3 februar 2022 12:33

    Positivt at Støre-regjeringa og minister Enoksen prøver å roa ned. Her er dei raudgrøne betre enn Solberg-regjeringa.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når Nato-politikken skal serveres må den saltes med grove løgner:

Stoltenberg er kelneren.

Forrige innlegg

Det er ikke over i Canada:

Fortsatt motstand mot Korona-diktaturet .

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.