POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina, USA

USA-oberst Douglas MacGregor:

«Vi (USA) forlenger denne krigen.»

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I intervjuet under som er gjort på julaften taes opp en rekke tema. Først kommentere oberst MacGregor Zelenskys tale til USAs kongress 21. desember. Talen var en bønn om mer penger og våpen. Da må han fremføre et seiersbudskap, ellers blir det ingen penger.

Samlet har USA nå bevilget ca. 110 milliarder dollars til Ukrainakrigen. Men en stor del av dette beløpet er i virkeligheten en flytting av penger fra den ene lommen til den andre i USA, fra finansdepartementet til våpenindustrien.

Han berørte også overføringen av Patriot-batterier (bakke- til-luft missiler) til Ukraina. Det er så komplisert at det vil ta månedsvis å trene ukrainere å bruke det. Sansynligvis vil det kreve bruk av trenete «kontraktører» (leiesoldater) for rask og effektiv bruk.

Mobiliseringen av 200 000 i Polen ble kort nevnt. Risikoen her er at en risikerer direkt konfrontasjon med Russland.

Det grunnleggende problemet er at en i vest har en fullstendig misoppfatning av Russland. F.eks. tror vi at de er svake men det er det motsatte som er tilfellet. De er svært sterke.

Han kommenterte også general David Petraeus sitt intervju på Fox News. Han bemerket at Petraeus var avsondret fra virkeligheten og leste og sa det han var nødt til. Han uttrykker den rådende fortellingen i USA.

Spørsmålet om døde hos Ukraina og Russland er et gjennomgangstema i mange rapporter om krigen helt fra EU Van det Leyen ved en glipp tidligere i høst sa at Ukraina hadde rundt 100 000 drepte. MacGregor forholdt seg til det tallet og sa at det nå var langt høyere. I tillegg kom 35 000 som var meldt savnet. Han anslo de russiske tapene på 30 000, høyst 35 000. Men tallene var usikre.

En stor russisk vinter-offensiv anslo han ville komme i januar eller tidligst i februar. Nå var det ikke mulig fordi jorda, særlig i sør ennå ikke var hardfrossen og det umuliggjorde forflytting av tungt utstyr. Det Russland drev med nå var å ødelegge så mange ukrainske tropper som mulig. I motsetning til det som formidles i de vestlige nyhetsmediene er det nå en stor og voksende misnøye i den ukrainske hæren mot sin egen regjering. Zelenskij går mot slutten av sin regjeringstid. Underhånden signaliserer han: «Får vi ikke penger og utstyr er vi ferdige!»

Putin sier: «Når dere vil forhandle er vi klare!» Vi (USAs/Ukrainas regjering) sier:»Ingen forhandlinger før dere overgir dere!»

Det er vi som forlenger krigen.

https://youtu.be/l6oiSxp1ka0

Forsidebilde: The Lovers, 1928 by Rene Magritte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Oi, dette er noe Stoltenberg skal slite med å forklare. Når ukraina er nedkjempet. Hele den vestlige elite må fjernes når det skjer!.

  Svar
 • NRK nevner fortsatt ikke MacGregor med ett ord, og det er veldig forståelig, for han demonstrerer i klartekst at NRK gir et galt bilde av virkeligheten. Etter krigene i Libya og Syria trodde jeg vi hadde sett slutten av løgn og bedrag, og her har krigen i Ukraina overgått alt sammen – i god amerikansk ånd.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  28 desember 2022 18:34

  Morten Jentoft har nettopp lagt ut en sak der han oppsummerer ukrainske tap i Luhansk ila. et knapt år. Det er første gang jeg ser disse sjokkerende tapene gjengitt på NRK.
  https://www.nrk.no/urix/nesten-alle-soldatene-nrk-motte-i-ost-ukraina-for-ett-ar-siden-er-dode-1.16234920

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  28 desember 2022 19:02

  Er folk i Ukraina framleis like hissige på krig for å få Nato-basar? Kor mange drepne toler dei før nok er nok?

  Finst det dårlegare saker å døy for enn utviding av Nato-imperiet? Kiev-styret er ei ulukke. Korleis er oppslutninga om Zelenski for tida?

  Eg veit han har vunne eit val med god margin, men dagens Zelenski er eit litt for tydeleg resultat av ein utspekulert mediestrategi. Han verkar lite truverdig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oppfinneren av mRNA-teknologien:

Ikke gi barna vaksinen!

Forrige innlegg

Kontantløst tyranni:

EU lanserer testing av biometriske betalinger fra digitale lommebøker

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.