POSTED IN Norge, Norsk politikk

600 000 i Norge ser ikke frem til julen.

Stadig nye tegn på at Norge er på vei tilbake til tiden med nød og elendighet.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Julestemning i verdens rikeste land.

Av Trygve Horgen

VG meldte i dag (28/11) at 600 000 gruer seg til jul. I fjor fikk de som trengte sosialhjelp 1000 kroner ekstra til jul, og 1000 kroner til hvert barn. Men i år får de sannsynligvis ingenting ekstra. Dette som VG melder skjer samtidig som bevilgningene til opprustning og krig er rekordhøye.

Da jeg leste dette minnet det meg om arbeiderdiktere Rudolf Nilsen som skrev et sarkastisk dikt i 1928 om det lille ekstra Oslo kommune ga til de nødstilte til jul. Diktet heter «Arbeidsløs jul» 

Året etter ble det ingen «julegratiale» fra kommunen. Da skrev han diktet «Arbiedsløs  jul igjen» .Der skriver han i ett par av versene følgende:

Rudolf William Nilsen (født 28. februar 1901 i Kristiania, død 23. april 1929 i Paris) var en norsk dikter. Han er kjent for sin arbeiderklassediktning og skildringer fra livet på Oslos østkant. Han debuterte i 1925 med diktsamlingen På stengrunn, og rakk kun å utgi denne og På gjensyn (1926) før han døde 28 år gammel. Hans tredje diktsamling, Hverdagen, ble utgitt posthumt. (Fra Wikipedia)

I fjor fikk vi tyve kroner
å feire hans komme med.
Det skjærer dem ennu i hjerte 
å tenke på det.

I fjor fikk vi tyve kroner
til måltid og juletre.
I år har vi bare det glade budskap
å trøste oss med.

Er den økonomiske og politiske situasjonen fra 20 og 30 tallet på vei til bake?

God jul til alle!

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Fra Hjartdalkommunes historie fortelles det at kommunen ikke hadde råd til fattigforsørging. I stedet ble det ytt stønad til kjøp av enveisbillett til Amerika. Det fortelles også om en familie på mor og far og flere barn som gikk den lange veien fra Sauland til Kristiania for å finne arbeid. Da ingen av delene lyktes, gikk de den samme veien tomhendt tilbake.
  Kilde: Sisjord, lokalhistoriker

  Svar
 • hvamenerpartiene.com
  30 november 2023 12:00

  Pussig egentlig, for de rikeste blir så mye rikere, de store selskapene går så det griner, staten tar inn enorme beløp på olje, gass, strøm og moms, bankene soper inn milliarder på renter, og vi sender milliarder til Ukraina og kjøper nye våpen for milliarder.

  Det ser ut som det er penger nok der ute, bare at fordelingen er blitt så mye verre. Nå vil Høyre fjerne eiendomsskatt og formueskatt slik at de rikeste slipper å plages, mens flate avgifter og prosentvise lønnstillegg bidrar til økt ulikhet.

  Støre ser ut som han er veldig fornøyd med AP sin innsats mens regjeringen kutter nådeløst i bånn. Hva er det egentlig som skjer?

  Svar
 • Northern Light.
  30 november 2023 15:12

  De fattige blir fattigere og de rike rikere, fordi det er globalismens og dens nyliberale markedsøkonomis konsekvens, globalismen samler all velstand hos den økonomiske eliten. De som har den monetære makten, får den politiske makten ved at de får sine politikere inn i det parlamentariske systemet, og korrumperer det helt. Deres politikere vil samlet medvirke og påvirke til politiske beslutninger som kommer kapitalen til fordel. De gir pengene til sitt eget slag.

  De skal privatisere alle offentlige selskaper, eiendom og infrastruktur så finanskapitalen kan kjøpe det. Et annet oppdrag som kapitalens politikere har, er å få så mye ut av statskassen som mulig ut til kapitalens internasjonale prosjekter, som klima, grønn energi, covid og nye konstruerte plandemier, «forsvar», og NATO, en gullgruve for den privateide våpenindustrien.

  Etter annen verdenskrig har finanskapitalens politikere overtatt arbeiderpartiene, landsorganisasjonene og store fagforeninger i hele Vesten. Politikere som representerte folk og nasjons interesser ble byttet ut med kapitalens folk. Her i Norge forsvant motmakten til de borgerlige når globalisten Brundtland og hennes folk tok over Arbeiderpartiet.

  Hennes prosjekt var å få Norge inn som medlem i EU, en globalistisk organisasjon. Det ble EØS, som har i praksis gjort Norge til et uformelt medlem i EU, det tok bare litt lengre tid. Departementene har skrevet under 15 000 rettsakter fra EU, enda det norske folk har stemt nei til EU to ganger.

  Det sier litt om den dypstaten som kapitalens politikere har bygget opp i skjul her i Norge, som i alle vestlige land. Det selvutvalgte folket utnevner og ansetter hverandre. I politisk posisjon utnevner de sine egne til ledere av departementene, instituttene, sentralbanken, universiteter og tv og radio kringkasting. NRK er sentral i Norges presse og media, siden NRK har så høy troverdighet hos befolkningen. I det skjulte driver dypstaten kapitalens agenda uavhengig av folkeviljen, selv om de politiske frontfigurene skiftes ut. Hvis de skiftes ut, blir det bare til andre av finansfolkets politikere.

  Kapitalen har total kontroll over hovedstrømpresse og media, for det er avgjørende for å få makten, nasjonalt og internasjonalt. Det er ikke merkelig at Protokollene, en håndbok i hvordan ta verdensherredømme for det selvutvalgte folket, og som ser ut til å ha blitt fulgt til punkt og prikke i de siste 120 årene, sier at de regner mediamakten som den viktigste makten, ved siden av den monetære makten, den politiske makten og rettsmakten.

  Finanskapitalens presse og medias oppgave er få befolkningen til å tro på de offisielle fortellingene som om klima, covid og grønn energi, og når majoriteten er overbevist, setter deres politikere det ut i livet. Med klima som påskudd skal storkapitalen nedlegge tradisjonelt landbruk, og overta matproduksjonen, alt for profitt og befolkningskontroll, for mat og drikkevann er eksistensielt. Pressen skal avlede oppmerksomheten med sport og underholdning fra de viktige tingene for folk og nasjon.

  Som fra at det er funnet enorme mineralrikdommer på norsk sokkel og landareal, som overstiger verdien av kjente forekomster av olje og gass. Og at regjeringen har gitt 61 lisenser til utvinning til uten at det har vært igjennom en demokratisk prosess. Dypstaten i aksjon.

  Alt som gjør de fattige fattigere og de rike rikere er et resultat av dette finansfolkets politiske beslutninger. Strømprisen er nå etter ACER mangedoblet som et resultat av spekulasjon på en børs, men produksjonsprisen er den samme som før ACER, 11,77 øre per kwh. Kronen svekkes av et bevisst salg av kroner for 1-1,5 milliarder per dag i de siste par årene. Globalistene vil at Norge skal gå over til Euro, som deretter vil bli en digital sentralbankvaluta for kontroll av befolkningen på individnivå.

  Landbruket angripes, selv med fulle lagre av norskprodusert kjøtt, økes importen. Småbruk må legge ned i stadig større antall, og beredskapssiloer for korn rives for å nevne noe, og det i en situasjon hvor Norge må importere over 60 prosent av maten.

  Det norske folk må bråvåkne fra den politiske bevisstløsheten, og forstå at den eneste måten å få tilbake selvråderett og suverenitet over landressurser og infrastruktur, er at storkapitalens politikere og dypstaten byttes ut med politikere som representerer folk og nasjon. Vi må ut av EØS/EU og andre globalistiske «avtaler» som TISA, og TTIP med flere som tilsidesetter nasjonalt styre, så Norges rike landressurser kan fordeles blant befolkningen, og helt fjerne fattigdommen påført store deler av Norges befolkning av finansfolkets politikere.

  Svar
  • Tenker tanker
   3 desember 2023 13:01

   Full treff på alle punkter. Ola Nordmann skjønner ikke at når omtaler av tvshow har blitt nyheter, så er det for å avlede oppmerksomheten fra virkeligheten. Folket skal være opptatt av uviktige ting, for å ikke merke at friheten blir tatt fra de bit for bit.

   Svar
 • Jeg tror det er på tide og reise seg fra sofaen og ta en tur inn til Kristiania også kalt Oslo, for så og trenge oss inn på tinget og rive krapylene ut i kulda. De stjeler hus og hjem fra oss. De lever inne i bobla si. Ser ikkje ut av auga og er sanselause i forhold til hvordan det er å bli bombardert med renteauke, strømpriser, eiendomskatt, arveskatt, moms, kommunale avgifter, formueskatt, arbeidgiveravgift, osv. Snart får vibtildelt vann i posjoner mot en avgift. EU mener det ikke er en menneskrett å ha «fri» tilgang til vann! Snart får vi tildelt x antall åndedrag-overskrider du – må du betale dyrt. Vi-menneskerasen er den eneste rasen som må betale for å eksistere!? Hvem betaler vi til? Hallo folkens! Når skal vi møtes foran stortinget? Til handling! Stemme på et politisk parti!? Det har vi erfart er fåfengt! De viser oss fingeren som takk! La oss møtes og synge «Kringsatt av fiender» for eliten på tinget!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukrainske tjenestepersoner bekrefter:

Krigen kunne vært unngått, men vestlige ledere ville ha den.

Forrige innlegg

I Italia er antallet covid-døde redusert fra 130 000 til under 4000.

Var Korona-trusselen en bløff?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.