POSTED IN Norge

Faktaboks:

Korte fakta om ‘Faktisk.no’

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Derimot.no

Faktisk.no er et firma som ble dannet i 2017.
Eierne er NRK, Dagbladet, VG, TV 2 Gruppen, Polaris Media og Amedia

Faktisk.no sier om seg selv dette her:
«Faktisk.no AS er en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.

Vi ønsker å bidra til en åpen, inkluderende og faktabasert offentlig samtale. Ved å gjennomgå grunnlaget til aktuelle påstander som påvirker vår oppfatning av virkeligheten, jobber vi for et faktabasert ordskifte og en konstruktiv samfunnsdebatt.

Faktisk.no skal også avdekke og forhindre spredningen av oppdiktede meldinger som utgir seg for å være ekte nyheter.»

Mennesker i Faktisk.no:
Ansvarlig redaktør er Kristoffer Egeberg. Styret består av inntil 9 aksjonærvalgte styremedlemmer. Styreleder er Helje Solberg – nyhetsdirektør i NRK, og styremedlemmer er Gard Steiro- ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG, Frode Hansen – nyhetsredaktør i Dagbladet, Karianne Solbrække- nyhetsredaktør TV 2, Tove Nedreberg- administrerende direktør i Adresseavisen og Polaris Media Midt-Norge, Stig Finslo- direktør for utgiverspørsmål og samfunnskontakt i Amedia, Kjersti Løken Stavrum- administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm industrier, og til slutt Arne Norheim – tidligere CEO for Webstep

Eierne av Faktisk.no finansierer driften, og de har ingen reklame på sin nettside, så hva som er «omsetning» er ikke godt å si, men det er nærliggende å anta at dette er hva eierne betaler for den årlige løpende driften. I året 2022 er det oppgitt 19 millioner kroner i omsetning. Faktisk.no har 14 ansatte

Faktisk.no har ifølge seg selv per nå 10 ansatte som jobber med faktasjekk, som de selv informerer om. Her kan vi lese kortfattede omtaler av deres redaksjonelle medarbeidere.

KRITIKK

Faktisk.no har blitt kritisert for å gå utenfor sitt formål om å faktasjekke det offentlige ordskifte ved å faktasjekke spørsmål de selv har stilt, for å delegitimere politiske bevegelser. (Wikipedia)

Faktisk.no kan også kritiseres for at de istedenfor å finne det som er entydig fakta, isteden velger seg en side av en sak, og opphøyer denne til fasiten. Dette var tydelig i korona-saken/Koronavaksine-saken og det er like tydelig i klimasaken. I klimasaken har det våren 2023 kommet mange kritisk artikler til hvordan Faktisk.no opptrer. Listen av kritiske artikler om Faktisk.no vokser stadig og her kommer ett eksempel av mange ; «Faktisk.no retter faktasjekksak etter henvendelse fra Værstat».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Birger Stenstad
  8 juni 2023 14:22

  Faketisk.yes, et propagandaorgan for den politiske venstresiden og MSM.
  De sensurerer også Facebook.
  Ikke troverdig i det hele tatt.

  Svar
 • Sannhetsministeriet faktisk.no lyver konsekvent.
  Ti fulltidsansatte, med bakgrunn fra NRK, TV2, VG og Dagbladet.
  Det er jobben deres: å lyve til folket.
  Mot en passende sum sølvpenger.
  Så ærerikt! Så flott!

  Svar
 • Arne Foskum
  13 juni 2023 7:12

  Hvem eier store deler av norsk media som eier Faktisk.no? Det bør dere også ta med i ingressen. De eierne er de samme som tjener seg søkkrike på vaksiner og vindturbiner og snart på at normal matproduksjoon avvikles.

  Svar
 • espen thoresen
  14 juni 2023 13:13

  Hvorfor er det ingen som nevner CIA?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukrainske piloter antyder det.

Planlegger Ukraina en skitten-bombe mot Russland?

Forrige innlegg

Med andre briller:

Kortnyheter fra hele verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.