POSTED IN Korrupsjon, Ukraina

Ukrainske ledere stjeler penger fra vesten og dette vet vi.

Hvordan sikrer vi at ikke store summer havner på avveier?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne saken forbigåes i det store og hele fullstendig av vår medier og av våre bevilgende myndigheter (politikerne). Og årsaken er enkelt og greit at hvis dette ble et tema ville en få mange ubehagelig spørsmål å svare på. Spørsmål som vil rive bort grunnlaget for heltedyrkelsen av Zelensky og den regjeringen han leder. De et tyver som beriker seg grovt på vestlig bistand mens mange ungdommer må ofre livet på deres ordre.

Og spørsmålet vil melde seg i Norge hva vi gjør for å sikre at ikke våre penger forsvinner i korrupte lommer. Vi har tross alt bevilget 75 milliarder kroner til denne regjeringen.

Dessverre tror jeg at vi ikke får svar, slik Eva Thomassen har påpekt når det f.eks. gjelder alle våre milliarder til Syria via norske hjelpeorganisasjoner. Pengene til Syria havner i Idlib-provinsen som Al-Qaida kontrollerer og Norge har ingen oversikt over hvem som får dem eller hvordan de brukes.

Knut Lindtner
Redatør

Vestlige ledere vet at ukrainere stjeler pengene deres.


Kievs støttespillere begynner å bli lei av å holde landet flytende.

Vestlige land har innsett at ukrainske tjenestemenn bruker midlene de mottar fra sine støttespillere til å forsyne sine egne lommer, sa Kremls pressesekretær Dmitrij Peskov. I et intervju med den russiske journalisten Pavel Zarubin som ble utgitt søndag, hevdet Peskov at vestlige ledere «forstår at en viss del av pengene de gir til Ukraina, rett og slett blir stjålet», og la til at denne virkeligheten er anerkjent av amerikanske politikere på ulike nivåer. .

I følge Peskov, når de blir konfrontert med utbredt korrupsjon i Ukraina, må amerikanske lovgivere «forklare for sine velgere hvorfor det ikke er noen skikkelig mekanisme [for å overvåke] fondsutbetalingen [og] hvorfor de lukker øynene for dette» mens de diskuterer ytterligere bistandspakker.

Han fortsatte med å legge til at både USA og Kievs støttespillere i Europa «blir lei av det ukrainske temaet, Kiev-regimet og byrden de har lagt på deres skuldre», med henvisning til den massive militære og økonomiske bistanden Ukraina mottar fra Vesten.

«Selv så ekstremt mektige økonomier som USA kan ikke gjøre dette på ubestemt tid. De har mange egne problemer… På et tidspunkt vil alt dette bli en overdreven byrde som de ikke lenger kan bære, understreket han.

Dmitrij Peskov

Peskovs kommentarer kommer etter at Politico rapporterte tidlig i oktober at administrasjonen til USAs president Joe Biden var «langt mer bekymret for korrupsjon i Ukraina enn de offentlig innrømmer». Et sensitivt dokument sitert av magasinet understreket at den utbredte svindelen i Ukraina kan tvinge vestlige allierte til å forlate Kiev i kampen mot Russland.

Politico-artikkelen ble gjentatt av en CNN-rapport, som ble utgitt omtrent samtidig, og påsto at amerikanske tjenestemenn presset Kiev til å gjøre mer for å bekjempe korrupsjon, med et diplomatisk notat fra utenriksdepartementet som ble utarbeidet i sommer som knyttet anti-korrupsjonsinnsats til fortsatt direkte budsjettstøtte.

I mellomtiden fikk Biden-administrasjonens anmodning om at kongressen skulle godkjenne en ny sikkerhetspakke, som inkluderte mer enn 60 milliarder dollar for Ukraina, sterk motstand fra republikanerne. Noen GOP-lovgivere (republikanere) ba presidenten om mer ansvarlighet og å avklare hvordan han tror sluttspillet i konflikten ville se ut.

https://www.rt.com/russia/586627-ukraine-steals-western-money-peskov/

Forsidebilde: Kelly Sikkema

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Kjell Lindberg
  8 november 2023 8:43

  SE HVA SOM SKJER når UKRAINA sender ALT som kan krype og gå til FRONTEN, kalt «Kjøttkverna»!

  President Zelensky har beordret tvangsmobilisering av syke mennesker, både fysiske og psykiske pasienter + andre og tredjegrads studenter + kvinnelige leger + alle attester for funksjonshemming er inndratt + militære kommisjoner leter opp tenåringer som sendes til «Kjøttkverna»+++. Den kriminelt korrupte president Zelensky selger ut landet sitt bit for bit til utenlandsk kapital.
  fortsettelse her:
  https://kjellshvamenerua.blogspot.com/2023/11/se-hva-som-skjer-nar-ukraina-sender-alt.html

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 november 2023 9:58

  Den norske regjeringa førebur å påleggja kommunar å ta imot flyktningar. I dag har kommunar sjølv eit ord med i lagert.

  Er du huseigar, må du bu deg på at styresmaktene tek frå deg råderetten:

  https://steigan.no/2023/11/mener-regjeringen-apner-for-a-ta-eiendommer-med-tvang-for-a-huse-flyktninger/

  Svar
 • Det morsomme blir å se hvor alle våpnene har tatt veien, de som aldri kom frem til fronten. Kanskje Hamas sitter med splitter nytt antiluftskyts laget av Norge ?

  Svar
 • Northern Light.
  9 november 2023 15:59

  Det er Zelensky som er krigsforbryteren, han sender 16 år gamle gutter til en sikker død.

  Av Martin Armstrong.
  Jeg bryr meg ikke om de som hevder at Ukraina kjemper for frihet. De hadde sin frihet, og det nekter de Donbas-innbyggerne, der Minskavtalen skulle la dem stemme om deres uavhengighet fra Ukraina, som aldri ble tiltalt for deres nazistiske handlinger, fordi de drepte ikke bare jøder og polakker, men russere. Det er derfor CIA beskyttet de ukrainske nazistene.

  Tilbake i 2013 advarte jeg om at Ukraina var stedet hvor alt ville begynne. Fra første stund var min holdning at Ukraina burde vært delt etter språk. Politikere har trukket grenser, og denne politikken har gitt så mange problemer opp gjennom årene. Det er språk og kultur som skal definere landegrenser. Det er også feil av flyktninger å reise til Sverige og deretter nekte å adoptere den svenske nasjonens kultur, og kreve at deres egne lover skal gjelde i bestemte regioner. Dette er ikke som å kolonisere månen.

  Ukrainerne kjemper for et territorium som aldri var deres. De vil ha Russland ut, sammen med alle andre minoriteter de hater og ikke stoler på. Ingen tvil, hvis Russland taper, vil ukrainerne massakrere alle russere i Donbas-territoriet. Vesten ignorerer det faktum at ukrainerne utførte en massakre på etniske russere som bodde i Odessa i 2014, og det var det som startet hele borgerkrigen, noe som den vestlige pressen underslår.

  Massakren i 2014 på russisktalende ukrainere i Odessa, hvor de grep dem på gaten og drepte dem, var en nynazistisk handling. Det var vendepunktet. Den avslørte at Donbas måtte bli en separat del av Ukraina, for nynazistene ønsket dem døde, ikke deres underkastelse. Det startet borgerkrigen. De satte fyr på bygningen, de Fagorganisertes Hus, og brente alle de russisktalende ukrainerne levende. For første gang i historien ble en organisert massakre på sivile utført og filmet av mange. Dette er dokumentert i gruoppvekkende detaljer, og nynazistene fryktet ikke engang negative konsekvenser i verdensopinionen.

  Hvis Ukraina noen gang fikk Krim, vil du se rt folkemord verre enn Midtøsten. Der er ikke de sivile det direkte målet. I Ukraina drepte de mennesker for bare å være russiske. Det er derfor separatistbevegelsen begynte, og de bevæpnet seg mot ukrainerne som angrep først, og startet borgerkrigen på ordre fra amerikanske Neocons (nykonservative). John McCain og Victoria Nuland var på Maidan, heiet dem frem og lovet at USA ville støtte dem. Husk hennes overhørte telefonsamtale da EU protesterte: «Fuck the EU».

  John McCain, som var leder for Neocon-flokken, fremmet kjernekraft for klimaendringer for å få slutt på USAs avhengighet av olje, også for Europa. McCain brukte klimaendringer for å kutte ut Russland, for 50 % av Russlands BNP er energi. McCain brydde seg ikke om klimaet, han brukte det som et våpen mot Russland.

  Zelensky er krigsforbryteren, for over 500 000 ukrainske soldater er døde. Over 8 millioner ukrainere har flyktet, for aldri å komme tilbake. Når historiebøkene er skrevet, har Zelensky forrådt sitt eget folk for en territorial overtagelse, enda Donbas-innbyggerne alltid har vært russiske. Ukrainerne har allerede demonstrert sitt hat mot Russland, og de vil slakte menneskene i Donbas slik de har gjort fra 2014 med artilleri fra grensene, så snart Donbas fikk sin uavhengighet. Alle som tror dette vil ende godt, er gale.

  Ukrainere hater russere – det er i blodet deres. Vi ansatte folk både i Kiev og Donbas. De ville aldri snakket med hverandre. Når de fra Kiev deltok på vår konferanse i Hellas, nektet de å ta den korteste ruten gjennom Moskva. De er like dypt splittet som sunni- og sjiamuslimer i Midtøsten.

  De virkelige krigsforbryterne er de som beordrer kriger. Zelensky nekter fred. Til og med paven tilbød seg å mekle, og Zelensky nektet. Han sender 16 år gamle gutter til døden.

  Før dette var Ukraina det rikeste jordbrukslandet i hele Europa. Vi har grundig undersøkt hvem som plutselig kjøper opp alt, og prøver å skjule investeringene sine gjennom falske lokale selskaper. Det ukrainske folket, så vel som det israelske folket, bør våkne opp og innse at neocons har sin agenda. Bare se på Operation Northwoods, der de tok til orde for å drepe amerikanere for å skylde på Cuba for å rettferdiggjøre en invasjon.

  Fra Kolozeg. Publisert 11 november 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker, kart og video i orginalartikkelen.
  Armstrong er økonom, forfatter og driver nettstedet Armstrong Economics.
  Orginalartikkel: Zelensky Is The War Criminal – Martin Armstrong.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   9 november 2023 18:36

   Verdfull kommmentar. Publiseringsdatoen kan ikkje stemma. Resten stemmer diverre altfor godt.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er dette en vill konspirasjonsteori?

En tredje verdenskrig vil utslette USA og Israel.

Forrige innlegg

Deportasjonen av jøder i 1942 og våpen til Ukraina i 2023.

Har vi lært noe av historien?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.