POSTED IN Ukraina

Zelensky på tigger-turné:

USA har bare 1 Milliard dollar igjen til Ukraina.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Rundt 96 % av de autoriserte midlene er brukt opp, mens resten skal brukes denne måneden, har Karine Jean-Pierre sagt. Hun er pressesekretær for Det hvite hus.
Administrasjonen til USAs president Joe Biden er i ferd med å gå tom for forhåndsgodkjente midler for å hjelpe Ukraina i kampen mot Russland, med bare 1 milliard dollar igjen, opplyses det.

I en tale til journalister på onsdag forklarte hun at dette er mengden penger som gjenstår i påfyllingsbevilgningen, som tillater Pentagon å anskaffe våpen fra private kontraktører for å erstatte det eldre utstyret som sendes til Kiev.

– Så det er 1 milliard dollar igjen. Omtrent 96 % av påfyllingsmidlene er allerede brukt. Og forsvarsdepartementet forbereder seg på å fordele de resterende 4 % denne måneden, la Jean-Pierre til.

Når disse midlene går tom, bemerket hun, vil USA ikke være i stand til å fylle opp sine egne beholdninger som ble sendt til slagmarken i Ukraina. Hun la til at Washington nå må redusere mengden militærbistand til Kiev etter hvert som budsjettet strammes til.

I begynnelsen av november, etter å ha kunngjort en ny sikkerhetspakke for Kiev, sa den amerikanske regjeringen at den hadde fullstendig uttømt «Ukraine Security Assistance Initiative» (USAI). Siden da har Biden-administrasjonen i økende grad måttet stole på presidentens tilbaketrekningsmyndighet, som tillater den å overføre våpen fra amerikanske lagre uten Kongressens godkjenning i tilfelle en nødsituasjon.

På tirsdag, etter å ha møtt Ukrainas president Vladimir Zelenskyj, kunngjorde Biden USD 200 millioner i militærhjelp til Ukraina, inkludert ytterligere luftvernavskjærere, artilleri og ammunisjon. Han advarte imidlertid om at uten ytterligere finansiering «nærmer Washington seg raskt slutten på vår evne til å hjelpe Ukraina til å respondere på … presserende operasjonelle krav.»

Den amerikanske presidenten har gjentatte ganger oppfordret Kongressen til å godkjenne sin forespørsel om tilleggsfinansiering på USD 106 milliarder, som inkluderer rundt USD 60 milliarder i bistand til Kiev, bistand til Israel og Taiwan, samt midler for å øke sikkerheten på grensen mellom USA og Mexico.

Republikanerne i Senatet har vært motvillige til å gi grønt lys til tiltaket og krever strengere innvandringskontroll. Noen GOP-medlemmer har vært skeptiske til å gi hjelp til Ukraina i det hele tatt, med mange som krever mer ansvarlighet fra Biden-administrasjonen.

Russland har gjentatte ganger advart Vesten mot å gi våpen til Ukraina, og hevdet at dette bare vil forlenge konflikten uten å endre utfallet, samtidig som Nato-landene trekkes inn i en direkte konfrontasjon med Moskva.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  16 desember 2023 10:56

  Frå ISW/Nettavisen:

  «En russisk erobring av hele Ukraina er på ingen måte umulig hvis USA avskjærer all militær bistand og Europa følger etter. Et slikt utfall ville bringe en skadet, men triumferende russisk hær, helt opp til Natos grense fra Svartehavet til Polhavet.»

  Tenk det. Når Nato utvidar mot aust, kjem Russland nær Nato-grensa. Djupe tankar frå ein vestleg «tenketank» med høg prestisje i Noreg.

  Sidan sist har Finland gjeve vekk territorium til 15 USA-militærbasar. USA har på to år skaffa seg 36 nye militærbasar i Noreg, Sverige og Finland.

  – Spådomen frå ISW ligg elles temmeleg langt unna «ekspert»/oberstløytnant Palle Ydstebø sine sigersmeldingar for Kiev frå mars 2022.

  Svar
  • wasan Totland
   16 desember 2023 12:53

   Russerne vil nok aldri gjøre det. En ting er å erobre disse områdene noe annet er å holde på dem. Da må man eventueltgjøre som Stalin eller Nathayahu. Fordrive folk til Europa for å svekke EU. Det klarer de utmerket selv. Manmge ganger har du svært nyttige kommentarer fra en stor kunnskapsbase, Thorfinn.
   Jeg kan tenke meg at på grunn av uSA vil russerne sørge for å ta hele havlinjen medregnet Odessa i en stor knipetangmanøver opp mot grensa til Moldova.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    17 desember 2023 10:34

    Takk for oppmuntringa. Dersom det du skriv om Odessa slår til, vert det tronge tider for den komande norsk-britiske marinen i Svartehavet. Men for verda ville det vera ein stor fordel.

 • «Når disse midlene går tom, bemerket hun, vil USA ikke være i stand til å fylle opp sine egne beholdninger som ble sendt til slagmarken i Ukraina.»

  En befolkning i en nasjon lever av de realverdiene som de produserer og gir velstand. Hus og sko og energi.
  En stat ( statlig administrasjon) lever – og blir aldri mett, av skattepenger/avgifter. – Selv om arbeidskreftene blir brukt til å sløse bort/ØDELEGGE hus & skog og energi.
  Våpen som destruerer velferd kan skattelegges som inntekt, – på samme måte som byggingen av velferd.
  Utgifter og inntekter i et kapitalistisk penge- samfunnsregnskap ser ut til å gå ut på ett. Begge er mat for en politisk stat, som forveksler virkelige utgifter og virkelige inntekter

  ‘Krigsindustrien, den nye olja.
  Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  Styrer du det økonomiske systemet, kontrollere du alt.
  Dette er selve essensen av finansnæringen.
  For å gjør oss alle, enten vi er nasjoner eller enkeltpersoner, til slaver av gjeld.
  Målet er ikke å kontroll krigen, det er å kontrollere gjelden konflikten produserer. Den reelle verdien av en konflikt, den sanne verdien, er i gjelden som det skaper.

  Svar
 • Northern Light.
  16 desember 2023 17:10

  Russland advarer om at hvis NATO-baser brukes av ukrainske kampfly, kan de bli mål.

  Av Tyler Durden.
  Nå som krigen mellom Russland og Ukraina snart har pågått i to år (i februar), kan amerikanerne trenge å bli advart om at konflikten fortsatt er en svært farlig situasjon, som når som helst kan eskalere til et WW3-scenario.

  Zelenskys besøk til Washington denne uken var ingen suksess, han dro uten å sikre det Kiev håper på – at kongressen raskt ville vedta Bidens forespørsel om krigsfinansiering på 106 milliarder dollar, som også inkluderer forsvarsmidler til Israel. Selvfølgelig har Zelensky på dette tidspunktet klaget over at krisen i Gaza har fjernet verdens fokus fra behovet for å forsvare Ukraina fra Russlands angrep.

  Selv om det ikke ga overskrifter i vestlig presse, startet Russland tidlig onsdag et betydelig ballistisk missilangrep mot den ukrainske hovedstaden, som myndighetene sa skadet minst 53 mennesker, inkludert seks barn, med alvorlige skader på en rekke bygninger.

  Men mens Zelensky i Washington, på vei til det ovale kontoret og kongressen, ga Kreml en ny advarsel som sa at hvis Ukrainas militære får tilgang til NATOs flybaser for tokt med vestlig produserte kampfly, vil de svare fordi de da anser Ukrainas allierte som direkte deltakere i krigen.

  Den nye advarselen ble kunngjort av Konstantin Gavrilov, leder av den russiske delegasjonen under samtalene i Wien om militærsikkerhet: «Vi hører allerede kommentarer om at midt i den betydelige ødeleggelsen av Ukrainas infrastruktur for sivil og militær luftfart, kan F-16-flyene overlevert til Ukraina utføre sine oppdrag fra flybaser i Polen, Romania og Slovakia», sa han under OSSEs forummøte om samarbeid om sikkerhet. Ifølge diplomaten vil Moskva se på dette som disse landenes deltakelse i konflikten, og det vil tvinge Russland til å ty til «responstiltak».

  Selv om visse østeuropeiske allierte lovet Ukraina F-16 for lenge siden, kan det fortsatt ta lang tid før ukrainske piloter er ferdig trent, nok til å bli sendt i kamp i det amerikanskproduserte jagerflyet.

  Vestlige tjenestemenn har de siste månedene innrømmet at Russland har overtaket, og at Ukrainas sommeroffensiv mislyktes, men alle er nå i ferd med å få på plass sin ‘langvarig krig’-strategi. Kremls nye advarsel virker også som en del av denne langsiktige planleggingen fra Moskvas perspektiv.

  Russland har lagt merke til at USA flytter sine F-16-er til steder som Romania, hvor det er fullt mulig at de til slutt kan brukes av ukrainske piloter. Dette er hva Russland frykter, og de har nå advart Washington om dette.

  Fra ZeroHedge, publisert 15 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker, videoer og X-melding i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Russia Warns If NATO Bases Used For Ukrainian Jets They Could Be Targeted.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Israel driver nå med terror og folkemord.

Den internasjonale straffedomstolen ICC er fullstendig passiv.

Previous Post

NED:

CIAs lovlige virksomhet for å korrumpere demokratiet og for regimeendring (2)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.