POSTED IN Media

Vesten fordømmer Russland heftig for alt de gjør.

Men har forståelse for Israels etniske rensing og folkemord.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er alltid en forstemmende øvelse å vise til hvordan våre reaksjoner er vesentlig forskjellige når vi vurdere handlinger utført av våre «venner» sammenlignet med våre fiender. Dette er en ganske vanlig menneskelig egenskap – det vet vi alle – men idealet vårt er at alle skal behandles likt for de samme handlinger eller forbrytelser som er begått.

I kommentarer under fra redaktøren av nettstedet «hvamenerpartiene» får han dette frem på en utmerket måte. Og det er helt typisk for den norske medievirkeligheten at slike vurderinger får en aldri i de dominerende mediene. De fremstiller våre fiender systematisk som verre enn de faktisk er og våre venner frestilles motsatt.

Særlig ille er dette i fremstillingen av USA som er den staten i verdenshistorien som har ført flest kriger over hele verden uten sammenligning og uten at landet har vært truet av noen. Det er et mysterium hvordan våre politikere og medier kan være så fullstendig blinde når det gjelder den mest aggressive staten verdenshistorien.

Når det gjelder Skripal-saken som nevnes er det god grunn å tenke seg at den ble iverksatt av vestlig etterretning for å oppnå nettopp en massiv utvisning av russiske diplomater og en forverring av forholdet til Russland. Det var nettopp dette som skjedde i Frode Berg-saken hvor norsk etterretning sannsynligvis brukte han som åte (etter ordre fra USA) for å ødelegge samarbeidet med Russland på Nordkalotten. Før han dro på sitt siste agent-oppdrag til Russland må «noen» ha tipset den russiske etterretningen om at han var på vei slik at de kunne «ta» han.

Knut Lindtner
Redaktør

Etter at Russland angivelig forsøkte å ta livet av Sergej Skripal 4. mars 2018, utviste vestlige land over hundre russiske diplomater, hvorav Norge har utvist en. Fordømmelsen var samstemt og heftig.

Av Reidar Kaarbø, redaktør av www.hvamenerpartiene.com

2. oktober 2018 ble Jamal Kashoggi bestialsk myrdet og partert i Saudi Arabia sin ambassade i Istanbul. Kommandogruppen bak drapet handlet åpenbart på ordre fra Mohammed bin Salman, Saudi Arabias mektige kronprins. Men ingen diplomater fra Saudi Arabia ble utvist. USA fortsatte sitt nære vennskapsforhold med kronprinsen og selger våpen til ham som aldri før.

Det var ikke aktuelt for Norge å utvise noen fra Saudi Arabia slik vi gjorde med russerne, ifølge utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. Vi ser et snev av forskjellig reaksjonsmønster mot våre «fiender» og mot våre «venner». Men verre skal det bli.

Etter Hamas sitt angrep mot Israel den 7. oktober i år, har Israel satt i gang en nådeløs og total hevn. Vesten snakker som om krigen mellom Palestina og Israel startet med terrorhandlingene den 7. oktober, uten å se en større sammenheng der Israel er okkupasjonsmakt og aggressor, og der det er legitimt å spørre seg hvem som egentlig har begynt. Har et okkupert folk rett til å forsvare seg mot en okkupasjonsmakt?

Hamas sine soldater har sittet trygt i sine underjordiske tuneller 60 meter under overflaten på Gaza. Israels bombinger har dermed først og fremst rammet sivile, boliger, sykehus, skoler, vannverk, kraftverk og annen viktig infrastruktur. Per i dag er 17.000 palestinere døde, og kanskje 6.000 er savnet under ruinene. Et ukjent antall av disse er Hamas-soldater, og knapt halvparten er barn. Mens medisiner, nødhjelp, mat, vann og energi er mangelvare bombes det både der folk jages fra og dit folk flykter til.

Istedenfor å snakke om folkemord, etnisk rensning, krigsforbrytelser og massemord, snakkes det som om man må leve med at det stryker med noen sivile i en krig.

Ord som folkemord, etnisk rensning, krigsforbrytelser og massemord benyttes om Israels handlinger av ulike akademikere verden over, og det er ingen tvil om at drapsforsøket på Skripal er ubetydelig i sammenligning med Israels alvorlige myrderier.

Det er klart at en okkupasjonsmakt må forsvare seg med alle midler når de undertrykte gjør opprør, forteller mange politikere og medier oss.

Hva så med de politiske reaksjonene? De er fraværende. Ingen israelske diplomater et utvist verken fra Norge eller USA, ingen kraftige uttalelser, men snarere et klapp på skuldrene til Israel med et «vi forstår dere så godt, selvfølgelig må dere slå tilbake, stakkars dere, men forsøk å spare noen sivile». Istedenfor å snakke om folkemord, etnisk rensning, krigsforbrytelser og massemord, snakkes det som om man må leve med at det stryker med noen sivile i en krig.

Fredag 8. desember fremmet generalsekretær Guterres i FNs sikkerhetsråd en sak etter artikkel 99 (noe som sist gang skjedde i 1989) om øyeblikkelig våpenhvile på Gaza. USA blokkerte vedtak med veto, Storbritannia stemte blankt, de andre inklusive Japan stemte for. USA har med sitt veto vist sitt sanne ansikt i krigen på Gaza. Her er lenke til en analyse av situasjonen av situasjonen og Guterres tale i FNs sikkerhetsråd.

Det er åpenbart at Israel styrer USAs utenrikspolitikk på dette feltet, og USA styrer, som Johan Galtung formulerte det, norsk utenrikspolitikk.

Selv om det er all grunn til å utvise samtlige israelske diplomater fra Norge, og kanskje et par amerikanske for sin blokkering i sikkerhetsrådet, sitter våre politikere stille i båten som noen patetiske hyklere og later som ingenting, no see, no hear, no talk. Mangelen på vilje til handling skriker mot oss, og ulikheten i hvordan mordere behandles er på grensen til komisk.

Vi kan ikke leve med at norske politikere fremstår som fremmede agenter, at de kanskje er korrupte, eller i hvert fall kastrerte, og at de underkaster seg sin store hersker USA.

Redaksjonen har lagt til bilde (Lexica) m/tekst.

Forsidebilde: Abdul Rehman Khalid

Dette innlegget ble først publisert i Argument Agder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NED:

CIAs lovlige virksomhet for å korrumpere demokratiet og for regimeendring (2)

Forrige innlegg

Covid-vaksineringen havner nå i rettsapparatet.

X-helseminister i Italia etterforskes for drap.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.