POSTED IN Ukraina, USA

Nå avslører New York Times Ukrainas løgner.

Det betyr at USA nå vil ut av Ukrainakrigen, men har et troverdighetsproblem.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Etter å ha hausset Zelensky og den ukrainske regjeringen opp til «Messias-nivå» i 1,5 år innser nå nå USA-ledelsen at de vil tape Nato-krigen i Ukraina. Dette er en krig mellom Nato og Russland på ukrainsk territorium med ukrainsk ungdom som kanonføde. Uten penger og våpen fra Nato ville krigen vært over for lenge siden.

Problemet er at en har helgenfremstilt den udemokratiske og korrupte ukrainske regjeringen helt siden krigen begynte. Mediene har videreformidlet til det vestlige publikum alle løgnene fra denne regjeringen som den pure sannhet. Og Zelenski er fremstilt som en stor statsmann enda hans virksomhet har dreid seg om å skaffe penger og våpen til en krig som kunne vært unngått.

Og målet til USA/Nato har vært helt tydelig for de som ville se: Å ødelegge Russland. Dette har vært helt åpent formulert i USAs strategiske dokumenter.

Gradvis innser politikerne i USA at krigen er tapt og da er problemet hvordan en kan trekke seg ut fra det kaoset en sjøl har skapt. En begynner altså med å avsløre lygingen fra Zelensky for å gradvis å avkle han alle de falske gevantene en har pyntet han med i 1,5 år. Til det bruker en New York Times som sannhetsvitne.

Det vil komme mer. Han vil måtte fremstå som politisk naken for at vesten skal kunne bruke han som syndebukk. Ellers er det de vestlige lederne som må stå til ansvar for krigen for sin egen befolkning som har måtte betale for den. De store norske mediene og politiske kommentatorene vil følge etter nå når signalet er gitt.

Knut Lindtner
Redaktør

NYT avslører Zelensky-løgn om missilangrep i Donbass 

Ei gransking motseier påstanden til den ukrainske presidenten om at eit russisk angrep tok livet av sivile same dag som USAs utanriksminister var på besøk

RT, 19. sept, 2023

Avisa New York Times har undersøkt nærare det dødelege missilangrepet på ein marknad i Donbas samtidig som USAs utanriksminister Antony Blinken besøkte landet, og la måndag fram konklusjonen om at alt peikar på at det var ukrainske styrkar som utførte angrepet.

Hendinga den 6. september i den Kiev-kontrollerte byen Konstantinovka i Donbas drap minst 15 sivile og skadde eit hopetal andre.

Ukrainas president Vladimir Zelensky anklaga straks Russland for å ha utført angrepet, og han hevda at «eitkvart forøk på forhandling med noko russisk» var eintydig med å ignorere «vondskapens frekkheit». Mange Vestlege mediekanalar og nokre regjeringar slutta seg til utsegna.

NYT sa bevis tyda på eit «tragisk uhell», der eit ukrainsk antiluftskyts Buk-missil hadde kome ut av kurs. Avisa drog denne konklusjonen etter å ha analysert missil-fragment, satellitt-bilete, vitneutsegner og innlegg på sosiale medium. Dei skriv at ukrainskemyndigheiter prøvde å hindre journalistar tilgang til nedslagsstaden.

Mikhail Podoliak

«Korfor skulle vi trenge ei etterforsking, viss det heile er openlyst for oss?» sa Zelenskys næraste rådgivar Mikhail Podoliak til media etter hendinga. Han kalla alle andre scenario, inkludert ein ukrainsk feil, «latterleg».

Missilet ser ut til å ha vore eitt av dei to som ukrainske styrkar avfyrte frå utkanten av byen Druzhkovka ca 15 km nordvest for Konstantinovka, seier NYT. Prosjektilet var sannsynlegvis av modellen 9M38, som Buk-systemet brukar, konkluderer avisa med etter rettstekniske undersøkingar. Med tanke på den korte distansen frå den antatte utskytingsposisjonen, har missilet truleg krasja med mykje av drivstoffet ubrukt, og den påfølgande eksplosjonen forårsaka brennmerker på åstaden.

Russlands FN-ambassadør Vassily Nebenzia nemnde hendinga i ein tale førre veke, og antyda at Kiev med vilje kan ha organisert angrepet så det skulle samanfalle med Blinkens besøk. Han la til at sidan bevisa tydeleg motseier skuldingane til Zelensky, «så prøver Kiev-regimet og sponsorane deira å teie denne historia i hel og halde den unna radaren».

Den ukrainske presidenten gav på liknande vis Russland skulda for eit missilnedslag i Polen som tok livet av to bønder sist november. Han oppfordra til «kollektiv aksjon» til gjengjeld, men Warszawa sa at det mest sannsynleg hadde vore eit prosjektil frå det ukrainske S-300 luftforsvarsystemet som hadde forårsaka dødsfalla.

Det russiske militæret har sidan starten av konflikten heile tida fasthalde at dei utelukkande angrip militære mål i operasjonane sine.

Omsett av Monica Sortland

https://www.rt.com/russia/583187-konstantinovka-missile-nyt-investigation/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  21 september 2023 7:23

  Akkurat som Zelensky og krigen hans har blitt resultat av amerikanske PR-byråer og elegant markedsført slik at mange også i Norge tror på det de får servert i de store mediene, ser vi nå tegn på at de samme PR-byråene trekker ut pluggen og begynner å helle ut badevannet. Krigen har blitt FOR skadelig for USA og Europa, og ikke minst: dette er en krig som ikke kan vinnes, og det har de begynt å oppdage ute i verden (men ikke i Norge).

  Det er ikke noe problem for PR-byråene å skrive om manuset og lage et nytt sluttkapittel på eventyret deres, på en måte som raskt og effektivt får en slutt på denne fullstendig unødvendige horrible krigen.

  Selvfølgelig vil vi aldri få vite USAs egentlige rolle, hvem som har trukket i hvilke tråder for å tjene penger eller oppnå syke strategiske mål på krigen, eller hvilke gale mennesker som har designet den. Vi får heller aldri vite USAs egentlige rolle i de andre ulovlige aggressive angrepskrigene som denne staten med psykopatiske ledere har ført siden andre verdenskrig basert på løgn og bedrag og falske beviser.

  Det er vel bare en ting som er verre enn å bli brukt eller misbrukt, det er ikke å ville erkjenne det. Her fremstår norske medier som gjennområtne men lydige pudler.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 september 2023 9:26

  Eg sluttar meg til alt i kommentaren frå Kaarbø.

  New York Times melder elles at Zelensky ikkje får tala til den amerikanske nasjonalforsamlinga denne gongen.

  NRK og Urix 20.9. har ikkje fått med seg stemningsskiftet i USA, og satsar framleis på at Kiev-styret sigrar. Eg greidde ikkje å telja kor mange gonger uttrykket «fullskala invasjon» vart brukt av deltakarane i Urix denne gongen, men i sum vert det heile latterleg.

  Gamle Nato-vener vert plukka fram som sanningsvitne, og arbeidsstaden til Nato-mann Jamie Shea vert naturlegvis omtalt som «det anerkjente» Chatham House.

  Kva med «dei anerkjende» nettavisene Derimot.no og Steigan.no? Begge har vore meir treffsikre enn NRK.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 september 2023 10:49

  PS Det NRK konsekvent kallar «det anerkjente» Chatham House, er ein kongeleg Nato-avleggjar i London.

  Dette «uavhengige» og «anerkjente» uvesenet er mot forhandlingar i Ukraina, og har gjeve sin eigen pris for 2023 til Zelenski.

  Svar
 • Enten blir det en frossen konflikt (slik som krigen mellom Nord-Korea og Syd-Korea), Eller så blir det en atomkrig med Russland. Kanskje også en storkrig (verdenskrig) hvor Kina deltar (i første omgang feks med store leveranser av ammunisjon til Russland). Frossen konflikt fremstår som å være en uavgjort krig uten tapere og vinnere. Noe som kan være gunstig for USA skulle man tro.
  USA ønsker vel først og fremst regimeskifte i Kina fremfor en atomkrig med Russland. Dermed må USA flytte sitt fokus fra Ukraina til Kina. Regimeskifte eller kollaps i Russland virker lite trolig. Det kan fremover være større fare for kollaps og utmattelse i Europa enn i Russland. Greit for USA å ha med seg et oppegående NATO og Europa som ikke er underveis mot indre kollaps.

  Svar
  • » Greit for USA å ha med seg et oppegående NATO og Europa som ikke er underveis mot indre kollaps.»
   Vi ER på vei mot indre kollaps !! Og du kan ikke regne med at den som vinner (Russland) vil gå med på «frossen» konflikt .Samtidig kan du ikke se bort fra at USA og NATO trengt opp i et hjørne uten å være i stand til å oppnå det de ønsker med Russland, kan være desperate og uansvarlige nok til å utløse atomkrig. De har et langt og skittent rulleblad må du huske.

   Svar
 • Northern Light.
  21 september 2023 17:14

  «Krig er bra for forretningene», erklærer lederen av en stor for militær våpenmesse i London, Londons Global Arms Fair.

  «Avtaler gjort ved våpenmessen vil forårsake elendighet over hele verden, forårsake global ustabilitet og ødelegge folks liv», beklaget fredsaktivister.

  Av Brett Wilkins.
  Både store og små fra det militærindustrielle komplekser samlet seg i London denne uken, og solgte alt fra langdistanseraketter til gullbelagte pistoler til våpenmessedeltakere – inkludert representanter for regimer som har gjort grusomme forbrytelser mot menneskerettighetene – som våpenprodusenter og andre dødens kjøpmenn innkasserer de en rekordfortjeneste fra krigsmaskinen.

  «Krig er bra for forretningene», sa en forsvarstopp som deltok på den toårige Defence and Security Equipment International (DSEI)-konferansen på ExCel London, til Reuters. «Vi er ekstremt opptatt med leveranser», sa Michael Elmore, salgssjef hos den britiske pansrede stålprodusenten MTL Advanced, til mediebyrået.

  Russlands pågående intervensjon av Ukraina og Vestens kamp for å bevæpne Ukraina har vært en bonanza for våpenprodusenter. «Ukraina har en veldig interessant kombinasjon av teknologier fra første og andre verdenskrig og moderne teknologi», sa Kuldar Vaarsi, administrerende direktør i det estiske selskapet som produserer det ubemannede militære kjøretøyet MILREM, til Reuters.

  Sabelrasling og skremselspropaganda fra regimer, media og moguler, midt i økende spenning mellom USA og dets allierte på den ene siden, og et raskt voksende Kina på den andre, har også gitt en økning i de militære budsjettene, som Japans militære oppbygging på 320 milliarder dollar annonsert i desember i fjor.

  «Vi tror dette i hovedsak er en langsiktig endring i nasjonal forsvarsstrategi for USA og for våre vestlige allierte, sa Jim Taiclet, administrerende direktør for den amerikanske våpengiganten Lockheed Martin til investorene under en samtale tidligere i sommer, som kunngjorde høyere- salgs- og resultatutsikter enn forventet.

  I følge Stockholms internasjonale fredsforskningsinstitutt var USA, Russland, Frankrike, Kina og Tyskland verdens fremste våpeneksportører fra 2018-22, og sto for 76 % av all våpeneksport i denne perioden. USA sto for nesten 40 % av slik eksport i løpet av disse fem årene, samtidig som den økte sin dominans i den militære våpenhandelen. USA har også fortsatt verdens desidert største militærbudsjett.

  I tillegg til store selskaper, har mellommenn som Marc Morales også tjent godt på kriger i land i som Ukraina. Morales hadde tilfeldigvis et lager fullt av ammunisjon i Bulgaria, som Pentagon opprinnelig hadde til tiltenkt Afghanistan, og han har blitt rikt belønnet da USA bruker titalls milliarder dollar på å bevæpne ukrainske styrker. Han ga sin nye 10 millioner dollar yacht navnet Trigger Happy (skyteglad).

  Utenfor det vidstrakte ExCel-konferansesenteret i Londons Docklands samlet antikrigs-demonstranter seg mot den globale våpenhandelen og døden og ødeleggelsene den driver med. The Guardian rapporterte at minst et dusin demonstranter ble arrestert i løpet av konferansen, inkludert ni på torsdag for å ha blokkert en vei utenfor lokalet.

  Sam Perlo-Freeman, en forsker ved Campaign Against Arms Trade (CAAT), sa til The Guardian at «mange land som blir omtalt som nye våpeneksportmarkeder, er de vi er bekymret for». «Egypt er et undertrykkende regime og Vietnam er et diktatur», la Perlo-Freeman til. «Indonesia går brutalt frem i Vest-Papua». Emily Apple, også fra CAAT, fortalte People’s World at «selskapene som stiller ut er som en liste over hvem-er-hvem av verdens verste våpenhandlere».

  «Israel er en apartheidstat, og det er motbydelig at Storbritannia ikke bare selger våpen til Israel, men oppmuntrer israelske våpenselskaper til å selge våpnene sine i London», fortsatte hun. «Representanter fra regimer som Saudi-Arabia, som har brukt britiske våpen til å begå krigsforbrytelser i Jemen, oppmuntres til å kjøpe enda flere våpen». «Avtaler gjort på våpenmassen vil forårsake elendighet over hele verden, forårsake global ustabilitet og ødelegge folks liv», la Apple til.

  Reporteren Phil Miller fra Decassified UK spurte hvorfor Storbritannias høyreorienterte regjering støtter «salg av våpen til det saudiarabiske diktaturet som dømmer noen til døden for å ha twitret», men dette avviste statssekretær i forsvarsdepartementet James Heappey.

  Ledere i privat sektor har imidlertid vært mer imøtekommende. Som administrerende direktør i Raytheon, Greg Hayes, uttalte under et møte med investorer i 2021: «Fred kommer ikke til å bryte ut i Midtøsten med det første».

  Fra Global Research, publisert 19 september 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og X-meldinger i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel:‘War Is Good for Business,’ Declares Executive at London’s Global Arms Fair.

  Svar
 • Sakset fra White Hats:
  PANIKK INNE I NATO ( DAVOS GROUP/CIA/MI6 ROCKEFELLERS/ROTHSCHILDS/VATICAN/33RDS) Jeg hadde også uttalt flere ganger at alle vender seg mot Ukraina-krigen, inkludert de dype statlige operatørene.
  >Jeg har gitt alle DROPS som er mulig for å fortelle SANNHETEN at UKRAINA tapte KRIGEN siden begynnelsen, og siste lovbrudd var et slakt med over 70 000 ukrainere tapt på noen få uker, og nå bekrefter til og med TRUMP at Ukraina-krigen er tapt

  _NÅ POLEN (NATO-allierte) nummer én tilhenger av Ukraina-KRIG og deres løfte om å hjelpe Ukraina-krigen til ENDENE har plutselig ombestemt seg og har SLUTTET Å STØTTE UKRAINA og vil ikke lenger sende VÅPEN til Ukraina.
  _Samtidig har TRUMPS US CONGRESS gitt klar advarsel til Biden og militærindustrikomplekset om at de ikke lenger vil tillate å sende milliarder til Ukraina-krigsfinansiering.
  _Zelensky holdt nettopp en tale for FN og mer enn halvparten av bygningen var tom og gamle videoer måtte gjenbrukes for å gi FALSK inntrykk av fullt hus… men i videoen satt Zelensky blant publikum (som han var) også på scenen samtidig????) ….. Denne FN-talen som var videoredigert med gammel video ble spilt i Kina, India og til og med på REDACTED

  PANIKK INNE I NATO (CIA/MI6/ DAVOS EXT ETC EX.) ettersom støtten fra krigen i Ukraina forsvinner

  PANIKK da Rupert Murdoch fjernet/TVVET fra CNN og TRUMPs venn og Allie John Malone som kjøpte CNN gjør seg nå klar til å riste opp i CNN
  _samtidig vender NEW YORK TIMES (PENTAGON MOUTH PIECE)seg mot Ukraina og gir fullstendige detaljer. UKRAINA bombet sitt eget folk og ga RUSSIA skylden
  ___
  BAK SKULENE>]; POLEN’S MILITÆR ALLIANSE gjør seg klar til å AVSLUTE [DS] regjeringen, militæret og NATO (CIA) operasjoner i deres land og Litauen VIL være neste i begynnelsen av 2024.
  > Militæralliansen i Polen har ventet på å installere et NYTT regjeringsregime i Polen, og en enorm rystelse VIL SKJE når valget i 2023 finner sted om noen uker /// Det er STOR PANIKK i DYP STATSPOLSK REGJERING/MILITÆRE som vet STORMEN kommer for å avsløre deres operasjoner knyttet til Ukraina/NATO/FN/hvitvaskingssystemet og korrupsjon på HØYESTE NIVÅER.
  (VÆR ADVARSEL Polen…. det polske dypstatsmilitæret og CIA planlegger terrorangrep for å skylde på russiske eller ukrainske immigranter og prøve å påvirke det kommende valget som vil bli opphetet i debatten)////

  Til slutt VIL det polske folket kjempe for landet sitt og VIL bli veiledet av hvite HATTER Militære skjulte militæroperasjoner.
  _____
  VERDENSSTORM
  det skjer så mye de neste månedene, spesielt i USA og EU/Australia/Canada/UK som er knyttet til MASSIVE korrupsjonsskandaler, EKSPONERING AV PLANDEMISK/militær korrupsjon…..

  TRUMP GA DEG COMMSrl nylig og sa at noe skjer i Ukraina og at ting endrer seg//

  RUSSLAND forbereder seg for øyeblikket på EVENT of the CENTURY (SCARE EVENT) 2024 og bygger en gigantisk militæroffensiv
  __
  PANIKK PANIKK PANIKK PANIKK i CIA/NATO/DAVOS ECT ETC ettersom verdens hvitvaskingssystem i EU/UKRAINA faller fra hverandre og EKSPONERING KOMMER NÆRMERE.

  OPP NESTE> EXPONERING AV CLINTONS HVITVASKINGS OPERASJONER

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forsvarets Høyskole tenker dype tanker om Kina.

Som når en bokser med noen i en høyere vektklasse.

Forrige innlegg

Er helsemyndighetene helt ukritiske overfor legemiddelindustrien?

Nå vil de pushe en utestet ny vaksine på befolkningen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.