POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred

Nato leker med atomkrig.

F-16 kan utstyres med atomvåpen.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som virkelig er skremmende er at det spiller ingen rolle om det er atomvåpen i disse flyene eller ikke. Russland må forholde seg til dem som de er atomvåpen-førende fordi de ikke vet hva de inneholder. Dermed skapes en livsfarlig situasjon med fare for atomkrig.

Jeg tror at en del politikere i USA fortsatt innbiller seg at de trygge og at de kan slippe unna med en begrenset atomkrig i Europa. Men russiske politiker har sagt at USA vil bli rammet i tilfelle en slik situasjon. De slipper ikke unna. og Russland har midler til å ramme USA med full tyngde.

Men blodtåken er nå så tjukk i Nato fordi krigen de har fremprovosert i Ukraina tapes, at mye av vett og forstand forsvinner som følge av den stigende panikken.

Knut Lindtner
Redaktør

Lavrov sier at Russland må huske at F-16-flyene kan ha med atomvåpen.

Den russiske utenriksministeren advarer USA og NATO om at de nå trapper opp sin rolle i krigen i Ukraina.

Av Dave DeCamp.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov sa på mandag at Moskva må huske at de ameriknsk-ptoduserte F-16 kampflyene kan bli utstyrt med atomvåpen.

Den russiske diplomaten kom med denne kommentaren da han advarte om hvordan USA og NATO trapper opp sin rolle i konflikten i Ukraina. 

President Biden har nylig undertegnet en avtale med europeiske land om at de kan levere disse amerikansk-produserte F-16-flyene til Ukraina, selv om det ikke er klart hvor mange slike fly Kiev vil få, heller ikke når de kan bli levert. 

«Nå kan vi forvente hva som helst fra lederne i USA og andre vestlige land. Dette har de allerede bevist når de har levert langdistansevåpen og tanks. Og nå forbereder de for alvor levering av F-16-fly», sa Lavrov under et besøk på en russisk militærbase i Tadsjikistan.

«Vi må ikke glemme at en av tilpasningene til F-16 har vært kapasiteten til å bære atomvåpen», la Lavrov til. F-16 kan altså ta med seg B61 atombomber. Og slike bomber har USA lagret i flere europeiske land.

Ifølge NATOs felles atomprogram  er B61 atombomber utplassert i Italia, Tyskland, Tyrkia, Belgia og i Nederland. Da den russiske presidenten Vladimir Putin kunngjorde at han sender atomvåpen til Belarus sammenlignet han dette med NATOs felles atomprogram. Han sa også at denne utplasseringen var svar på at Storbritannia har utstyrt Ukraina med ammunisjon som er anriket av uran.

Lavrov says Russia Must Keep in Mind That F-16s Can Carry Nuclear Weapons



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 358 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

  • Undres på om ikke Norge også nå har A-våpen på «sin» jord, noe Arne-Erna sa at vi ikke skal få lov til å vite da hun ga bort 4 «baser» til US of Agitation i Norge. Vi kan vel derfor forvente å få lov til å være med i førsteomgangen i utdeling av «gaver» fra Russland, de kan selvfølgelig ikke ta noen sjangser, akkurat som med F-16 flyene. På tide å sette opp eksekusjonspelotongene og folkeretten for «eliten» og la normale mennesker ordne opp i galskapen de har skapt?

    Svar
    • Johnny Larsen
      9 juni 2023 13:50

      Det må bli slutt på å være så blåøyd at man tror Norge er et atomvåpenfritt land. Det er over 30 år siden vi fikk de første sjåfører i forsvaret som var certifisert for å frakte atomstridshoder. Videre så vet man om man kan litt logistik for regne ut at det vil ta lenger tid å fly B-52 til et annet land for å bevæpne disse med atomvåpen eller å frakte atomvåpen til Norge for å så bevæpne dem enn det vil ta å bevæpne dem der de står her i Norge, og disse B-52 er en del av USA’s first strike force som da basene i Norge er beregnet for.
      Og vi har jo gitt USA full råderett over disse basene hvor Norges lover ikke gjelder, noe som da også gir USA full rett til å lagre hva de vil på basene

      Svar
  • Northern Light.
    9 juni 2023 15:32

    Tidligere NATO- generalsekretær: NATO-land kan sende soldater mot Russland.

    Av Isac Boman.
    Ifølge tidligere NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, er det ikke utelukket at enkelte NATO-land vil sette inn egne tropper i Ukraina i krigen mot Russland i fremtiden.

    Så langt har ingen utenforstående land offisielt sendt tropper til Ukraina i krigen mot Russland – selv om mange land har sendt våpen og ammunisjon, og spesialister for å trene det ukrainske militæret.

    Rasmussen, som fungerte som rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyi, mener imidlertid at dersom Ukraina ikke gis sikkerhetsgarantier under NATO-konferansen i Vilnius i juli, kan de enkelte medlemslandene likevel bestemme seg for å sende sine soldater inn i krigen.

    – Hvis NATO ikke kan bli enige om en klar vei videre for Ukraina, er det en klar mulighet for at enkelte land kan ta individuelle tiltak. Vi vet at Polens ser seg veldig forpliktet til å gi konkret støtte til Ukraina. Jeg vil ikke utelukke muligheten for at Polen vil engasjere seg enda sterkere i denne sammenhengen på nasjonalt nivå og bli fulgt av de baltiske statene, kanskje også muligheten for å utplassere tropper på bakken.

    – Jeg tror polakkene seriøst ville vurdert å samle en koalisjon dersom Ukraina ikke får sikkerhetsgarantier i Vilnius. Vi skal ikke undervurdere de polske følelsene, polakkene føler at Vest-Europa for lenge ikke har lyttet til deres advarsler mot den sanne russiske mentaliteten, fortsetter han.

    Rasmussen mener at Ukraina må få skriftlige sikkerhetsgarantier så snart som mulig og at disse bør inkludere deling av etterretningsinformasjon, felles øvelser i Ukraina, øke produksjonen av ammunisjon, NATOs interoperabilitet* og en våpenforsyning som er tilstrekkelig til å avskrekke Russland fra ytterligere angrep.

    Disse sikkerhetsgarantiene er imidlertid ikke tilstrekkelige, mener han, og påpeker at flere sentral- og østeuropeiske NATO-land krever en klar og tydelig plan for ukrainsk NATO-medlemskap.

    Å vente med å tilby Ukraina en vei til NATO-medlemskap til krigen er over, er uaktuelt ifølge Rasmussen – da dette ville «gitt Putin vetorett».

    *Interoperabilitet er egenskapen som tillater ubegrenset deling av ressurser mellom forskjellige systemer.

    Fra Nya Dagbladet, publisert 8 juni 2023.
    Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
    Orginalartikkel: Nato-länder kan skicka soldater mot Ryssland.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Regjeringen er styrt utenfra.

Stortinget er en sandkasse hvor en krangler om bagateller.

Previous Post

Faktaboks:

Korte fakta om ‘Faktisk.no’

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.