POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Ukrainske piloter antyder det.

Planlegger Ukraina en skitten-bombe mot Russland?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FSB: Ukraina tenkte angripe Russland med skiten bombe

Kievs militæretterretning planla å smugle ei radioaktiv bombe ved hjelp av småfly, hevdar Moskva.

Ukrainsk militæretterretning tenkte å detonere ei «skiten bombe» på russisk territorium, hevdar Den føderale sikkerheitstenesta (FSB) i Moskva. Førebuingane til «terroristangrepet» vart avslørt under ei etterforsking av Kievs bruk av småfly til hemmelege oppdrag mot naboen, seier byrået.

FSB fortalde på tysdag at Ukrainas hovuddirektorat for etterretning (GUR) har ei spesiell avdeling som opererer småfly som er meint å fly uoppdaga i låg høgd. Flya kan smugle utstyr til sabotørar eller utføre overraskande bombeangrep, seier FSB.

Det russiske byrået sleppte filmopptak av eit intervju med ein angiveleg ukrainsk pilot som vart avbroten medan han flaug eit slikt oppdrag. Identifisert som Dmitry Shimansky, vart han arrestert i mai i Tula-regionen, ca 20 mil sør for Moskva, då flyet hans landa for å levere dronedelar og eksplosiv til eit planlagt angrep på ein russisk militær flybase.Piloten hevda at GUR-sjefane hadde tenkt å bruke same taktikk til å førebu eit angrep med ei skiten bombe i Russland. Ei skiten bombe er ei konvensjonell bombe dekka med radioaktivt materiale som forureinsar store område rundt nedslagsfeltet etter eksplosjonen.

En skitten bombe vil kunne forurense store områder.

FSB publiserte også ein avhøyrsvideo av ein annan openberr ukrainsk fange, ein militærpilot med namnet Aleksandr Morozov, som sa han vart arrestert etter å ha blitt tvinga til å lande då småflyet hans vart skadd under eit hemmeleg oppdrag i Russland. Oppgåva hans var å bombe eit drivstoff-depot i Bryansk-regionen på grensa til Ukraina, forklarte han. Hendinga vart først rapportert om i april.

Den russiske regjeringa har anklaga Ukraina for ei rekke sabotasjeaksjonar på russisk jord, inkludert to ulike kamikaze-drone-angrep i Moskva. Det første angrepet førre månad var retta mot Kreml, medan det andre resulterte i tre dronenedslag i bustadsområde i og rundt den russiske hovudstaden på måndag førre veke. Hendinga utløyste eit gjengjeldsangrep på GUR sitt hovudkvarter i Kiev.

Omsett av Monica Sortland

https://www.rt.com/russia/577551-ukraine-dirty-bomb-fsb/

Forsidebilde: Viktor Forgacs

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ja, et proposjonalt svar på dette ville vel være at Putin legger Brussel i ruiner. Vesten har terget den russiske bjørnen lenge nok nå..
  Kanskje Putin burde vise ansikt – med noen Belgorods – litt nærmere USA, slik at det amerikanske folk får ta del i angsten som deres ledere påfører andre. Kanskje kan det bli litt oppstandelse i USA, slik at politikerne der ikke lenger blir så tøffe i trynet.

  Svar
  • Pravdamedia
   9 juni 2023 19:09

   Det blir feil med krigshissing, det er det som er meningen med slik propaganda. Ved et atom angrep, vil Russland bruke strategiske bomber og emp. Dette vil lamme store deler av US. Og sette viktige deler av Europa ut av spill, også Norge. Når vi vet at mesteparten av befolkningen bor i byer, byområder. Så kan det li veldig interessant. Hvorfor ikke heller oppmuntre til Fred? Er ikke de fleste tjent med fred? Vil dere ha atom krig? TOTAL KRIG? (Nei hele Jorden blir ikke utslettet i denne krigen, uansett, det er det ikke opp til de onde kreftene på jorden og bestemme, men er en begrenset atom krig noe å trakte etter?)

   Svar
   • deafdumbblind
    10 juni 2023 0:12

    Det må helt opplagt legges tilrette for fredssamtaler, noe an net er utenkelig,i gamle dager var det noe som het nei til atomvåpen og en fredsbevegelse i Norge, hvor er de nå, disse bevegelsene. Når det gjelder Ukraina. er målet , og det må bli,og være m ålet, fred , og ingenting annet, det må være helt forferdelig for vanlige mennesker i Ukraina, vanlige mennesker som dyrker sin jord, forsøker og gå på jobben, i den grad noen har en jobb, som produserer noe. Krig er den værste tenkelige situasjonen på jorda , selv om noen tjener gode penger på denne situasjonen. Fred og fordragelighet må være det opplagte målet. Nei til atomvåpen.

 • Johnny Larsen
  10 juni 2023 9:31

  Det er nok for sent å håpe på en fredelig løsning, Russland har siden 2014 prøvd å få til våpenhvile, fredsavtaler og å få USA, NATO og Europa til å overholde avtalen om å ikke ekspandere NATO nærmere Rusland. De avtalene USA, NATO og Europa har gått med på har kun vært for å få mer tid til å utruste Ukraina og trene opp deres mannskap til en full krig med Russland. Når Stoltenberg fortsatt står å uttaler at så fort krigen er over vil Ukraina bli et NATO land, så Russland må fortsette til de har knust alt vi kjenner som Ukraina av den enkle grunn at USA, NATO og EU vil ikke holde noen avtaler som blir gjort for en fredelig løsning.
  Takket være nettopp Russland og Kina har verden sluppet å bli underlagt total verdensdominans av USA, hadde de ikke vært på det nivået de er så hadde dagens swastika fane vært Stars&Stripes

  Svar
 • Ja, J.L.:
  «.. av den enkle grunn at USA, NATO og EU vil ikke holde noen avtaler som blir gjort for en fredelig løsning.
  Takket være nettopp Russland og Kina har verden sluppet å bli underlagt total verdensdominans av USA,…»

  Når vi ser på historien om kriger for regimeendring de siste (minst) tiår fra bakmennene i USA/Israel, så burde vi være mer kritiske til våre politikere og medias fremstilling av Ukraina/Russland-krigen.
  Disse bakmennenes ønske om verdenskontroll i både valuta og handel gjør selvfølgelig Russland og Kina engstelige.
  Disse har startet verdenskriger og brukt atomvåpen tidligere for å prøve å holde sin kontroll w.w.
  Norge, som underlig nok fortsatt får lov til å dele ut Nobels Fredspris, bør stoppe sin hyllest til disse krigshisserene.
  Dessverre ser vi ikke til å ha noen politisk opposisjon i Norge lengre.
  En trist og farlig utvikling.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Regjeringen er styrt utenfra.

Stortinget er en sandkasse hvor en krangler om bagateller.

Forrige innlegg

Faktaboks:

Korte fakta om ‘Faktisk.no’

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.